Ευρωπαϊκή Super League: Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους & Μπαρτσελόνα να αναβιώσουν τις προτάσεις τους

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους και η Μπαρτσελόνα θα αναβιώσουν τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League, με την κύρια αλλαγή να είναι ότι τα σχέδια για την ύπαρξη μόνιμων συλλόγων-μελών θα μπουν στο ράφι.

Οι τρείς τους είναι οι τελευταίοι από τους 12 “ιδρυτικούς” συλλόγους που ανακοίνωσαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία της ESL τον Απρίλιο του 2021 και δέχθηκαν σχεδόν καθολική κριτική.

Η Telegraph αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Γιούβε, Αντρέα Ανιέλι, θα παρουσιάσει τα νέα σχέδια για το ESL σε μια συνάντηση κορυφής του κλάδου την επόμενη Πέμπτη.

Αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι οι σύλλογοι θα μπορούν αντ’ αυτού να προκρίνονται στη διοργάνωση μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων τους και ότι καταργούνται τα σχέδια για μόνιμα μέλη ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους στο γήπεδο.

Η Ρεάλ, η Γιούβε και η Μπάρτσα είναι αποφασισμένες να επιφέρουν μεταρρύθμιση στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου, παρά την έλλειψη ανησυχίας της UEFA για μια απόσχιση και την αποχώρηση εννέα άλλων ομάδων – συμπεριλαμβανομένων των “μεγάλων έξι” της Πρέμιερ Λιγκ – από τις προτάσεις πέρυσι.

Περαιτέρω έγγραφα της ESL που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να οδηγήσει μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις χωρίς κορυφαίες ομάδες να δημιουργήσουν νέους συλλόγους. Το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο κατονομάστηκαν ως δύο παραδείγματα περιοχών που θα μπορούσαν να ανταμειφθούν με μια ομάδα.

Ωστόσο, η Premier League βλέπει το θέμα της ESL ως κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν περιμένει από τους αγγλικούς συλλόγους να υπογράψουν νέες προτάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα