Φαινόμενο Μεντιλίμπαρ Ι Al Jazeera

Στο ποδόσφαιρο αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο ορισμένες φορές είναι ο προπονητής να είναι ψυχολόγος πρώτα και σκακιστής εν συνεχεία. Ο Βάσκος μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι έχει και τα δύο βασικά συστατικά ενός σοβαρού και επιτυχημένου προπονητή που ήρθε να για να αλλάξει όσα ξέραμε μέχρι στιγμής.

Ξεκινάω λίγο διαφορετικά, λέγοντας πως στα όσα χρόνια βλέπω Ολυμπιακό είναι η πρώτη φορά που μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Μεντιλίμπαρ στους 4 μήνες παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι ο καλύτερος προπονητής που έχω δει ποτέ σε πάγκο ελληνικής ομάδας.

Η ηλεκτρική καρέκλα αυτής της ομάδας ειδικά την χρόνια που μας πέρασε καθαίρεσε αρκετούς προπονητές οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν ακριβώς με σχεδόν το ίδιο υλικό !! δεν μπόρεσαν ποτέ να κάνουν ούτε το 10% από αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα και είμαι σίγουρος ότι αυτή την στιγμή σκίζουν τα πτυχία τους για το ότι αυτή η ομάδα με σχεδόν τους ίδιους παίχτες βρίσκεται ένα ματς πριν τον τελικό του Conference…

Μεγάλο ατού αυτού του ανθρώπου είναι ότι εμπνέει σεβασμό στους ποδοσφαιριστές που πριν την έλευση του δεν ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται πάντα ποδοσφαιρικά. Στρατηλάτης θα πουν η περισσότεροι, μέγας Ψυχολόγος θα πω εγώ προσωπικά γιατί ξέρει πλέον ποτέ και που θα χρησιμοποιήσει τον κάθε ποδοσφαιριστή σε κάθε ματς συγκεκριμένα!

Μέγας Σκακιστής γιατί σε κάθε ματς βρίσκει τον τρόπο ώστε να κλειδώσει το ματς και να διορθώσει τις οποίες αδυναμίες δει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στηρίζεται πολύ στην ατάκα του Χόρχε όλα αυτά τα χρόνια του ‘’ πες μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις ! ‘’ και σε αυτό δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση γιατί ειδικά το κέντρο το Ολυμπιακού έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της υπόλοιπης ομάδας!

Στο χθεσινό ματς τόλμησε να πιέσει τόσο ψηλά μια ομάδα που μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα, αλλά τελικά το κατάφερε ακόμα και αν η Βίλα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς στα τελευταία 5 λεπτά του α ημιχρόνου, εκεί που επικίνδυνα το ματς φάνηκε ότι στραβώνει και τον Ολυμπιακό να δέχεται την ισοφάριση και την Βίλα να παίρνει τα πάνω της πριν ξεκινήσει ακόμα το 2 ημιχρόνιο .

Ακριβώς εκεί είναι που καταλαβαίνεις ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι τυχαίος, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο του Marlboro…. δεν άλλαξε τπτ στην τακτική του και με την αναγκαστική αλλαγή του Ρίτσαρντς με τον Ορτέγκα συνέχισε την πίεση ψηλά χωρίς να κλείνεται στο καβούκι του όπως θα έκανε κλασικά κάθε άλλος προπονητής σε ένα ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φέρνοντας μία μεγάλη νίκη μέσα στην Αγγλία.

Από πλευράς αποδόσεις των παικτών, δεν μπορώ να πω ότι κάποιος υστέρησε …. Όχι δεν θα το πω αυτό γιατί όλοι ήταν για ένας για όλους και όλοι για έναν ! Μπορώ όμως να πω ότι ο Ρέτζος οφείλει να δεχτεί ένα μεγάλο μπράβο για την χθεσινή του απόδοση απέναντι στον Ν2 σκόρερ του Αγγλικού πρωταθλήματος Watkins που τον περιόρισε στο μέγιστο.

Η Ρεβάνς θα είναι δυσκολότερη και εκεί θέλω να δω για ακόμα μια φορά τον Βάσκο και τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει την Βίλα και ελπίζω να είναι σαν και την χθεσινή βραδιά, δλδ να μην κλειστεί και να αντιμετωπίσει το ματς σαν μία ευρωπαϊκή ομάδα , κάτι που είχα χρόνια να δω από τον Ολυμπιακό, να πιέζει μπροστά ψηλά και οι γραμμές του να είναι τόσο κοντά με τις εκπληκτικές αλληλοκαλύψεις να μην δίνουν πολλούς χώρους στον αντίπαλο, κλασική αδυναμία των ελληνικών ομάδων μας στην Ευρώπη

ΥΓ Ποσό χαίρομαι να βλέπω τον Ελ Καμπί να σκοράρει, άλλωστε το έχω ξαναπεί αυτός ο Φόρ ξέρει πολύ καλά τι θα πει γκολ και μπορώ να πω ότι επί εποχής Μεντιλίμπαρ, έχει πάρει ακόμα περισσότερο τα πάνω του και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι !!

POSΤάκιας AL Jazeera

Διαβάστε Περισσότερα