ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-69 GAME 4 | DRAZEN

Το 4ο ματς επιβεβαίωσε όλα όσα έχουμε δει στο παρκέ έως τώρα στη σειρά. Η Φενέρ έχει παρουσιάσει εναλλακτικές πηγές στο σκοράρισμα για να καλύψει την απουσία του Wilbekin.

To step up του Dorsey είναι ορατό και μάλιστα χτες πέτυχε και ένα σημαντικό τρίποντο. Σημαντικό γιατί πέρυσι μετά τα playoffs , o Ολυμπιακός έψαχνε τις φετινές εμφανίσεις και τα μεγάλα σουτ από τον guard της Φενέρ.

Επιπρόσθετα ο Jekiri πραγματοποιεί καλή σειρά αλλά και ο Edwards βοηθάει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός δεν αφήνει πολλά σουτ από την περίμετρο στην Φενέρ.

Χτες μόλις 18 τρίποντα για μια ομάδα που σουτάρει τουλάχιστον 30 σε κάθε ματς είναι μια καλή αμυντική επίδοση. Με δεδομένο ότι πέτυχε 9 από αυτά η Φενέρ οι ερυθρόλευκοι ορθώς δεν δίνουν με την άμυνα τους παραπάνω προσπάθειες.

Το δίδυμο Pierre-Hayes μπλόκαρε χτες το off ball παιχνίδι του Βεζένκοφ αλλά και τα αποτελεσματικά cuts του Ολυμπιακού.

Ο Παπανικολάου δεν έχει τους χώρους να ολοκληρώσει τις συνεργασίες του με τον Βεζένκοφ και η άμυνα 2on2 της Φενέρ έχει δώσει πολλά και στα τέσσερα παιχνίδια της σειράς.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ουσιαστικά τις αλλαγές στην άμυνα αλλά και στο τέταρτο δεκάλεπτο τις βοήθειες που αναγκάστηκε να δώσει. Είναι αξιοπρόσεκτο το 6/7 από το τρίποντο της Φενέρ στην τέταρτη περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι μας έχουν συνηθίσει σε low mistake παιχνίδι αλλά στο χθεσινό ματς στον συγκεκριμένο τομέα δεν εμφάνισαν την σταθερότητα που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός εμφανίζεται παραπάνω διστακτικός από ότι πρέπει. Η Φενέρ παρουσίασε πράγματα στο παρκέ που δεν τα είχε βγάλει τους περασμένους μήνες και έχει μπλοκάρει κυρίως την ροή της επίθεσης του Ολυμπιακού.

Το over-dribbling είναι στοιχείο που επίσης δεν έχουν παρουσιάσει τη φετινή σεζόν οι ερυθρόλευκοι και παρουσιάζουν έως τώρα στη σειρά.

Το 2-2 όμως με overperforming από πλευράς Φενέρ δεν πρέπει αφήνει ευχαριστημένους τους Τούρκους. Δεν πατάει καλά ο Ολυμπιακός αλλά θα παίξει τη πρόκριση στην έδρα του και κυρίως έχει κάνει μόνο μισό ματς καλό.

Εάν θέλω να δώσω πρόβλεψη θα βάλω την μπίλια στο κόκκινο. Αλλιώς θα είναι η έκπληξη της δεκαετίας.

DRAZEN

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα