Αρχική ” Φιλική Εταιρεία ” ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

” Φιλική Εταιρεία ” ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Μετά απο περίπου 12 χρόνια,  και την απόσυρση του Κωνσταντίνου Τσακίρη  απο τα διοικητικά του Ποδοσφαιρικού τμήματος , για πρώτη φορά  διαφένετε ” φως στο τούνελ ”  για τον ταλαιπωρημένο  – όσο κανένα – σύλλογο στην χώρα.
Είμαι στην θέση να διοχετεύσω ένα  μέρος των όσων έχουν συζητηθεί, διεμηνυθει, σε μια πολυ  ” κλειστή ” ομάδα ανθρώπων,  η οποία είχε εκ του σύνεγγυς συζητήσεις τον περασμένο  Ιούνιο ( και μαλίστα εις διπλούν οι 3 εκ ων 4 μελών  ). Για την ακρίβεια οι συναντήσεις έλαβαν χώρα σε δημοφιλέστατο νησί του Ιουνίου στις 16/06 & 22/06 στην οποία παρευρέθηκαν ο Leader εκπρόσωπος του ” ενδιαφερόμενου  επενδυτή ”  και 3 ακόμη εγχώριες προσωπικότητες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ( στον χώρο Νομικών Υπηρεσιών , των Οικονομικών Υπηρεσιών και του Τραπεζικού κλάδου ). Οι δύο εκ των τριών μαλιστα, είναι και ένθερμοι φίλοι της ομάδας.
Στις συναντήσεις συζητήθηκαν σε πολυεπίπεδο φάσμα η οικονομική και εν γένει η  πολιτική κατάσταση  ( θα επανέλθω πιο κάτω σε αυτό το θέμα ) τόσο της χώρας όσο φυσικά και του συλλόγου.
Καταρχάς θα πρέπει να σημειώσω, πως είχε γίνει προεργασία μηνών για να φτάσουμε σε αυτή την συνάντηση. Και πραγματικά πρόκειται περί κατορθώματος για να φτάσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κάτσουν γύρω απο ένα τραπέζι, και να συζητήσουν, ώστε να βρουν λύσεις και προοπτικές σχετικά με την οικογένεια και το brand που λέγεται Πανιώνιος.
Περί τίνος πρόκειται όμως :
Πρόκειται για ενδιαφέρον ισχυρό  – απο το εξωτερικό – για τις προοπτικές που θα είχε η εξαγορά του συλλόγου και επαναφορά του το ταχύτερο δυνατό όχι μόνο στην Α εθνική, αλλά ξανά  στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συζητήθηκε λοιπον, διεξοδικά το παρόν καθεστώς, οι υπάρχουσες λύσεις σχετικά με την σύσταση εκ νέου ΠΑΕ με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο – δίχως το ενδεχόμενο αφομοίωσης ή συγχώνευσης ή εξαγοράς – με άλλον σύλλογο, όπως επίσης, και η παρούσα κατάσταση με  τις διοικήσεις των ΕΠΟ & Superleague. Δηλαδή συζητήθηκαν και τεχνοκρατικά θέματα αλλά  ” περιφερειακά ” που απασχολούν το ίδιο και περισσότερο την πλευρά των αγοραστών.
Το συμπέρασμα ήταν πως το οικονομικό πρόβλημα είναι δευτερεύον. Περισσότερο προβλημάτισε η εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, οι διοικούντες αυτού – πολιτικοί και μη – αλλά και η συμπεριφορά της υπάρχουσας Κυβέρνησης απέναντι στον σύλλογο. Είναι  κοινό μυστικό – ακόμα και στο εξωτερικό  – πως η παρούσα πολιτική κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για τέτοιο εγχείρημα , διαπιστώνοντας πως το παρόν σάπιο πολιτικό σύστημα στηρίζει αθρόα της πάλαι ποτέ ομάδες του ΠΟκ. εις βάρος των υπολοίπων συμμετεχόντων  ( εδώ πρέπει να σημειώσουμε, πως έγινε εκτενείς αναφορά για το σύστημα διαπλοκής ΜΜΕ – δημοσιογράφων – με τις ομάδες και την κυβέρνηση αλλα και την πολιτική  απόφαση δημιουργίας ομάδων Β στην  superleague 2 )
Εντούτοις, συμφωνήθηκε να γίνει κίνηση σε όλα τα επίπεδα ( νομικά , οικονομικά , P.R ) με άκρα μυστικότητα σχετικά με τις λύσεις που ενδεικνύονται. Συμφωνήθηκε πως δεν θα διαρρεύσει τίποτα στον Ελληνικό Αθλητικό τύπο διότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βριθει υποκειμενικότητας.Εξου λοιπόν και η ατάκα ενός εκ των συνδαιτημονων περί σύστασης ” Φιλικής Εταιρείας ” Το πιο σημαντικό όμως που συμφωνηθηκε, ασχέτως της στιγμής που θα γίνει η κίνηση αυτή είναι πως ο Πανιώνιος είναι ένα απο τα μεγαλύτερα αθλητικά project με τεράστια future benefits αν διοικηθεί σωστά, με επαγγελματισμό και προσήλωση στο στόχο.
* Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η συνέχεια.Γνωρίζω την αρχή και τις προθέσεις. Αν όμως έχει ευτυχή κατάληξη τότε  σε 3 χρόνια απο τώρα θα μιλάμε για έναν άλλο Πανιώνιο. Και όταν κάποτε οι οπαδοί και δημοσιογράφοι του ΠΟΚ χλεύαζαν την επιγραφή ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  ( επί Αχιλλέα Μπέου ) τότε .. μόνο κρύος ιδρώτας θα του κόβει.
** Οριστικά και αμετάκλητα η προσέγγιση κάποιων, απο την πλευρά του Πανιωνίου και της Διοικησης του Απόλλων Αθηνών ναυάγησε, σχετικά  με το ενδεχόμενο …συγχώνευσης  ή συνεργασίας. Ίσως να είναι και για το καλό και των δύο Συλλόγων.
 
‘Eκαστος εφ’ ω ετάχθη!
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: