Φόρμουλα 1 στο Μπακού

Αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα την Κυριακή του Πάσχα έχουμε την συνέχεια της Φόρμουλα1 με το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν! Σαφώς τα ασημί βέλη έχουν κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τα 3 συνεχόμενα 1-2 στους προηγούμενους αγώνες αλλά η Φερράρι είναι πολύ κοντά και καραδοκεί!

H Honda για λογαριασμό της Redbull έχει φέρει κάποιες βελτιώσεις στο κινητήρα ώστε να της δώσει ώθηση στην τελική ταχύτητα μιας και μέχρι στιγμή η αξιοπιστία του κινητήρα είναι συνεπής και στο γκραν πρι του Μπακού με τις μεγάλες ευθείες χρειάζεται η μέγιστη τελική ταχύτητα! Η συγκεκριμένη πίστα ταιριάζει αρκετά στα χαρακτηριστικά της scuderia κάτι που η ιταλική ομάδα πρέπει να βρει το κατάλληλο στήσιμο στο μονοθέσιο ώστε να την οδηγήσει στην παρθενική της νίκη για φέτος! Επίσης και η Ρενό έχει εξέλιξη στον κινητήρα της και ευελπιστεί η γαλλική ομάδα σε ένα καλό πλασάρισμα στην 6αδα!

Στην συγκεκριμένη πίστα έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια επεισοδιακά γκραν πρι και αρκετές ανατροπές! Το αυτοκίνητο ασφαλείας όσα χρόνια γίνεται αγώνας εκεί είναι πάντα σημείο αναφοράς! Ο αγώνας γίνεται μέσα στους δρόμους του Μπακού, η διαδρομή είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν και πολύ στενά σημεία με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να χτυπούν στις μπαριέρες εύκολα!

Αξιοσημείωτο την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί στις ελεύθερες δοκιμές είχαμε ένα αξιοσημείωτο περιστατικό! Η Williams του Russell πέρασε πάνω από ένα καπάκι αποχέτευσης που ήταν σηκωμένο ελαφρώς με αποτέλεσμα να σπάσει το πάτωμα του μονοθέσιου και η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών σχεδόν να χαθεί γιατί οι αγωνοδίκες έπρεπε να ελέγξουν όλη την πίστα για τυχόν νέα τέτοια αστοχία! Τα σιρκουι πόλης πάντα έχουν τέτοια θέματα.. Ο Kevin Magnusen τρέχει με μαύρο κράνος λόγο ότι ο Δανός επιχειρηματίας που στηρίζει οικονομικά την ομάδα της Haas αλλά και επειδη είναι συμπατριώτης του έχασε 3 από τα 4 παιδιά του στο τρομακτικό χτύπημα της προηγούμενης βδομάδας στην Σρι Λάνκα!..

Ο Sebastian Vettel έκοψε το μουστάκι του που μάλλον γκαντεμιά του έφερνε στην αρχή της σεζόν… Και έτσι ευελπιστεί σε ένα νέο ξεκίνημα για τον ίδιο!Τέλος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton θέλει και αυτή την νίκη για να διευρύνει την διαφορά από τους διώκτες του αλλά και να αρχίζει σιγά σιγά να σκέφτεται ότι θέλει να σπάσει το ρεκόρ του Schumacher με τις περισσότερες νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της φόρμουλα1!! Καλό αγώνα να έχουμε και δεν πίνουμε όταν οδηγούμε!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Διαβάστε Περισσότερα