ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ…ΚΑΝΑΔΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ 97-91 | DRAZEN

Ξεκίνημα με αναμενόμενη για πολλούς ήττα. Σε ένα ματς που ήταν αρκετά όμορφο η Εθνική έδειξε χαρακτήρα όσο της επιτρέπουν οι απουσίες της. Το διάβασμα του παιχνιδιού από τον coach Πιτίνο ήταν σωστό.

Η διαχείριση επίσης σωστή και προσπάθησε να πάρει το μέγιστο από τους παίχτες του. Αφαιρούμε από τη εξίσωση τους τέσσερις βασικούς παίχτες που αποτελούν την αιχμή του δόρατος.

Καλάθης-Σλούκας-Μήτογλου-Παπαγιάννης εάν άντεχαν να παίζουν 40 λεπτά , η νίκη θα ήταν σίγουρη για την Εθνική μας. Όμως είναι έναν ουτοπικό σενάριο .

Ήταν παιχνίδι που έβγαλε νοοτροπία η Εθνική , απέναντι σε μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο και ικανότητα στο σκοράρισμα. Άψογη το πρώτο 20λεπτό , άντεξε και την πίεση του τρίτου δεκαλέπτου.

Όμως στο τέταρτο ξέμεινε από δυνάμεις αλλά και λύσεις. Όσο η τετράδα είναι ξεκούραστη αλλά και δεν έχει πρόβλημα με φάουλ , η Εθνική μπορεί να ελπίζει.

Το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα είναι ιδανικό ακόμα και εάν δεν έχει τη σταθερότητα που χρειάζεται στο σουτ. Ο coach Πιτίνο θα πρέπει ίσως να βρει καλύτερες προϋποθέσεις για σουτ μέσα από τα συστήματα.

Καλάθης και Σλούκας είναι αποτελεσματικοί στη δημιουργία. Η αναλογία ασίστ-λαθών ήταν σε θετικό πρόσημο για την Εθνική σε αντίθεση με τον άτσαλο Καναδά.

Ο Καναδάς εκμεταλλεύτηκε το κακό διάστημα και τις αδυναμίες της Εθνικής και είχε δυνατά τελειώματα στο καλάθι.

Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα κυρίως με τον Dort ενώ οι Barrett-Wiggins ήταν αποτελεσματικοί όταν έπρεπε στην επίθεση.

Ίσως η Εθνική χρειάζεται περισσότερο ευελιξία στα σχήματα της. Η νίκη στο ματς με την Κίνα αποτελεί μονόδρομο και πλέον όλα παίζονται σε δυο ματς. Τον Καναδά τον είδαμε και την επόμενη φορά θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα της τελευταίας περιόδου.

Έως τότε με την Κίνα είναι ένα καλό τεστ να αποκτήσουμε χημεία και έπεται η συνέχεια. Φάνηκε ότι η Εθνική δεν κατέβηκε για να τα παρατήσει εύκολα.

 

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα