Φρένο στους Ζωσιμάδες Ι Ο Τζές

Χωρίς σκορ το παιχνίδι στο Ζωσιμάδες, ανάμεσα στον Π.Α.Σ. και τον Άρη. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των Ιωαννίνων δεν επέτρεψαν να δούμε ένα παιχνίδι ανάλογο του πρώτου γύρου, αλλά παρακολουθήσαμε ένα ματς πλούσιο σε μονομαχίες, αλλά και σε ευκαιρίες και στις δύο εστίες.

Όποιος έχει παρακολουθήσει φέτος την ομάδα του Π.Α.Σ. γνωρίζει πως τα καλύτερα παιχνίδια του τα έχει κάνει κόντρα σε ανώτερους αγωνιστικά αντιπάλους. Δεν διαθέτει το κατάλληλο ρόστερ ώστε να επιβάλει το δικό του ρυθμό, και αν το επιχειρήσει το καταφέρνει μόνο για ένα ημίχρονο. Δυνατό του σημείο είναι η κόντρα επίθεση, και εκεί προσπάθησε σήμερα η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να χτυπήσει.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού όπως αναμενόταν, ο Άρης είχε εμφανέστατα τη πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας χώρους στην άμυνα των ηπειρωτών. Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε ο Γκάμα ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να έχει πολύ καλή απόδοση σε αυτές τις συνθήκες, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Αποκορύφωμα της πίεσης του Άρη ήταν το γκολ που πέτυχε ο Μανσίνι στο 33ο, βλέποντας όμως τον κ. Τσαγκαράκη να το ακυρώνει για φάουλ που προηγήθηκε στον Χουτεσιώτη.

Πλέον η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη δείχνει να αλλάζει το τρόπο που προσεγγίζει κάθε παιχνίδι, δεδομένου του προγράμματος του Ιανουαρίου αλλά και της ανάγκης πλέον να κερδίζει από κάθε παιχνίδι ότι μπορεί, στη προσπάθεια για τη παραμονή στη κατηγορία. Όπως και στο παιχνίδι με τη Λάρισα έτσι και με τον Άρη είδαμε τον Π.Α.Σ. να μην ασκεί πίεση στον αντίπαλο ακόμα και όταν είχε την ευκαιρία, αλλά επέμεινε να φλερτάρει με τη κόντρα επίθεση, διασφαλίζοντας παράλληλα και το μηδέν στα μετόπισθεν.

Η αμυντική προσέγγιση λοιπόν του Π.Α.Σ. σε συνδιασμό με τον γνωστό Γιαννιώτικο καιρό έβαλαν φρένο στον φιλόδοξο και αξιόμαχο Άρη. Παράλληλα ο Άγιαξ της Ηπείρου αποταμίευσε έναν ακόμη βαθμό για τη δύσκολη συνέχεια.

 

Ο Τζές

Διαβάστε Περισσότερα