ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΜΥΝΑ ? | DRAZEN

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΖΕΝΙΤ  70-64

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει πλέον αυτοπεποίθηση και κυρίως την στήριξη από τους οπαδούς του. Η νίκη επί του φορμαρισμένου Ολυμπιακού γύρισε -το χιλιοειπωμένο και λίγο κλισέ σαν έκφραση-τσιπάκι της ομάδας.
Η νίκη επί της Ζενίτ μια ομάδας που έχει ως στόχο σίγουρα την 8αδα δίνει και το απαραίτητο κερασάκι μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.
Μπόλικο οξυγόνο για τους πράσινους που με αιχμή του δόρατος την άμυνα και την ζώνη που ξαφνικά έγινε της μόδας. Το ζητούμενο είναι εάν αρκεί για τον Παναθηναϊκό μόνο η άμυνα για να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.
Η τέταρτη περίοδος του χθεσινού παιχνιδιού έδειξε πως κάποια στιγμή δεν θα είναι αρκετή. Είναι λογικό να κολλήσει η μπάλα στα χέρια του Macon όταν δεν υπάρχει το ξεμπαρκάρισμα του Nedovic ή όταν δεν περνάει η μπάλα στον Παπαγιάννη.
Ο coach Πρίφτης μπόρεσε και βρήκε τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίχτη και τα απλώνει στο παρκέ . Φτιάχνει ταυτότητα η ομάδα σιγά σιγά και αν για κάποιους από εμάς που είμαστε εραστές της επίθεσης και δεν μας πολυαρέσει η στατική άμυνα, έχει έως τώρα αποτέλεσμα.
Η άμυνα ζώνης δίνει στον Παπαγιάννη την ευκαιρία να μην απομακρύνεται από τη ρακέτα , να παίρνει ανάσες, και να μπορεί να βρίσκεται αρκετή ώρα στο παρκέ. (31 λεπτά κόντρα στη Ζενίτ , 32 λεπτά με τον Ολυμπιακό). Επιτέλους ο ψηλός της ομάδας δέχθηκε αρκετές πάσες και τις τελείωσε υποδειγματικά.
Ο Evans είναι ένας παίχτης που γνωρίζει την διοργάνωση και έδειξε χτες ότι μπορεί να βοηθήσει ειδικά στο αμυντικό κομμάτι.
Ο Perry από την άλλη κάνει αρκετά λάθη , δεν είναι προσηλωμένος ενώ η ομάδα έχει πλέον το αγωνιστικό πλαίσιο που του ταιριάζει , συνεχίζει να μην έχει καλή απόδοση.
Ο Παπαπέτρου σίγουρα περνάει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος στην επίθεση κυρίως ενώ ο Κασελάκης έχει μπει για τα καλά στη λειτουργία της ομάδας. Να πω πάλι για τον Μαντζούκα ή γίνομαι κουραστικός. Λεπτά συμμετοχής εάν όχι τώρα , πότε ?.
Ο Nedovic ήταν εξαιρετικός στην κίνηση μακριά από την μπάλα ενώ και στην άμυνα έχει σωστές τοποθετήσεις και βοηθάει αρκετά. Για την παραγωγικότητα του στην επίθεση είναι άτοπο να γράψω , είναι χρόνια γνωστή.
Οι Sant Roos & White βοήθησαν κυρίως στην αδύνατη πλευρά της άμυνας και έκλεισαν τους χώρους στην επίθεση της Ζενίτ.
Με τη διαφορά στο +2 για τον Παναθηναϊκό και την επίθεση να θέλει 0,9 δευτερόλεπτα , ο Παπαγιάννης πέτυχε κρίσιμο καλάθι που βγήκε από το σύστημα που έδειξε ο coach Πρίφητς στο time out. Η φάση δείχνει ότι πλέον οι πράσινοι αρχίζουν και παίζουν με καθαρό μυαλό.
Στο 3-9 το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση. Η συνέχεια στο παρκέ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα