G-LEAGUE IGNITE 2023-2024  | DRAZEN

Νέα σεζόν για την G-League του NBA , με την περίφημη ομάδα της Ignite να έχει σύμφωνα με πολλούς το καλύτερο roster στην τετραετή ιστορία του προγράμματος.

Από την ομάδα της προηγούμενης σεζόν τέσσερις παίκτες επιλέχθηκαν στο φετινό Draft του ΝΒΑ , με καλύτερο όλων το Νο3 , Scoot Henderson.

Το πρόγραμμα της ομάδας περιλαμβάνει πέντε αγώνες preseason, 16 αγώνες Showcase Cup , 32 αγώνες κανονικής περιόδου και δύο παιχνίδια στο τουρνουά της G League. Σύνολο 55 ματς.

Συγκριτικά τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα έπαιξε 52 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, 30 το 2021-22 και 18 το 2020-21.

Πολλοί ισχυρίζοτναι ότι οι παίκτες αναπτύσσουν «κακές» συνήθειες που θα τους δυσκολέψουν να γυρίσουν τον διακόπτη όταν πρέπει να παίξουν ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ.

Το ζητούμενο είναι ότι στο roster βρίσκουμε παίκτες που χρειάζονται την μπάλα στα χέρια τους για να αναδειχθούν. Δείχνει η ομάδα να έχει πάρει την απόφαση να μην έχουμε πολλά παιχνίδια με όλα τα prospects μαζί στο παρκέ.

Τα παιχνίδια της preseason έδειξαν ότι η ομάδα πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης των νεότερων παικτών του και της προσπάθειας να παίξει σωστό μπάσκετ.  

Η G-League Ignite έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις πρώτες επιλογές για τα κορυφαία prospects τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Φέτος οι Ron Holland και Matas Buzelis είναι οι δυο καλύτεροι παίχτες της ομάδες ενώ αποτελούν φαβορί για το Νο1 & Νο3 του επόμενου Draft.

Ο Holland αγωνίζεται ως forward και έρχεται από το γυμνάσιο Duncanville (Texas). Ο Holland δίνει ενέργεια στην άμυνα ενώ είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο.

Καλό decision στο παιχνίδι του και ικανός σκόρερ. Πρέπει να βελτιώσει το σουτ αλλά και τις αποφάσεις του στο set παιχνίδι.

Ο Buzelis αγωνίζεται ως guard και έρχεται από το Sunrise Christian Academy του Kansas. Ο Buzelis διαθέτει αξιόπιστο σουτ , τελείωνει τις φάσεις αποτελεσματικά αλλά ακόμα δεν έχει το μέγεθος να σταθεί στην άμυνα. Καλός χειρισμός μπάλας και αίσθηση του παιχνιδιού.

Το ταλέντο δεν σταματά στο παραπάνω δίδυμο καθώς υπάρχουν άλλοι έξι παίκτες που είναι φαβορί για να επιλεγούν στο επόμενο draft.

Επόμενο μεγάλο prospect είναι ο Izan Almansa που θα παίξει για δεύτερη σεζόν στην ομάδα. Σάρωσε όλα τα βραβεία με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

Εξαιρετικό court vision , παιχνίδι με πλάτη και πολύ καλός στο pick & roll. Μένει να βελτιώσει το σουτ και την άμυνα του έξω από τη ρακέτα.

Ο Tyler Smith δίνει στην ομάδα εκρηκτικότητα ενώ προσφέρει πολλά με την άμυνα του.  Έχει βελτίωσει την αίσθηση του παιχνιδιού αλλά και την ένταση που πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του.

Ο Babacar Sane επιστρέφει στην ομάδα για δεύτερη σεζόν. Θα δώσει στο παρκέ εκρηκτικότητα ενώ διαθέτει τεράστιο άνοιγμα χεριών και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Μένει να βελτιώσει τα αρκετά λάθη που κάνει μέσα στο ματς.

Ο Thierry Darlan είναι ένα oversized guard , δίνει ρυθμό στην ομάδα , πάσα αλλά και σκορ.

Ο Dink Pate είναι ο νεότερος παίχτης στην ιστορία της ομάδας και στα 17 του θα μπει στα δύσκολα.Καλό σουτ , ικανότητα στη πάσα και καλός αμυντικός.

Ο floor general της ομάδας θα είναι ο London Johnson , που διαθέτει playmaking skills.Θα είναι μάλιστα η δεύτερη σεζόν του στην ομάδα.

Εκτός των prospects , η Ignite ανακοίνωσε την υπογραφή πέντε βετεράνων παικτών που θα προσφέρουν εμπειρεία , βάθος και το απαραίτητο leadership.

Οι πιο σημαντικοί είναι ο John Jenkins με πολύ καλό σουτ από την περίμετρο πέρυσι , ο David Stockton με playmaking skills , ο Eric Mika που θα βοηθήσει κάτω από τη ρακέτα , ο 3 & D Admon Gilder και ο γνωστός από τη θητέια του στην Ευρώπη , Jeremy Pargo στα 37 του πλέον χρόνια.

Προπονητής της ομάδας από το 2021 είναι ο Jason Hart , με θητεία ως παίχτης στο NBA.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα