Γεωργίου Analysis

Μόνο ο Κλωναρίδης ή κάποιοι όμοιοι σαν κι αυτόν, μπορούσε να χάσει αυτή την τρομερή ευκαιρία και να κάνει η AEK το 3-2. Αν έδινε την μπάλα στον Γιακουμάκη που ήταν εντελώς μόνος του και χωρίς αντίπαλο, το παιχνίδι η AEK θα το είχε καθαρίσει.

Εν πάση περιπτώσει, η AEK ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά και δίνοντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και αυτό το πλήρωσε. Διότι η Μπενφίκα σε αυτούς τους ρυθμούς και με χώρους μπροστά της, μπορεί να σε πολτοποιήσει.

Στο 15ο λεπτό το σκορ ήταν 0-2, η  Μπενφίκα κάπου ησύχασε. Είχε την εντύπωση ότι είχε πάρει το παιχνίδι και τότε η AEK εκμεταλλεύτηκε τη χειρότερη άμυνα που έχω δει στη ζωή μου, κι εννοώ της Μπενφίκα  πέτυχε δύο γκολ και έχασε τη χρυσή ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Ο Κλωναρίδης στέρησε από τον Μελισσανίδη 1 εκατ. ευρώ. Καλύτερος παίκτης της AEK σε αυτό το διάστημα ήταν ο Χουλτ, ο οποίος έμπαινε συνεχώς από τα αριστερά και πέρναγε τον Πορτογάλο δεξιό μπακ σαν χαρούπι. Ο Ουζουνίδης είχε φέρει τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα προς τα μέσα, που εκεί κανονικά είναι η θέση και των δύο και όχι στα εξτρέμ, κι άμυνα της Μπενφίκα  έπαθε βέρτιγκο.

Δεύτερος καλύτερος παίκτης στην AEK ήταν χθες –το λέω και ντρέπομαι– ο Μπακασέτας. Κι αυτό διότι ο Ουζουνίδης τον πέρασε στον άξονα και ο Μπακασέτας χρησιμοποίησε τα δύο δυνατά του σημεία: Τις κάθετες πάσες και τα σουτ. Ο Μπακάκης δεν δίνει καμία εγγύηση και ο Μπάρκας ευθύνεται για το δεύτερο και, ειδικά, για το τρίτο γκολ.

Στο τρίτο γκολ η άμυνα της AEK έκανε ένα τεράστιο λάθος. Ήταν δύο Πορτογάλοι, πέντε κιτρινόμαυροι, κι έκαναν το μοιραίο λάθος να κάνουν βήματα πίσω. Βρήκε χώρο ο Σεμέδο, σούταρε, και ο Μπάρκας το ρούφηξε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στο 5 με 2 οι αμυντικοί πάνε πάνω στην μπάλα και δεν κάνουν βήματα προς τα πίσω. Και να επαναλάβω για την άμυνα της Μπενφίκα, ότι δεν ήταν τυχαίο πέρσι που δεν έκαναν νίκη και την ξεπάτωσαν στα γκολ.

 

Αρθρο Γ Γεωργίου

Διαβάστε Περισσότερα