Γεωργίου Analysis Εθνική Ελλάδος

Όπως έχει καταντήσει η Εθνική, πρωταρχικό ρόλο και σημασία έχει το αποτέλεσμα και όχι η εικόνα και εμφάνιση της ομάδας. Ναι μεν κερδίσαμε χθες 1-0 την Ουγγαρία, αλλά από ποιότητα εμφάνισης στον ίδιο παρανομαστή: της πλάκας!

Οκ, όλοι συμφωνούμε ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει ένα ομοιογενές σύνολο για το ποίο υπεύθυνος για να φτιαχτεί είναι ο προπονητής. Όμως, με ποιους παίκτες να φτιάξει αυτό το επιθυμητό σύνολο ο Σκίμπε; Με τον Μπακασέτα; Με τον απελπιστικά ντεφορμέ Πέλκα; Με τον Κουρμπέλη; Με τον Τζιόλη; Με τον Μπακάκη; Ή με τον Κουλούρη; Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα…

Μέχρι πριν από 1-2 χρόνια όχι μόνο αυτοί οι παίκτες, αλλά και κάθε Έλληνας φίλαθλος δε θα μπορούσε να διανοηθεί ότι οι συγκεκριμένοι θα αποτελούσαν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο μοναδικός που πραγματικά διακρίθηκε χθες ήταν ο πάντα φιλότιμος Ζέκα. Όχι, φυσικά, για τη δημιουργία του, αλλά για τον ζήλο και την ανάσχεση που έκανε.

Ο Φορτούνης μία πολύ καλή πάσα στο γκολ και μετά εξαφανιζόλ. Ο Μήτρογλου «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», μία ευκαιρία, ένα γκολ, τίποτα άλλο. Όσον αφορά τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο, ακόμα και ο υπουργός ο Κουρουμπλής το βλέπει ότι έχουν πάρει την κάτω βόλτα.

Ένα από τα λάθη του Σκίμπε ήταν που ξεκίνησε με τον Μπακασέτα αριστερά και με τον Πέλκα δεξιά. Δεν ήξερε ότι ο Μπακασέτας με τον Μπακάκη παίζουν 2 χρόνια μαζί στην ΑΕΚ και συνεννοούνται πολύ καλύτερα;

Τελικό συμπέρασμα: Καμία βελτίωση η ομάδα. Τίποτα το καινούργιο και το εντυπωσιακό.

 

Αθρογράφος Γ Γεωργίου

Διαβάστε Περισσότερα