ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΓΚΙΑ | DRAZEN

ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ  81-63

Χωρίς υπερβολή είναι η μεγαλύτερη νίκη της δεκαετίας για την Εθνική Ελλάδας. Σε ένα τουρνουά όπως το Προολυμπιακό που διαχρονικά δεν της πάει ποτέ καλά αλλά και με το βάρος των αποτυχιών των τελευταίων δέκα χρόνων , η χθεσινή νίκη μετράει αρκετά.

Σε ένα πρώτο 20λεπτό που ήταν νευρική και αγχωμένη η Εθνική κατάφερε να είναι στο ημίχρονο μόλις 7 πόντους πίσω. Το επιμέρους 29-54 ίσως αποτελεί ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της Εθνικής Ελλάδας σε τουρνουά.

Απέναντι μάλιστα σε μια ποιοτική ομάδα όπως η Τουρκία που έβγαζε υγεία και ηρεμία στο παιχνίδι της.

Το αθλητικό παιχνίδι των Τούρκων το ισορρόπησε η ενέργεια και το σκληρό παιχνίδι της Εθνικής. Ένα πεινασμένο σύνολο που παίζει στο μέγιστο των ικανοτήτων του.

Οι παίχτες της Εθνικής εκτός της γνωστής τετράδας δεν είναι όπως πολλοί υποστηρίζουν μόνο λύσεις ανάγκης.

Είναι παίχτες με παραστάσεις σε μεγάλες ομάδες και παίχτες συνόλου που όπως αποδεικνύεται στο παρκέ γνωρίζουν πολύ καλά τα βασικά του αθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας η Εθνική προσέγγισε σωστά το ματς για 20 λεπτά και έδειξε ότι όταν το παιχνίδι πάει στην ταχυδύναμη και στην αλληλοκάλυψη μπορεί να πάρει και το αποτέλεσμα.

Η Τουρκία ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μια πολύ καλής ομάδας δεν έχει χτίσει ακόμα την νοοτροπία του νικητή. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα της Εθνικής ήταν η διαφορά ποιότητας στο δίδυμο Καλάθη-Σλούκα με τα αντίστοιχα guards της Τουρκίας.

Ειδική μνεία στον Λαρεντζάκη που πραγματοποιεί εξαιρετικό τουρνουά και κράτησε την Εθνική επιθετικά όταν ήταν πίσω στο σκορ. Επιπρόσθετα ο Παπαγιάννης συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την εξέλιξη του αλλά και με τα όσα του ζητηθούν και κάνει στο παρκέ.

Ο coach Πιτίνο διάλεξε προσεκτικά και το επιτελείο του και μέχρι στιγμής έχει φέρει τα αποτελέσματα και την εικόνα που επιθυμεί. Ένα ματς ακόμα πριν η Εθνική περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι που φάνταζε αρκετά μακρινό πριν την έναρξη του τουρνουά.

Αντίπαλος η επίσης πεινασμένη Τσεχία όπου έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Καναδά. Προσοχή λοιπόν , τα κεφάλια μέσα για μια τεράστια ευκαιρία που οι ίδιοι οι παίχτες δημιούργησαν.

 

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα