Γίνε πρώτα για να έχεις …. Ι Alice Cazo

Σου δίνω τρόπους να επιστρέφεις στο δρόμο σου κάθε φορά που χάνεις τη πορεία σου.. γράψε κάτω το ΓΙΑΤΙ σου.. Πόσοι έχουνε μιλήσει γι’ αυτό το Γιατί… Όταν ξέρεις το γιατί σου.. το λόγο που κάνεις οτι κάνεις.. Δεν χρειάζεσαι κανέναν απ’ έξω να σε κινητοποιήσει.. Γιατί πρέπει να κάνεις οτι κάνεις? Γιατί πρέπει να πετύχεις σε αυτό? Γιατί πρέπει να είσαι υγιείς? Η να αναπτύσσεσαι? Γιατί να δώσεις το παράδειγμα? Γιατί να κερδίζεις χρήματα? Γιατί να αλλάζεις τη στάση σου? Γιατι να δυναμώνεις τη σχέση σου? Για ποιον το κάνεις? Γιατί πρέπει να συνεχίσεις να μαχεσαι? Τόσα πολλά γιατί..

Υπάρχει εκεί κάποιος λόγος? Κάποιο γιατί για σένα? Κι όταν βρεις αυτό το γιατί θα ανάψεις φωτιά σε ότι κάνεις!! Θα σε κάνει να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί.. Θα σε κάνει να μένεις ξύπνιος τα βράδια κ αυτό με χαρά κ ανυπομονησία!! Θα σε εμπνεύσει να προσπαθείς περισσότερο κ για περισσότερο χρονο. Θα σε κάνει να βρισκεις διαφορετικούς τρόπους.. Θα σε κάνει να βρίσκεις γενικά τρόπους.. και πότε μα ποτέ να μη σταματάς!! Σίγουρα θα έχεις κακές στιγμές! Αλλά δε θα μένεις εκεί για πολύ..

Βρες αυτό το λόγο! Βρες γιατί κανείς αυτό που κάνεις! Η ζωή είναι μικρή!! Κατανοησε το αυτό στη βαθύτερη του μορφή! (κ όχι απλά έτσι όπως το λέμε σαν απλή έκφραση).. Κατανοήσε ότι όχι μόνο έχεις 1 ευκαιρία να ζήσεις αυτήν την εμπειρία αλλά μπορεί να γίνει κ μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες.. Και δεν είναι αυτό μια συνταγή απερισκεψίας η τρέλας.. Είναι η γνώση πως η ζωή είναι μικρή.. Και πως οτι κι αν είναι αυτό που σε αγχώνει τελικά δεν θα έχει κ πόλλυ σημασία στο τέλος!!

Αυτό κ μόνο στερεί το βάρος.. Ξαλαφρώνει σχεδόν κάθε πρόβλημα.. Αφησε τα κ εστιάσου στα πράγματα που αγαπάς! Το να ακολουθείς το παθος σου.. Το να περιβάλλεις τον εαυτό σου με σπουδαίους ανθρώπους! Το να είσαι ευγνώμων για τη ζωή που έχεις μέσα σου.. Τον χρόνο που έχεις κ τι μπορείς να κάνεις με αυτόν.. Αναρωτήσου.. Πως θα ήθελα να με θυμούνται.. Πως θα ήθελα να συμπεριφέρομαι σήμερα κ κάθε καινούριο σήμερα έτσι ώστε να με θυμούνται ετσι!!

Alice Cazo

Διαβάστε Περισσότερα