Γιουβέντους: ρόστερ υποδεέστερο της αξίας της Sons Of Football

Ολόκληρη Γιουβέντους και αναζητά κανείς μάταια ένα ποιοτικό κεντρικό χαφ ή έναν ποδοσφαιριστή ικανότατο στις πτέρυγες. Η εικόνα των Μπιανκονέρι εδώ και λίγα χρόνια μιλά από μόνη της: το ρόστερ πάσχει από ποιότητα, καθώς και οι λίγοι εναπομείναντες δεν αρκούν για ολικό λίφτινγκ.

Μέχρι πρότινος, η Κυρία ήταν ικανή να σβήνει τα παιχνίδια με χλιαρά αποτελέσματα και να παραγκωνίζει τα αγωνιστικά της ζητήματα. Ο Αλέγκρι σαφώς και μπορούσε να διαφυλάξει το πρεστίζ της. Συνειδητοποιημένος στην τακτική της άμυνας και προσηλωμένος στην ουσία. Γνώριζε ότι το σύνολο των παικτών δεν ανταποκρίνεται σε κυριαρχικό και θεαματικό ποδόσφαιρο.

Κι αν κάποτε υπήρχαν οι αντίστοιχοι στυλοβάτες (βλέπε Πίρλο), τώρα ο Πιάνιτς στέκει μόνος, βολοδέρνοντας στη μεσαία γραμμή. Ο Σάρι αδυνατεί να την μεταμορφώσει. Και νέο αίμα χρειάζεται η Γιουβέντους, αλλά και ξεσκαρτάρισμα στο υπάρχον σύνολο. Τα θετικά αποτελέσματα ανατράπηκαν πλέον σε ηχηρές απώλειες και όλοι αναζητούν υπεροπτικά τον υπεύθυνο. Δεν είναι άλλος, βέβαια, από την διοίκηση και τις επιλογές της.

Είναι κάπως άκομψο το κέντρο της πρωταθλήτριας Ιταλίας να απαρτίζεται από τους Μπεντανκούρ, Τσαν, Κεντίρα και Ματουιντί. Οι πτέρυγες μοναχικές, άδειες από έκρηξη και δημιουργία. Ενδεχομένως στη Σέριε Α οι συγκεκριμένοι να έφταναν κάποτε και να περίσσευαν, όμως για το υψηλότερο ευρωπαϊκό σκαλί κομματάκι δύσκολο. Παράλληλα, η ισορροπία αγνοείται και στην άμυνα. Με την παλαιά φρουρά σιγά σιγά να οπισθοχωρεί (τραυματίας Κιελίνι), ο νεοφερμένος Ντε Λιχτ και οι υπόλοιποι παρουσιάζουν εμφανή κάμψη και σε αυτό τον τομέα.

Ο Ρονάλντο και η αξία του κατέφθασαν στο Τορίνο, αλλά δεν γίνεται να καλύψουν τις αδυναμίες, πόσο μάλλον να εξαλειφθούν από την άφιξη του Πορτογάλου. Και ο ίδιος χρειάζεται στηρίγματα, αντάξια του βεληνεκούς και του ονόματος του. Άλλωστε και ο τωρινός Ρονάλντο χαμήλωσε αρκετά τις επιδόσεις λόγω πλήρωμα του χρόνου.

Η Γιουβέντους ήταν ανέκαθεν πλασμένη για ποδόσφαιρο κατοχής και επιθετικό πλάνο. Η φανέλα της αντιστοιχεί σε άλλες αξίες και ποιότητα. Για αυτό και οι περισσότεροι από τους παίκτες δεν ανήκουν στο όραμα των φιλάθλων της. Η ευρωπαϊκή κούπα επιζητά πρωταγωνιστές, τους καλύτερους του είδους και φυσικά προπονητή με έφεση στο πρωταθλητισμό. Και σίγουρα δεν τα συναντάς αυτά στο πρόσωπο του Σάρι.

 

Διαβάστε Περισσότερα