H Θεωρία του ΄΄μετακινούμενου τέρματος΄΄ ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Οι θεωρίες παγκόσμιας συνωμοσίας, τα  Μ.Μ.Ε.  ή έλλειψη παιδείας & κριτικής σκέψης, όλα αναλύονται και ερμηνεύονται από τον ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑ, μήπως και βγάλουμε άκρη τι σκατά συμβαίνει στις δυτικές ( κυρίως ) κοινωνίες .
Οι επονομαζόμενοι και  ” cov-idiots ”  είναι άλλη μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, αρνητών ύπαρξης  του sars-Cov-2. Είναι πάνω – κάτω  οι ίδιοι άνθρωποι με το κίνημα των αντι-εμβολιαστών, που ανθεί φυσικά … που αλλού ? στις HΠΑ. Είναι πάνω κάτω οι ίδιοι, που ασπάζονται τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Bill Gates από την δεκαετία το 90′ μάλιστα, αλλά και για άλλα επίσης πολύ σημαντικά γεγονότα, όπως ή 11-9  ή  την δολοφονία του G.F.K. με μεγάλη απήχηση και εκτός συνόρων USA.
Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί, που είτε πιστεύουν ότι για όλα φταίει το 5G ή πίσω από όλα είναι οι Κινέζοι κομμουνισταί .. ( ! ) ή  (το πιο ωραίο από όλα που διαδίδεται και στην Ελλάδα τελευταία) πως για όλα φταίνε οι Ρώσοι, ότι αυτοί δηλαδή διασπείρουν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας, ώστε να σπείρουν την αμφιβολία στον πληθυσμό και να στηρίζουν καθεστώτα όπως ο Trump ή απανταχού όποια άλλα τους βολεύουν ???
To κοινό είναι πως  ασπάζονται την τακτική του  ” μετακινούμενου τέρματος ” . Παράδειγμα: Κάποτε οι αντι-εμβολιαστές, υποστήριζαν τις θέσεις τους  με την πρόφαση, ότι ο υδράργυρος που περιέχεται σε αυτά, είναι επικίνδυνος και προκαλεί αυτισμό. Παρόλο που ο υδράργυρος αφαιρέθηκε, τα κρούσματα αυτισμού παρέμειναν !!  Ύστερα υποστήριξαν πως φταίει το blend των εμβολίων ή  οι ότι δόσεις είναι υπερβολικές! Τώρα σειρά έχει ο sars-Cov-2  με τις εμβόλιο, τις μάσκες και πάει λέγοντας…
Γιατί υπάρχει όμως τέτοια απήχηση στις θεωρίας συνωμοσίας και λατρεύουν την τακτική του ” μετακινούμενου τέρματος ” ?? Η απάντηση είναι πως η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας και καλλιέργειας κριτικής σκέψης, επιφέρει ένα πρόσφορο περιβάλλον  ώστε να είμαστε προκατειλημμένοι αρνητικά. Ούτως ή άλλως στην ανθρώπινη φύση, υπάρχει  μεγαλύτερη προσοχή στα αρνητικά ή επικίνδυνα πράγματα παρά στα θετικά. Είμαστε ” προγραμματισμένοι ” να σκεφτόμαστε πρώτα τα πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά, παρά σε εκείνα που είναι θετικά και καλά. Εξού και είμαστε αρνητικοί με την τεχνολογία και το μέλλον !
Για τους ασπαστές όλων αυτών των θεωριών, το μόνο αντίδοτο είναι η σωστή αγωγή & παιδεία. Είναι η περαιτέρω δια-βίου μόρφωση, ( και δεν εννοώ απαραίτητα την σχολική ).
Οι covid-idiots ζούσαν  θα ζουν ανάμεσα μας.Όπως και αρνητές της μάσκας και αρνητές του επερχόμενου ….. ( ????? ) εμβολίου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτοί  αλλά τα ΜΜΕ και τα social media που τους δίνουν την δυνατότητα να συνδέονται , να αλληλο-υποστηρίζονται , να οργανώνονται. Να γίνονται παγκόσμιο κίνημα. Μέσα από αυτά δηλητηριάζονται όσοι και όσες είναι ουδέτεροι γιατί δεν έχουν επαρκή  γνώση, αφού η κατάσταση ( για όλους μας ) με την πανδημία είναι μια πρωτοφανής, με πολλά ερωτηματικά και διάχυτη αβεβαιότητα. Εδώ λοιπόν έρχεται η κάθε θεωρία συνωμοσίας ή κάθε εναλλακτική θεωρία ώστε να καλύψει το ” κενό ” .
Υ.Γ. 1 Τα fake news είναι πραγματικά επικίνδυνα.Μόνο που τα fake news δεν είναι μόνα εκείνα που φέρνουν την συμφορά και τον πανικό. Είναι και τα ”Good fake news ” τα οποία στοιχίζουν από ανθρώπινες ζωές έως ξεπούλημα φρούδων ελπίδων. Από good fake news έχουν πεθάνει σε διάφορες χώρες ( Ιράν , HΠΑ , Τουρκία ) άνθρωποι που πήραν για αγωγή διάφορα ΄΄ ευρήματα ΄΄ που τους έστειλαν αδιάβαστους. Και φυσικά κορωνίδα όσοι ισχυρίζονται ότι 2 , 3 , 5  6 μήνες θα βγεί και το εμβόλιο, το όποιο θα φέρει την κανονικότητα.
Υ.Γ 2. Να ενημερώσουν όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα ανακαλυφθεί σύντομα το εμβόλιο, τους Κινέζους και τους Ιάπωνες επιστήμονες οι οποίοι δεν είναι και τόσο βέβαιοι…. . Το αντίθετο μάλιστα.

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα