Heat 2 … προ των πυλών !! Ι Cinemania

Ο Michael Mann παρουσιαάζει το μυθιστόρημα “Heat 2”: με την συνέχεια να παρακολουθεί τους χαρακτήρες πριν και μετά την ταινία του 1995. Η κλασική αστυνομική ταινία του 1995 μεταφέρεται σε λογοτεχνική μορφή ( και ευελπιστούμε και σε τηλεοπτική …. ) με την επερχόμενη συνέχεια, που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Το εγκληματικό έπος του Michael Mann “Heat” του 1995, με πρωταγωνιστές τους Al Pacino και Robert De Niro, που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες, συνεχίζεται με τη μορφή ενός επερχόμενου μυθιστορήματος.

Το “Heat 2”, όπως ανακοίνωσε το Deadline, γράφεται από τον Mann με τη συν-σεναριογράφο Meg Gardiner και θα παρακολουθεί τη ζωή των χαρακτήρων της ταινίας (μεταξύ αυτών ο Robert De Niro ως επαγγελματίας κλέφτης και του Al Pacino ως υπαστυνόμου του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες) τόσο πριν όσο και μετά τα γεγονότα της αρχικής ταινίας. Παρακολουθήστε παρακάτω ένα teaser, που μοιράστηκε ο Mann, για το μυθιστόρημα.

https://twitter.com/MichaelMann/status/1483848098698858498?s=20

“Ήταν πρόθεσή μου εδώ και πολύ καιρό να κάνω περαιτέρω ιστορίες απο την ταινία ‘Heat'”, δήλωσε ο Mann . “Υπήρχε πάντα μια πλούσια ιστορία, ένα backstory για τα γεγονότα στη ζωή αυτών των ανθρώπων πριν από το 1995 στο “Heat” και η προβολή του πού θα τους οδηγούσε η ζωή τους μετά το συμβάν”.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου και θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του σκηνοθέτη των “Collateral” και “The Insider” ως μυθιστοριογράφος. (Έχει διατελέσει σεναριογράφος σε όλες σχεδόν τις ταινίες του, από το “Ali” μέχρι το “Manhunter” και το “Miami Vice”).

Το μυθιστόρημα θα ξεκινήσει την επομένη των γεγονότων της ταινίας, καθώς ο Chris Shiherlis του Val Kilmer (ένας από την εγκληματική ομάδα του De Niro) βρίσκεται τραυματισμένος και απελπισμένος να φύγει από το Λος Άντζελες. Στη συνέχεια, η ιστορία θα μεταφερθεί τόσο στα έξι χρόνια που προηγούνται της κεντρικής ληστείας της ταινίας, όσο και στα αμέσως επόμενα, εισάγοντας νέους χαρακτήρες και επεκτείνοντας τον εγκληματικό υπόκοσμο της ταινίας. Οι βασικές τοποθεσίες κυμαίνονται από το έδαφος της ταινίας στο Λος Άντζελες μέχρι τα εγκληματικά συνδικάτα που βρίσκονται στη Νότια Αμερική, και μια βουτιά σε μια ομάδα καρτέλ ναρκωτικών στα σύνορα του Μεξικού, και όχι μόνο.

Το μυθιστόρημα θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα είδος ιστορίας καταγωγής για τον χαρακτήρα του De Niro, Neil McCauley, και τα προηγούμενα χρόνια του ως ανερχόμενου εγκληματία που παλεύει με το μετατραυματικό στρες μετά το Βιετνάμ. Η αρχική ταινία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία της καταδίωξης του Neil McCauley από τον αστυνομικό του Σικάγο Chuck Adamson (ο οποίος χρησιμεύει ως βάση για τον χαρακτήρα του De Niro).

“Ο τρόπος που δουλεύω με ένα έργο περιλαμβάνει τη βύθιση στην κουλτούρα του θέματος και τη συσσώρευση πολλών λεπτομερών εντυπώσεων και πληροφοριών από πρώτο χέρι”, δήλωσε ο Μαν. “Θέλω να γνωρίζω και να νιώθω αυτή την κουλτούρα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν. Μέθοδοι, συμπεριφορές και οικογενειακές αξίες. Μου αρέσει να περιηγούμαι σε αυτά τα περιβάλλοντα και να λειτουργώ μέσα σε αυτά. Υπάρχει μια αυθεντικότητα που μπορεί να ανακαλυφθεί εκεί και πιστεύω ότι βρίσκει ανταπόκριση στο κοινό ως αληθινή και αληθινή”.

Το βιβλίο αγγίζει επίσης τις ζωές της Σαρλίν (Ashley Judd), του Νέιτ (Jon Voight), του Τρέχο (Danny Trejo) και του Κέλσο (Tom Noonan). “Η δουλειά στην τράπεζα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κέλσο δούλεψε με τον ΜακΚόλεϊ και δεν ήταν η τελευταία φορά που θα συνεργαστεί με τον Κρις”, δήλωσε ο Μαν.

Το μονο σίγουρο απο όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι δόθηκε επιτέλους η τροφή για την δεύτερη ταινία και ευελπιστούμε σε κάτι ανάλογο με την πρώτη …. λίγο δύσκολο αλλά το Heat θεωρώ ότι ακόμα κια σήμερα είναι ομολογουμένως η καλύτερη αστυνομική ταινία όλων των εποχών !!!!

Διαβάστε Περισσότερα