HOUSTON ROCKETS-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕIΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ | DRAZEN

Η σεζόν που μας πέρασε ήταν μεταβατική για τους Rockets. Μια ομάδα που έχει αναγάγει το rebuilding σε γνώριμο χαρακτηριστικό της , φέτος επενδύει στη νέα γενιά και ονειρεύεται στην επόμενη πενταετία να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το χτίσιμο μια ομάδας συνήθως ξεκινά με την έλευση ενός star και ο κύκλος ολοκληρώνεται με τη φυγή του. Ο κύκλος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται James Harden.

Πιστεύουν οι Rockets ότι η φυγή του Harden αλλά και η ανταλλαγή Westbrook-Wall θα τους πάει στη νέα εποχή. Μια σεζόν που δεν είχε για GM , τον Daryl Morrey και την ιδέα του smallball που κουβαλούσε μαζί του.

Οι μαζεμένες ανταλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσουν τη φαρέτρα τους με αρκετές επιλογές στο να αποκτήσουν και να ανταλλάξουν draft.

Σαφώς τους έμεινε το μεγάλο συμβόλαιο του Wall , που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στην ομάδα για έναν ακόμη χρόνο.

Ο coach Silas στην πρώτη του χρονιά δεν μπόρεσε να δείξει κάτι χειροπιαστό , αφού η ομάδα είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανακατανομή του roster μέσω των ανταλλαγών και των επιλογών στο draft.

Στο roster των Rockets μένει ο πολλά υποσχόμενος Wood , o έμπειρος και σταθερά καλός σκόρερ , Gordon και ο Tate που δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, εντυπωσιάζοντας με το πολυδιάστατο παιχνίδι του.

Φουριόζος την επόμενη σεζόν θα μπει ο Porter Jr , με τον Theis να δίνει στην ομάδα μια σκληράδα και λύσεις στο παρκέ. Από την άλλη ο Nwaba θα συνεχίζει να προσφέρει εντυπωσιακά καρφώματα και την επόμενη σεζόν.

Στις επιλογές των draft υπάρχει ο ανταγωνισμός των Rockets με τους Pistons, για το ποια ομάδα βγήκε κερδισμένη. Αρχικά υπάρχει η κόντρα για την ανάδειξη του επόμενου Rookie της χρονιάς. Υποψήφιος είναι ο Jalen Green , No 2 στο Draft , όπου έχει την ικανότητα να βάλει τη μπάλα με πολλούς τρόπους στο καλάθι.

Διαθέτει εκρηκτικότητα , μακριά χέρια και πολύ γρήγορο πρώτο βήμα. Έχει εξαιρετικό τελείωμα φάσεων ενώ στο σουτ διαθέτει την απαιτούμενη σταθερότητα. Διαθέτει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του και ζήτα θέση στην πεντάδα γιατί απλά πιστεύει ότι μπορεί να διαλύσει κάθε άμυνα.

Ο Alperen Sengun (Νο 16 Draft) , θεωρείται από τον οργανισμό των Rockets ως το draft steal της φετινής χρονιάς. Πλαστικές κινήσεις στην επίθεση , καλή πάσα και έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν για τον M.V.P. του Τουρκικού Πρωταθλήματος. Προβληματίζει η άμυνα του και εάν μπορεί να μετακινηθεί στο “4 “από τη θέση του center.

Από κοντά οι Josh Christopher (Νο 24 Draft) και ο γνωστός μας από τη Ρεάλ , Usman Garuba (No 23 Draft) που θα προσπαθήσουν να δώσουν φρεσκάδα , λύσεις αλλά κυρίως θα προσπαθήσουν να βρουν χώρο και χρόνο στο παρκέ να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

To δύσκολο σταυρόλεξο για τον coach Silas είναι πως θα επιλέξει τη πεντάδα και οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει.

Οι νέοι έρχονται φουριόζοι , οι παλιοί θέλουν το ρόλο που δικαιούνται ενώ υπάρχουν στο roster και παίχτες που φέτος επιθυμούν διακαώς να πραγματοποιήσουν το δικό τους step up.

Το ζητούμενο για τους Rockets είναι εάν μπορούν να πετύχουν παραπάνω νίκες από πέρυσι και να τρυπώσουν γιατί όχι στο play in tournament.

Δύσκολο αρκετά αφού η Δυτική περιφέρεια παραμένει μια κόλαση και φέτος ποντάρουν και άλλες ομάδες στη δική τους εκτόξευση και καθιέρωση.

 

DRAZEN

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα