Η αδιόρθωτη άμυνα της Chelsea-Sons Of Football

Η ανανεωμένη Chelsea εναποθέτει τις ελπίδες της στο νεανικό ρόστερ του Lampard και στη προσπάθεια δημιουργίας νέου συνόλου. Παρά την ζοφερή κατάσταση με την απαγόρευση μεταγραφών, η διοίκηση εμπιστεύθηκε ένα δικό της παιδί, που θα οδηγήσει το «όχημα» των Μπλε.

Οι αποχωρήσεις κλόνισαν την ομάδα, μετρίασαν τις φετινές φιλοδοξίες και άπαντες ευελπιστούν μακροπρόθεσμα σε νέες προοπτικές των νεαρών παικτών. Έτσι, λοιπόν, κάθε αρχή και δύσκολη, αφού το βαρύ σκορ στο Old Trafford προσγείωσε την ομάδα στη πραγματικότητα. Δείχνοντας, ότι ο δρόμος των επιτυχιών είναι μακρύς για τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ο Lampard, λοιπόν, καλείται να παρουσιάσει μία ισορροπημένη διάταξη, την οποία έως τώρα έχει αποτύχει να το κατορθώσει.

Η επιμονή του Άγγλου προπονητή στην πάσα ακρίβειας και στην ωραία κυκλοφορία διευκολύνει την ομάδα να βρίσκει ευκαιρίες στο επιθετικό τομέα. Τα ακραία μπακ συνεισφέρουν στη δημιουργία, οι συνεργασίες των μέσων με τις πτέρυγες πραγματοποιούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά η επιθετική προσήλωση αφήνει ευάλωτη την άμυνα των Λονδρέζων. Αποτελεί βεβαίως, την κύρια αιτία στο νωθρό ξεκίνημα του Lampard, η οποία «λερώνει» έως τώρα την παρουσία του στους Μπλε. Ορθολογική η ανάπτυξη της ομάδας, όμως η αμυντική συμπεριφορά της την διατηρεί χαμηλά στις διοργανώσεις.

Η Chelsea ήδη μετράει σε τέσσερις επίσημες εμφανίσεις 9 γκολ παθητικό. Η εικόνα της άμυνας είναι ανησυχητική, καθώς οι «λίγοι» Zouma και Christensen δεν εμπνέουν σιγουριά. Όχι μόνο δεν διαθέτει ο Lampard άξιους αμυντικούς, αλλά οι σίγουρες λύσεις είναι λίγες. Η φυγή του Luiz έκανε περίπλοκη την κατάσταση, ενώ ο Rüdiger βρίσκεται ακόμη στα πιτς. Βέβαια, η αμυντική συμπεριφορά αποτελεί επί των πλείστων έργο προπονητή. Στη προκειμένη περίπτωση, το βάρος έχει δοθεί στην επιθετική λειτουργία, αφήνοντας την άμυνα σε δεύτερη μοίρα. Δεν υπάρχει βάθος στο αμυντικό δίδυμο, ενώ η παράτολμη προώθηση των ακραίων μπακ τους αφήνει ανυπεράσπιστους. Με αποτέλεσμα, ο αντίπαλος να αιφνιδιάζει σε αντεπιθέσεις και να βρίσκει εύκολα χώρους.

Ακόμη και η πρώτη νίκη έναντι της Norwich ήρθε με ιδιαίτερη πίεση και δυσκολία. Παρότι η Chelsea επιβλήθηκε νωρίς του αντιπάλου με προηγηθέν σκορ 0-2, κατάφερε και πάλι να βρεθεί σε μπελάδες. Η ισοφάριση ήρθε ήδη στο πρώτο μέρος, ενώ οι πιθανότητες αργότερα ήταν μοιρασμένες και στις δύο πλευρές. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε τελικά από τον Abraham, ο οποίος πιστοποίησε την καλή μεσοεπιθετική δουλειά.

Για να αποκτήσει όμως ο Lampard την αναγνώριση στο πάγκο των Μπλε, χρειάζεται να αναθεωρήσει τον τρόπο που στήνει την άμυνά του. Το ποδόσφαιρο των εντυπώσεων πρέπει να συνοδεύεται και με αντίστοιχα αποτελέσματα. Διότι μπορεί να μην διαθέτει ο Άγγλος πρωτοκλασάτους παίκτες στα μετόπισθεν, αλλά μπορεί να φέρει μία αμυντική ισορροπία και να μειώσει την αφέλεια που διακρίνει τόσο τον ίδιο, όσο και τους παίκτες του.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα