Η ανάγκη ενός επιθετικού κλάσεως Sons Of Football

Οι ευκαιρίες στη Νέα Σμύρνη άγγιξαν υψηλό αριθμό για τον Ολυμπιακό και ο απολογισμός ήταν μόλις η ισοπαλία με κερδισμένο πέναλτι. Καμία εκ των κλασικών φάσεων δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ στην εστία του Πανιωνίου.

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με διάθεση, αυτοματισμούς και έναν φρέσκο Βαλμπουενά στο δεύτερο μέρος, απέτυχε να κλειδώσει μία διαφαινόμενη, εύκολη νίκη. Εάν μπορεί κανείς να ρίξει ευθύνες σε Ποντένσε, Ματιέ, Γκασπάρ κλπ., άλλο τόσο εύκολα μπορεί να βγάλει το καπέλο στις διεισδύσεις και τα μπασίματα κυρίως των δύο κοντών.

Στο πρώτο μέρος, ο Ποντένσε μας χάρισε όμορφες ενέργειες, όταν ο Μάρτινς τον μετακίνησε στην αδύναμη αριστερή πλευρά του Πανιωνίου. Ο Πορτογάλος προξένησε ρήγματα, απίθανες ντρίπλες, ενώ πρόσφερε συστημένες σέντρες στους ερυθρόλευκους επιθετικούς. Όμως, οι Σουντανί και Γκερέρο ουδέποτε φανέρωσαν το ένστικτο του σκόρερ, που χρειαζόταν η ομάδα απεγνωσμένα.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Βαλμπουενά διευκόλυνε το passing game του Ολυμπιακού. Οι μεταβιβάσεις του Γάλλου και η πίεση για την ανάκτηση της μπάλας διατήρησαν τους ερυθρόλευκους έξω από την περιοχή του Πανιωνίου. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, όμως κανένας από τους μπροστινούς δεν τοποθετούνταν στο κατάλληλο σημείο και στιγμή.

Η δοκιμή έγινε και στα τρία ονόματα της επίθεσης. Ο Γκερέρο σε ένα ακόμη τεστ κρίνεται λίγος, καθώς δεν έκανε αισθητή την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια. Ένας άξιος επιθετικός διαθέτει ικανότητα να δημιουργεί και ο ίδιος για την ομάδα του. Να είναι απρόβλεπτος, να φωνάζει παρών με σουτ και ξαφνικές τοποθετήσεις. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει το ποδοσφαιριστή που θα διαθέτει όλο το πακέτο.

Ο Γκερέρο πρεσάρει μεν και βοηθάει, αλλά στο επιθετικό κομμάτι περνά απαρατήρητος. Από την άλλη, ο Σουντανί δεν αποτελεί τον κατ’ εξοχήν επιθετικό. Αρέσκεται να κινείται μεταξύ μεγάλης εστίας και πρώτων μέτρων έξω από αυτήν. Θέλει να αρχίζει από εκείνο το σημείο την επίθεση και να κινείται στα άκρα. Όσο για τον Ελ Αραμπί, ένα χαρακτηριστικό του τελείωμα χθες απογοήτευσε, καθώς και ο Μαροκινός δεν φέρνει τη διαφορά στο κουτί έως τώρα.

Αξιοσημείωτες οι παράλληλες σέντρες στην εστία του Πανιωνίου, οι οποίες δεν έβρισκαν αποδέκτη σε πρώτο ή δεύτερο δοκάρι για ένα απλό τελείωμα. Οι γηπεδούχοι έδιωχναν με σχετική ευκολία τον κίνδυνο στα καρέ τους.

Ο Ολυμπιακός έχασε δικό του παιχνίδι, στο οποίο κάλλιστα μπορούσε να προηγηθεί δύο φορές στο σκορ του αγώνα. Η ανικανότητα στο σκοράρισμα και η μοναδική ολιγωρία της αμυντικής λειτουργίας του στέρησαν να διατηρήσει τους πόντους στη βαθμολογία. Αυτό που ανησυχεί εν όψει ΠΑΟΚ η επιθετική δυστοκία, η οποία θα κοστίσει σε μελλοντικά παιχνίδια χωρίς απαραίτητες κινήσεις.

 

Διαβάστε Περισσότερα