Αρχική Η άνοδος της Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να ωφελήσει τον Ολυμπιακό; | Sons Of Football

Η άνοδος της Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να ωφελήσει τον Ολυμπιακό; | Sons Of Football

Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονταν με το χαμόγελο στα χείλη για τις επιτυχίες που σημειώνει ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης στην άλλη του ομάδα στο μακρινό Νησί, την Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτή η πρόσφατη επιτυχία με την άνοδο της Νότιγχαμ είχε αφυπνίσει το ερυθρόλευκο κοινό, το οποίο εκτιμούσε σε περισσότερα οφέλη για τους Ερυθρόλευκους στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα, η δόξα της Πρέμιερ Λιγκ, τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Νότιγχαμ που έμμεσα θα συνέβαλε συγχρόνως στο αύριο του Ολυμπιακού ήταν μερικές από τις εύκολες σκέψεις που μαρτυρούσαν με λόγια οι ερυθρόλευκοι φίλοι. Όμως, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, αρκετά μακριά από ιδανικά σκηνοθετημένα σενάρια ακόμη και του πιο ένθερμου φιλάθλου.

Λιγότερα τα προνόμια από ότι ήλπιζε κανείς

Η περιπετειώδης άνοδος της Νότιγχαμ Φόρεστ έφερε στη συζήτηση το μεγαλειώδες ποσό που προσφέρει η Αγγλική ομοσπονδία σε κάθε νεοφώτιστο σύλλογο. Αναλύσεις επί αναλύσεων εάν το ποσό των 200 εκατομμυρίων (!) θα επηρεάσει θετικά την μετέπειτα πορεία του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ελάχιστοι φίλοι γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα χρήματα πρέπει η κάθε Νότιγχαμ να τα επενδύσει κυρίως σε περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στις αγγλικές λίγκες. Οπότε, ξεχνάμε οποιαδήποτε νύξη γινόταν επί του συγκεκριμένου θέματος, ενώ όσον αφορά την επικείμενη δόξα, οι δύο ομάδες δρουν σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, με ξέχωρη βάση φιλάθλων, ανόμοια μεταξύ τους δεδομένα πρωταθλημάτων, στόχων κ.ο.κ. Επομένως, η όποια έξτρα φήμη προσδοκούσε ένας φίλος για την ομάδα του Πειραιά, δεν θεωρείται χαρασκτηριστικό που θα προσδώσει έξτρα δυναμική σε αυτήν.

Με τα έως τώρα δεδομένα, ο Ολυμπιακός τα μόνα οφέλη που απολαμβάνει εκ μέρους Νότιγχαμ είναι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε δεν βρίσκουν χώρο στο αντίστοιχο ρόστερ (Καρβάλιο), είτε χρησίμευαν στο ροτέισον (Ζίνκερνάγκελ) και είτε είχαν δοθεί πρωτίστως δανεικοί (Μπουχαλάκης). Μέχρι αυτό το σημείο αποδεικνύεται η στενή σχέση των δύο συλλόγων, πέραν του ότι και στους δύο διοικεί το ίδιο πρόσωπο. Από την άλλη πλευρά, η άνοδος της Νότιγχαμ σίγουρα θα φέρει υψηλή διάθεση τόσο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και τους συνεργάτες του στην Αγγλία, να ασχοληθούν με το στοίχημα παραμονής στη Πρέμιερ Λιγκ και να θέσουν βάσεις για πιο ελπιδοφόρο τοπίο στο εγγύς μέλλον.

Η φιλοδοξία του ενός για χάρη του… άλλου!

Αν ο Ολυμπιακός μπορεί έμμεσα να βγει κερδισμένος από την όλη κατάσταση, η απάντηση βρίσκεται στη φιλοδοξία που αναγεννάται έπειτα από δεκαετίες στο μακρινό Νότιγχαμ. Αυτή η σπίθα σίγουρα θα αγγίξει και τον πρόεδρό της, ο οποίος ήδη μέσω δηλώσεων έθεσε τον πήχη ψηλά για τα επόμενα χρόνια. Μέσα από τα λόγια του ήταν εμφανές ότι στοχέυει ο ίδιος και η Νότιγχαμ να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, κερδίζοντας άμεσα έως και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ίσως μόνο με αυτό τον τρόπο βγει ευνοημένος ο Ολυμπιακός. Βρίσκοντας δηλαδή νέους πρωτόγνωρους στόχους ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την δίψα να τους εκπληρώσει, να αλλάξει εξίσου ο ίδιος προσέγγιση στο πως δρομολογεί κάθε χρονιά το πλάνο του Ολυμπιακού. Διότι αν ο κάθε Μαρινάκης κατακτήσει άγνωστες μέχρι τώρα «κορυφές», τότε ευκολότερα μπορεί να διευρύνει την οπτική του για τη δυναμική των Ερυρθόλευκων. Πιθανή κατάκτηση ενός αγγλικού κυπέλλου, προπαντώς μίας θέσης για την Ευρώπη, αποτελούν επιτεύγματα που όμοια του δεν έχει κατορθώσει στο παρελθόν ο Μαρινάκης. Έτσι λοιπόν, μπορεί ο ίδιος μετέπειτα να διαφοροποιήσει τις «κοντές» φιλοδοξίες του Ολυμπιακού, και από την εμμονή του ελληνικού πρωταθλήματος να επεκταθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας έντονα βιώματα από αυτά της Νότιγχαμ Φόρεστ τα επόμενα έτη.

Ο δρόμος είναι μακρύς για οποιαδήποτε νεοφώτιστη ομάδα του Νησιού, τουλάχιστον υπάρχει άνθρωπος στη διοίκηση που δύσκολα αποτυγχάνει παταγωδώς σε όποιο πρότζεκτ αναμειχθεί εντός αλλά και εκτός ποδοσφαίρου. Όπως εξ αρχής είπαμε, με το που γίνουν οι πρώτες επιτυχίες, τότε ίσως ο ίδιος άνθρωπος – ο Βαγγέλης Μαρινάκης – μεταφέρει στον Ολυμπιακό την δίψα για άγνωστες «κορυφές» που δεκαετίες αδημονεί να αντικρίσει μία μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Sons Of Football

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: