Η αψυχολόγητη συμπεριφορά του Λέο Μάτος Sons Of Football

Ο Μάτος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στη σύνθεση του ΠΑΟΚ. Σύγχρονος μπακ, κορυφαίος στο είδος του και βαρόμετρο για την απόδοση του Δικεφάλου. Προκύπτουν, όμως, ορισμένες στιγμές που ο ίδιος παρασύρεται στο ύφος του παιχνιδιού και υποκύπτει συχνά στο μοιραίο λάθος: εκνευρισμός, ένταση και χωρίς ψυχραιμία σε καίρια σημεία ενός αγώνα. Η ίδια συνήθεια του Βραζιλιάνου μπακ – χαφ έλαβε μέρος στο ντέρμπι εναντίον του συμπολίτη Άρη, στο οποίο μέτρησε άλλη μία αποβολή στο 67ο λεπτό.

Έως εκείνο το χρονικό διάστημα, ο Μάτος υπήρξε ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ωραία μπασίματα, ορθά κοντρόλ στις ενέργειες του και πολύτιμες βοήθειες στο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος δίνει άλλη ώθηση, διαφορετική στον επιθετικό τομέα. Άνοιξε, επίσης, και το σκορ με εκπληκτική κεφαλιά, παρασύροντας τους δύο αμυνόμενους στο πέρασμά του. Ο Βραζιλιάνος έθεσε, λοιπόν, εξαίρετες βάσεις για τον πολυτιμότερο του γηπέδου, αλλά η φάση της κόκκινης κάρτας αλλοίωσε την θετική του απόδοση.

Ακόμη και στο ακυρωθέν γκολ, ο Μάτος κατορθώνει να σκοράρει πάλι, καθώς γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του Μπίσεσβαρ και τις γλυκές, καμπυλωτές του σέντρες στο δεύτερο δοκάρι της εστίας. Σε κάθε δημιουργία του Ολλανδού, ο Βραζιλιάνος παραμόνευε για το επόμενο χτύπημα στην εστία του Άρη. Στον τομέα της δημιουργίας, αποτελεί λύση πολυτελείας για τον Δικέφαλο. Η ποιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τον καθιστούν έναν επιπλέον κίνδυνο για τον αντίπαλο.

Ωστόσο, στη περίπτωση του Μάτος, ο αλλοπρόσαλλος χαρακτήρας του και η μετάσταση του στη διάρκεια αγώνα επισκιάζει την αξία του. Σε μία ανύποπτη φάση, ο ίδιος δέχεται τη πρώτη κίτρινη κάρτα σε ένα φθηνό μαρκάρισμα, ενώ στην δεύτερη μπορούσε αντίστοιχα να αποφύγει το τράβηγμα στον Λάρσον. Ο Βραζιλιάνος συχνά χάνει την ψυχραιμία του. Αρκετές φορές ρίχνεται ανεύθυνα στη μάχη των φάουλ, ενώ όταν πρόκειται για συνολική απογοήτευση στην ομάδα, επηρεάζεται εύκολα και δεν διαθέτει καθαρό μυαλό. Οι αψυχολόγητες ενέργειες στον αμυντικό τομέα έχουν κοστίσει όχι μόνο στο Βραζιλιάνο, αλλά και στο ΠΑΟΚ.

Εάν ο Μάτος ήλεγχε το ανήσυχο πνεύμα του, ο ίδιος αντίστοιχα θα βελτίωνε την απόδοση του και θα αύξανε τη συγκέντρωση εντός αγωνιστικού χώρου. Στο ντέρμπι της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες από τη δική του πτέρυγα, ακόμη κι όταν αποβλήθηκε. Σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος συνέχιζε στη κανονική ροή, η πολύτιμη συνεισφορά του, με τη προώθηση εξίσου του δραστήριου Μίσιτς, ίσως έφερνε την ολική ανατροπή για τον Δικέφαλο.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα