Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΔΑΓΚΩΝΕI ? ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ | DRAZEN

Πρόκριση για την ΤΣΣΚΑ στο Final Four , με τον coach Ιτούδη να ονειρεύεται τον τρίτο του τίτλο με την ομάδα. Πέρασε τραυματισμούς , εσωτερικές διαμάχες αλλά τελικά τα κατάφερε.

Αποτελεί μάλιστα και την πρώτη ομάδα για φέτος που έκλεισε θέση στην 4άδα. Καθάρισε με 3-0 νίκες την λαβωμένη Φενέρ και μια σειρά που προορίζονταν να είναι αίμα και άμμος έγινε η πιο εύκολη των φετινών προημιτελικών.

Η Φενέρ είδε τον Vesely να τραυματίζεται λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και τον covid να κάνει επέλαση με την έναρξη της σειράς. Ο έμπειρος coach Ιτούδης δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο.

Έβγαλε τσαμπουκά η ομάδα του και με μπροστάρη τον επίσης έμπειρο Hackett δεν άφησε πολλές ελπίδες. Η πραγματικότητα είναι ότι για 30 λεπτά σε κάθε ματς ήταν ανταγωνιστική η Φενέρ αλλά μέχρι εκεί έφτασαν οι δυνάμεις της.

Με τον Clyburn να επιστρέφει στις μεγάλες του εμφανίσεις την κατάλληλη στιγμή και την προθήκη του Lundberg , οι Ρώσοι βρήκαν τις ισορροπίες τους.

Μοίρασε εκ νέου ο coach Ιτούδης -λόγω απουσίας του James – τις επιθετικές επιλογές της ομάδας και προσπάθησε να σφίξει την ασταθή όλη τη χρονιά άμυνα του.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε και πήρε επιπλέον κατοχές από τα επιθετικά ριμπάουντ κάτι που τις έδωσε τη δυνατότητα να βρει σκορ όταν το set παιχνίδι λόγω κολλούσε.

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η ΤΣΣΚΑ σε μεγάλο διάστημα των αγώνων της σειράς δεν ήταν καλή. Σαφώς τα ξερά παιχνίδια του Final Four είναι μια άλλη ιστορία.

Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει σαφώς πιο γεμάτες ομάδες από την Φενέρ (των playoffs να μην παρεξηγηθούμε) και δεν θα αρκεί απλά ένα καλό δεκάλεπτο για την νίκη.

Σίγουρα έχει την πολυτέλεια αρκετών επιλογών και παιχτών που στη μια βραδιά μπορούν να κάνουν την ζημία. Σίγουρα έχει η ΤΣΚΚΑ αθλητικό εγωισμό. Το να την θεωρήσουν αυτομάτως ως την πιο αδύναμη της τετράδας περισσότερο καλό θα της κάνει.

Δεν εντυπωσίασε πήρε όμως που ήθελε και μάλιστα με τον δικό της τρόπο και τα δικά της θέλω. Η φυγή James θεώρησαν στην ομάδα ότι θα κάνει καλύτερα τα πράγματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει στοιχίσει. Αλλά είπαμε το Final Four είναι μια άλλη ιστορία.

Ο coach βέβαια ξέρει καλά το δρόμο των επιτυχιών και ετοιμάζει ήδη τα πλάνα του και τα όποια τρικ που θα τον φέρουν για τρίτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ.

 

DRAZEN

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα