Η Aston Martin αποκάλυψε την AMR22 |Δ. Παπασυμεών

Η Aston Martin παρουσίασε το νέο μονοθέσιο της για το Πρωτάθλημα της F1 του 2022, στα γραφεία της ομάδας στο Gaydon της Αγγλίας.

Το νέο μονοθέσιο της Αγγλικής ομάδας που φέρει την κωδική ονομασία AΜR 22, θα το οδηγούν ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel και ο Lance Stroll γιος του ιδιοκτήτης της ομάδας. Αμφότεροι ανυπομονούν να το δοκιμάσουν στην πίστα για να δουν τις δυνατότητες του.

Με βάση τα όσα έχουμε δει ως τώρα από τα μονοθέσια που έχουν παρουσιαστεί (Haas, Red Bull) το χαρακτηριστικό που έχει η AMR 22 είναι τα “βράγχια” που φέρει στα πλαϊνά της, για την καλύτερη επαγωγή αέρα στον χώρο του κινητήρα της.

Η AMR22 κι αυτή θα φορά κινητήρα Mercedes, καθώς θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία. Σε ότι αφορά τον νέο  αγωνιστικό διευθυντή, δεν είναι άλλος από τον Mike Krack, που αντικατέστησε τον Otmar Szafnauer και θα ξεκινήσει τις υπηρεσίες του πριν από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές που θα αρχίσουν στις 23/2 στην Βαρκελώνη.

Να σημειωθεί πως ο Krack ήταν επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της BMW.

Ο δισεκατομμυρίους ιδιοκτήτης   της Aston Martin F1 Team, Lawrence Stroll, αναφέρθηκε στο 5ετές πλάνο που έχει η ομάδα, ώστε να αρχίσει να διεκδικεί τίτλους. Παράλληλα παρουσίασε και το νέο  υπερσύγχρονο εργοστάσιο που ετοιμάζουν για τις ανάγκες της ομάδας, όπου μεταξύ άλλων θα διαθέτει και νέα αεροδυναμική σύραγγα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν:

Lawrence Stroll: “Η ανάβαση στο λόφο Aston Clinton απέχει περίπου μία ώρα οδικώς από το Gaydon και ήταν εκεί που ο Lionel Martin εκτόξευσε την Aston Martin στη ζέστη του ανταγωνισμού. Αυτή ήταν η αρχή της ανάβασης στην οποία η ομάδα μας στη Formula 1 βρίσκεται ακόμα και σήμερα. Έχουμε ένα πενταετές σχέδιο για να συνεχίσουμε να ανεβάσουμε και να φτάσουμε στην κορυφή”.

Sebastian Vettel: “Κοιτάξτε αυτό το αυτοκίνητο, ποιος δεν θα ένιωθε ενθουσιασμένος με την προοπτική να αγωνιστεί; Και όσον αφορά τις ελπίδες για τη σεζόν, δεν νομίζω ότι κάποιος ξέρει πραγματικά τι να περιμένει. Υπάρχουν νέοι κανόνες και φυσικά όλες οι ομάδες θα ελπίζουν ότι τα κατάφεραν σωστά.

Όλοι θέλουν να κερδίζουν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, και κανείς δεν θα ήταν στη Formula 1 αν το όνειρό του δεν ήταν να κερδίσει. Δεν είμαι διαφορετικός. Το κύριο πράγμα είναι να συνεχίσουμε να προχωράμε και να ανεβαίνουμε. Αυτό είναι μόνο το δεύτερο έτος ενός πενταετούς σχεδίου, επομένως είμαστε ακόμα πολύ κοντά στην αρχή. Αλλά αυτή η ομάδα έχει μεγάλες φιλοδοξίες και μεγάλα σχέδια, και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος αυτού”.

Lance Stroll: “Αυτή δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευκαιρία για την Aston Martin, αλλά και για όλες τις ομάδες. Απλώς πρέπει να πιστέψουμε ότι κάναμε καλύτερη δουλειά και ξέρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται απίστευτα σκληρά για να δώσουμε στον Seb και σε εμένα την καλύτερη ευκαιρία. Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ενόψει της νέας σεζόν.

Ο κύριος στόχος μας είναι να κινηθούμε πιο κοντά στις άλλες ομάδες από ό,τι ήμασταν πέρυσι. Αυτό θα ήταν πρόοδος. Όπως είπε ο Seb, είναι αδύνατο να ξέρεις πού θα είναι κάθε ομάδα μέχρι να μπούμε όλοι στην πίστα, και ακόμη και τότε μπορεί να μην ξέρεις ποιος τα κατάφερε πραγματικά μέχρι να έρθει ο αγώνας στο Μπαχρέιν. Η Aston Martin έχει μερικούς πραγματικά έξυπνους ανθρώπους, οπότε είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να σημειώσουμε καλή πρόοδο φέτος”.

Tom McCullough (Διευθυντής Επιδόσεων): “Όλες οι ομάδες και όλοι οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν ένα νέο σύνολο κανονισμών, επομένως η ικανότητα μάθησης και προσαρμογής θα είναι ζωτικής σημασίας. Ανακατεύει κάπως τα πράγματα, καθώς θα συλλέξουμε τεράστιες ποσότητες κρίσιμων δεδομένων όταν τα νέα αυτοκίνητα, που είναι εξοπλισμένα με ελαστικά 18 ιντσών, βγουν στην πίστα για πρώτη φορά. Το πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό θα είναι μια δοκιμή για το πού βρισκόμαστε ως οργανισμός.

Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι όλοι θα ξεκινήσουν  σχετικά από το μηδέν. Υποψιάζεστε ποιες ομάδες είναι από τα φαβορί, αυτές που πρωταγωνιστούν ως τώρα, αλλά εάν κάποια ομάδα καταφέρει να διαχειριστεί κάτι ζωτικής σημασίας πριν από τις υπόλοιπες, αυτό θα μπορούσε να κάνει μια κρίσιμη διαφορά”.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα