Η αθέατη όψη της καραντίνας I Sherlock

Ένος κακού μύρια έπονται ‘’ μία λαϊκή φράση, η οποία αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η καθημερινότητα μας, σχεδόν έναν χρόνο. Ήταν 28 Φεβρουαρίου του 2019 όταν το πρώτο κρούσμα το ιού είχε επισκεφθεί την χώρα μας, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν το τι θα επακολουθούσε. Εκείνη την χρονική στιγμή κανένας δεν πανικοβλήθηκε και μάλιστα  πιστεύαμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά αγνοώντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Κίνα. Η κυβέρνηση προς τιμήν της, έλαβε  εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα, με τον Απρίλιο να βρίσκει την χώρα μας σε καραντίνα, που σκοπό είχε την προστασία της υγείας του πολίτη. Ωστόσο η ειρωνεία της όλης υπόθεσης σχετικά με τα μέτρα, έγκειται στο γεγονός πως κατάφεραν να γεννήσουν καινούργια προβλήματα παρά να δώσουν ουσιαστικές λύσεις.

Αρχικά σε ότι αφορά την οικονομία, όλοι γνωρίζομε οικονομολόγοι και μη, πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει κολοσσιαίο έλλειμα τα οποία φυσικά θα βυθίσει την χώρα μας σε μια άβυσσο χρέους και μνημονίων. Σε ότι αφορά τα νούμερα, το έλλειμα έχει ξεπεράσει το 10 % του συνολικού ΑΕΠ, με το περιβάλλον να θυμίζει πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας και τον πολίτη να δείχνει πιο αβέβαιος από ποτέ. Η ανεργία καλπάζει και τα θύματα της είναι κυρίως οι νέοι, αφού ο δείκτης αναφέρει πως ένας στους τρείς δεν απασχολείται σε κάποια εργασία. Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες της εστίασης και γενικότερα τις μικρές επιχειρήσεις της γειτονίας, το λεγόμενο click away, θα αποτελέσει ταφόπλακα στην λειτουργία τους, αφού το μέτρο αυτό εξυπηρετεί τα πολυκαταστήματα που διαθέτουν e-shop. Επιστρέφοντας πίσω στου νέους και συγκεκριμένα στους φοιτητές, πλέον μέσω τον τηλέ- μαθημάτων θα εγκαταλείψουν , για φέτος τουλάχιστον, την ενοικίαση διαμερισμάτων με τις τοπικές οικονομίες οι οποίες διαχρονικά στηρίζονται από τους σπουδαστές, να χάνουν ένα μεγάλο μερίδιο από τον ετήσιο τους τζίρο.

Επιπρόσθετα, στο κομμάτι της υγείας που συνεχώς ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, τα πράγματα κυλούν από το κακό στο χείριστο. Η κατάθλιψη στα παιδία έχει αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς. Ο εγκλεισμός σε συνδυασμό με την απουσία εξωτερικών δραστηριοτήτων μεταφράζεται σε ξέσπασμα θυμού και απογοήτευσης. Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε έξαρση, με τους ειδικούς να μιλούν για έναν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και τα κανάλια να μην προβάλουν εκτενώς το θέμα  ενώ η κυβέρνηση να προσπαθεί με κάποιες καμπάνιες να δώσει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες με την είδηση του νέου εμβολίου δημιουργήθηκε σύγχυση ανάμεσα στους πολίτες. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που υποστηρίζει πως ο εμβολιασμός του πρωθυπουργού ήταν κάλπικος, αφού δεν περιείχε το φάρμακο της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας, αλλά νερό ! Την συγκεκριμένη άποψη την ενστερνίζονται και αρθρογράφοι καθολικής αναγνώρισης, οι οποίοι στον βωμό του κέρδους των κλικς, προτιμούν να δώσουν τροφή στους ημιμαθείς συνωμοσιολόγους . Φυσικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του, μέχρι την στιγμή που θα γράψει πως το εμβόλιο περιέχει μικροτσίπ που θα ελέγχει τον άνθρωπο, μια άποψη που κυριαρχεί στα διάφορα σαιτ της πόλωσης και διχογνωμίας των δήθεν αντικειμενικών και μη συστημικών δημοσιογράφων.

Συνοψίζοντας, η εποχή της καραντίνας εμπεριέχει μια αθέατη όψη την οποία την ζούμε στην καθημερινότητα μας. Για αυτό τον λόγο αποτελεί επιταγή της εποχής, να είμαστε οπλισμένοι με ψυχραιμία, λογική και αισιοδοξία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και την γενική εικόνα που επικρατεί. Εξάλλου, η ανθρωπότητα έχει αποδείξει στο παρελθόν πως σε καταστάσεις που απαιτούν αποφασιστικότητα δηλώνει παρόν.

Διαβάστε Περισσότερα