Η διαφορετική προσέγγιση του ορθολογιστή Φαντ Σιπ Sons Of Football

Η θεαματική εμφάνιση της Εθνικής εξέπληξε και χαροποίησε τον Έλληνα φίλαθλο, προσφέροντας τον μία αγωνιστική ελπίδα για το αύριο των Ελλήνων παικτών. Σε ένα πρωτόγνωρο βράδυ για όλους, η Ελλάδα παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη, ομοιογενής και κυρίως, προσανατολισμένη στο νεοφερμένο πλάνο του προπονητή Φαντ Σιπ.

Ο Ολλανδός – λάτρης της διάταξης του 4-3-3 – επιχείρησε την ολική ανατροπή, όσον αφορά το υλικό. Πριν εισάγει τη νέα συνταγή στο τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής, ο ίδιος πειραματίστηκε, δοκίμασε πρόσωπα και έβγαλε συμπεράσματα για τα ατομικά στοιχεία του καθενός. Στο διάστημα των δύο τελευταίων αγώνων, του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει νεαρούς παίκτες, οι οποίοι πρώτη φορά μας συστήθηκαν στο αγωνιστικό χώρο με τη γαλανόλευκη.

Ο Ολλανδός προπονητής επέμεινε στη πηγή του προβλήματος. Αναζήτησε την αιτία του χρόνιου ζητήματος, το οποίο επισκίαζε το σύνολο των παικτών. Αφήνοντας στην άκρη τις έμπειρες κολώνες, όπως Μανωλάς, Παπασταθόπουλος ή Μήτρογλου, εστίασε στη δημιουργία μίας ευέλικτης ομάδας. Με απώτερο σκοπό, την ανάκτηση του ποδοσφαιρικού θράσους και τη μεταμόρφωση της πενιχρής αγωνιστικής εικόνας σε μαχητική και αντάξια του έθνους.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν στη νέα προσέγγιση. Την αντιμετώπισαν ως πρόσκληση, προκειμένου να φανερώσουν φιλότιμο και να τελειώσουν τη συνεχή πτώση της Εθνικής. Για πρώτη φορά, οι Έλληνες διεθνείς δημιούργησαν, κυριάρχησαν εναντίον των Βόσνιων και διατήρησαν την συνολική τους αντοχή μέχρι τέλους. Βέβαια, πέρα από τη τόλμη και το θράσος τους, οι ποδοσφαιριστές έδειξαν να αφομοιώνουν ένα νέο – γι’ αυτούς – στυλ, στο οποίο ήδη εργάζονται και προτίθενται να δοκιμάσουν μακροπρόθεσμα.

Σχετικά με τον Φαντ Σιπ, ο Ολλανδός παρέταξε ένα ορθολογικό σχήμα, με ορθές επιλογές παικτών σε ταιριαστές θέσεις. Αξιοσημείωτο, ότι ο Μπακασέτας τοποθετήθηκε στο ρόλο του μεσοεπιθετικού, ως τρίτο χαφ στη μεσαία γραμμή. Απελευθερωμένος, ο ίδιος έφτασε σε πρωτοφανή απόδοση για την αξία του. Από την άλλη, η σύνθεση ήταν συγκροτημένη και συγκεντρωμένη στο στόχο δημιουργίας. Γενικώς, επικράτησε δικαιοσύνη στην επιλογή ατόμων. Οι προτιμήσεις του Φαντ Σιπ αποδεικνύονται αυτονόητες, παρατάσσοντας τους παίκτες με βάση τις κατάλληλες θέσεις και αρετές τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι εκ των πρωταγωνιστών βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Παραδόξως, θετικό πρόσημο αποτελεί η συνεχής βελτίωση του δραστήριου Λημνιού, η οποία εντείνεται από την αρχή της νέας σεζόν.

Η Εθνική, ομολογουμένως, μας αφύπνισε, καθώς χάσαμε την εμπιστοσύνη μας σε ένα αισιόδοξο αύριο. Δικαίως βέβαια, καθώς η εικόνα των διεθνών έδωσε δικαιώματα για αποδοκιμασίες και απομάκρυνση από το πλευρό τους. Το ερώτημα είναι το εξής: εάν θα υπάρξει συνέχεια στην θετική της εικόνα. Άλλωστε, η εδραίωση και η αναγνώριση ανέκαθεν επιτυγχάνεται μέσω της διάρκειας, η οποία υπερτερεί ενός μεμονωμένου γεγονότος.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα