Η εικόνα που μας αξίζει Sons Of Football

Οι αγωνιστικές μας μόνο για το θέαμα δεν προσφέρονται, αλλά για σκηνές απείρου «κάλους» όπως η χθεσινή στο Πανθεσσαλικό. Τελικά το ελληνικό μας ποδόσφαιρο έχει και τα…καλά του, τα οποία τελικά μόνο εδώ τα βρίσκεις και τα βλέπεις.

Η διαμάχη μεταξύ πάγκων και ανθρώπων των δύο συλλόγων – Βόλου και Ολυμπιακού – προστίθεται στο ολοένα και πιο διαβρωμένο σκηνικό της λίγκας. Άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με τους πρωταγωνιστές στο χορτάρι αγωνίζονται για να λύσουν τις διαφορές τους. Προσκείμενοι στα χρώματα και συμφέροντα που εκπροσωπούν. Καραπαπάς και Μπέος αναπαρήγαγαν έναν διαφορετικού είδους «αγώνα», στον οποίο έχουν γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί εδώ και χρόνια.

Η αδικία συνεχώς θα γεννά αφορμή για διενέξεις και μίσος για αντεκδίκηση. Αυτού του είδους, όμως, η αδικία δεν αποκαλύφθηκε ξαφνικά χθες. Υπάρχει εδώ και δεκαετίες και συνεχώς σπιλώνει την αγάπη για το άθλημα. Άλλος ευνοείται περισσότερο, άλλος λιγότερο. Η εμπειρία των γεγονότων δεν είναι εμφανώς με το μέρος του Ολυμπιακού. Ούτε φυσικά αποτελεί δικαιολογία, ώστε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση εις βάρους ή υπέρ οποιουδήποτε σωματείου.

Τα γήπεδα αιχμάλωτα από παράγοντες και πιστούς παντελώς αδιάφορους για το άθλημα. Μοναδικό επίκεντρο η ομάδα και τα θέλω της καθεμίας. Η εύνοια και τα συμφέροντα απλωμένα σε ένα τραπέζι μόνο για χάρη τους. Δεν έρχονται για τη μπάλα, δεν αποσκοπούν στη προστασία του ποδοσφαίρου, αλλά στη «φανέλα» που θα εδραιωθεί πρώτη στο τέλος της κούρσας. Εάν δρουν παράγοντες καίριων θέσεων με αυτό το τρόπο, πώς να μην ακολουθήσουν και οι οπαδοί σε αντίστοιχες ενέργειες;

Στα του αγώνα τώρα, παρά τα δικαιολογημένα παράπονα του Ολυμπιακού, η εικόνα του χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να τελειώνει τέτοια παιχνίδια: ορθή τροφοδοσία επειγόντως από τον άξονα, ενώ όσο θα λείπουν τα βασικά του γρανάζια, ολοένα και θα ταλαιπωρείται. Παράλληλα, απουσιάζει και η βοήθεια από τα πρόσωπα του πάγκου. Ανήμποροι να αντικαταστήσουν τους παίκτες α’ γραμμής και να κάνουν τη διαφορά. Όσον αφορά τον Βόλο, περιόρισε κατά πολύ τους ερυθρόλευκους. Ψυχωμένος στον ρόλο της άμυνας, καθώς όταν ακυρώθηκε το γκολ των φιλοξενούμενων, έγινε ακόμη πιο σφριγηλός.

Δυστυχώς, όμως, το θέαμα και η ποιότητα όλων των ομάδων δεν αφήνουν κάτι αξιοσημείωτο στη μνήμη μας. Και κάπου εκεί ξεπροβάλλουν τα αφεντικά, καθώς στο ποδόσφαιρό μας αυτοί κάνουν γκελ στη πλειονότητα και κλέβουν τη παράσταση του προϊόντος μας.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα