Η είσοδος στο 2ο ημίχρονο πρέπει να προβληματίσει | Sons Of Football

Η μοναδική ποιότητα και μόνο του Ελ Αραμπί ήταν αρκετή, προκειμένου ο χθεσινής Ολυμπιακός να κάμψει την αντίσταση ενός εξαιρετικά στημένου Βόλου στο «Καραϊσκάκης». Αυτός ο πανάξιος Μαροκινός επιθετικός με τα ελκυστικά στοιχεία, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του συλλόγου πριν δύο χρόνια δίχως συνοδεία υπερφίαλης διαφήμισης και τυμπανοκρουσίες.

Απεναντίας, μπορεί η κλάση του Ελ Αραμπί να έκλεψε την παράσταση, όπως και η ομορφιά κινήσεων στα γκολ, αλλά η εξουθένωση του Ολυμπιακού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου μοιάζει ένας πιθανός κίνδυνος ενόψει Πόρτο. Η κούραση κυρίως της μεσαίας γραμμής στην επανάληψη του παιχνιδιού πρόσφερε τη δυνατότητα στον Βόλο να απλώσει το παιχνίδι του και να ασκήσει πίεση ακόμη και εντός περιοχής του Σα. Πέρα από την διαφαινόμενη εξασθένηση του Ολυμπιακού ως οργανισμός, οι Βολιώτες εκμεταλλεύτηκαν εξίσου την απώλεια ενός παίκτη στην αρχική μεταβίβαση απεμπλοκής από την πίεση του αντιπάλου. Έλειπε χθες ο Εμβιλά που αναλαμβάνει επιτυχημένα αυτό τον ρόλο. Έτσι λοιπόν, ο Βόλος απείλησε τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε να βρουν και πάλι προηγηθέν σκορ.

Συγκεκριμένα, το εικοσάλεπτο περίπου διάστημα μεταξύ 46-65 έφερε στην επιφάνεια το ανησυχητικό στοιχείο της κούρασης, το οποίο διακρίναμε ενάντια στον Παναθηναϊκό, την Μαρσέιγ, ακόμη και στο «Χαριλάου». Ο θετικός Μπουχαλάκης του 1ου μέρους παρέδωσε πνεύμα και εύλογα αντικαταστάθηκε. Σε ένα σημείο μάλιστα που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να ανταπεξέλθει με δύο μόνο κατ’ εξοχήν χαφ. Μετά από το 60ο λεπτό, ο Ολυμπιακός απέκτησε μια ισορροπία απέναντι σε έναν Βόλο που δεν επέλεξε την μαζική άμυνα. Κυνήγησε τις πιθανότητες του, όμως η τροφοδότηση του Ελ Αραμπί υπήρξε αναπόφευκτη. Εκεί λοιπόν, ανέλαβε έργο ο Μαροκινός που σε τρεις φάσεις υποδέχθηκε όμορφα τη μπάλα για την εκτέλεση. Σημαντικό πως χθες δεν αναλώθηκε ο ίδιος σε αρκετά άσκοπα τρεξίματα εκτός περιοχής. Παράλληλα, η έλευση του Χολέμπας στη θέση του άνευρου Βινάγκρε έδωσε ώθηση και στην αριστερή πλευρά.

Συνεπώς, με αυτή την προαναφερθείσα παρατήρηση περί γενικής κούρασης κυρίως στη μεσαία γραμμή, υποδεικνύουμε ένα πιθανό ζήτημα ενόψει της ευρωπαϊκής πρόκλησης. Ανεξαρτήτως διάθεσης της Πόρτο λοιπόν, ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια άκρως γεμάτη εμφάνιση, με αυξημένο ρυθμό και διάρκεια στο τέμπο, για να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΥΓ. Ο Βινάγκρε αντιμετώπισε αρκετά ανασταλτικά προβλήματα. Ειδικά στο α’ μέρος, το κατάλαβαν ορθά και οι αντίπαλοι…

ΥΓ. Αξιόμαχος μπακ ο Ντεντάκης του Βόλου…

Διαβάστε Περισσότερα