Αρχική Η έκπληξη του 6ου Ομίλου: η μικρή ομάδα, κέρδισε την μεγάλη | El Comandante

Η έκπληξη του 6ου Ομίλου: η μικρή ομάδα, κέρδισε την μεγάλη | El Comandante

Βέλγιο-Καναδάς.
Δεν υπήρξε σκορ. Η ιστορία έγραψε: “Η μικρή ομάδα, κέρδισε την μεγάλη“…
Πρόκειται μακράν για το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει μέχρι στιγμής σ’ αυτό το Μουντιάλ.
Μεγάλη έκπληξη ο Καναδάς που έκανε τους Βέλγους, ομάδα ενός τερματοφύλακα και τους αποκαθήωσε από την θέση που κατείχαν στην υπόληψη του ποδοσφαιρικού στερεώματος.
Όταν για μία ομάδα-μοντέλο (μέχρι σήμερα) περνάνε 21 ολόκληρα λεπτά, μέχρι να επισκεφθεί τα καρέ ενός αντίπαλου που επέστρεψε μετά από 36 χρόνια στη Διοργάνωση, αυτό δείχνει πως ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, ο ηθικός νικητής, αυτός που κέρδισε τους φίλαθλους και έκανε το λαβωμένο άθλημα να βγει από τη χειμερία νάρκη του, ήταν ο Καναδάς.
Canada vs Belgium final score, result: Davies penalty saved, Batshuayi  scores winner in World Cup Group F match | Sporting News Canada
Από την άλλη, όταν στη φάση του καθαρού (υπέρ του Καναδά) πέναλτυ στο 38ο λεπτό, το Βέλγιο χρειάζεται τις πλάτες της διαιτησίας (που σιγά μην έδινε δεύτερο πέναλτυ εις βάρος του) για να συνεχίσει να ελπίζει, δείχνει ότι η ισονομία στο άθλημα, παραμένει ο μεγάλος ασθενής όσες κάμερες κι αν εποπτεύουν τα όσα γίνονται στο χόρτο.

Οι Καναδοί, σε αντίθεση με τους γείτονές τους Αμερικάνους που είχαν ένα ημίχρονο καλό, έπαιξαν με πάθος και δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εντάξει, μπορεί η Αγγλία να βομβάρδισε τους Ιρανούς με ένα τσουβάλι γκολ και η Ισπανία αργότερα να έκανε το ίδιο στους Κοσταρικανούς που δεν βλέπονταν. Όμως όποιος έβλεπε το ματς με τους Καναδούς, παρακαλούσε να μην τελειώσει κι ας κρίθηκε στο γκολ. Οι “Canucks”, φάνηκαν μιά αρκετά δουλευμένη ομάδα, με σωστές τοποθετήσεις, παθιασμένο παιχνίδι, διαολεμένο pressing και αστείρευτες δυνάμεις (κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στο β΄ μέρος όταν οι Βέλγοι έφευγαν στις αντεπιθέσεις και οι Καναδοί τους κυνηγούσαν σαν να κυνηγούσαν τον τελευταίο των Μοϊκανών…). Ναί, σύμφωνοι: είχαν ένα θεματάκι με τις τελικές τους, όμως όταν έχεις κοντά 4 δεκαετίες να εμφανιστείς στην κορυφαία Διοργάνωση, λογικό επόμενο είναι.
Canada 0-1 Belgium: Batshuayi scores, Davies misses penalty | CTV News
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ έως και αξιοζήλευτη όμως η ακρίβεια των μεταβιβάσεων από πλευράς Βορειοαμερικάνων, ταχύτητα, γρήγορες αντεπιθέσεις, πάθος, σουτ σε κάθε ευκαιρία…
ΑΥΤΟΣ είναι ο ορισμός του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ποδοσφαίρου.

Εκείνο όμως που πραγματικά σόκαρε και που έκανε τη διαφορά, ήταν η παντελής απουσία φόβου από την πλευρά τους. Έμοιαζαν σαν να μην νοιάζονταν για το σκορ… Σαν μικρά παιδιά που τα είχαν τιμωρημένα και κλεισμένα στα δωμάτιά τους και τα ξαμολύσανε κι εκείνα με το που μπήκαν στο γήπεδο το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν απλώς να παίξουν καλή μπάλα και να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα κι ας χάσουν.
Δηλαδή τί παραπάνω ζητάει το ποδόσφαιρο για να ξαναγίνει αυτό που ήταν κάποτε και καθήλωνε έναν ολόκληρο πλανήτη μπροστά στους δέκτες του;

El Comandante

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: