Η έλλειψη χρόνου επιτάσσει έτοιμες λύσεις Sons Of Football

Η προσθήκη του πολύπειρου Ραφίνια αποκωδικοποιεί όλο το σκεπτικό του Μάρτινς και γενικά κάθε ορθολογικού προπονητή όσον αφορά την εποχή που βιώνουμε. Ο χρόνος είναι πράγματι ελάχιστος εάν αναλογιστούμε ότι σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αρχίζουν οι υποχρεώσεις για κάθε σύλλογο.

Τί σημαίνει λοιπόν αυτό; Ότι κάθε οργανισμός θα στρέψει το ενδιαφέρον του σε έτοιμες και σίγουρες λύσεις ποδοσφαιριστών, χωρίς να χρειαστούν ιδιαίτερο διάστημα προσαρμογής τόσο σε νέο κλίμα, όσο και σε υποχρεώσεις. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε ένα φυσιολογικό διαζύγιο με τον Ομάρ, όμως την ίδια στιγμή επέλεξε τον Βραζιλιάνο Ραφίνια. Σχετικά με τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Μπάγερν (και τις 260 περίπου συμμετοχές σε αυτήν), ο Πειραϊκός σύλλογος αποσκοπεί σε κέρδος από την μακρά του εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που τον συνοδεύει στη καριέρα του.

Άλλωστε ο κύριος στόχος του Ολυμπιακού αποτελεί η είσοδος στο Champions League και για την πραγματοποίηση του χρειάζεται παίκτες ικανούς να ορθοποδήσουν σε αυτή την πρόκληση. Η έλλειψη χρόνου δηλαδή δεν προσφέρει την ευκαιρία στον κάθε Μάρτινς για νέα πειράματα. Δεν μπορεί λοιπόν να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις επιλογές του για τα αμυντικά άκρα, προκειμένου να αναδείξει ένα νέο «λαβράκι» τύπου Τσιμίκα. Στο Ρέντη κατέφθασαν αρκετές περιπτώσεις νεαρών από Σερβία και δανεικοί από πολλά σημεία της Ευρώπης, αλλά οι συγκεκριμένες επενδύσεις πιθανόν θα παραμείνουν και φέτος σε δεύτερη μοίρα.

Βέβαια, η ηλικία του Ραφίνια και του κάθε Χολέμπας ανησυχεί εύλογα οποιονδήποτε ποδοσφαιρόφιλο. Ο Βραζιλιάνος προέρχεται μεν από γεμάτες χρονιές με διακρίσεις, αλλά ο Χολέμπας ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία. Και φυσικά είναι αδύνατον αμέσως να αποδειχθεί αντάξιος των επιδόσεων του Τσιμίκα. Εκεί σαφώς χρειάζεται μία επιπλέον προσθήκη ενός πιο ευέλικτου αριστερού μπακ και με αντίστοιχα χαμηλό κέντρο βάρους, όπως ο Έλληνας πλέον της Λίβερπουλ.

Η δυσοίωνη χρονιά λόγω της πανδημίας μειώνει λοιπόν τις σκέψεις για μεγάλα ρίσκα τόσο σε πολυδάπανες επενδύσεις, όσο και εμπιστοσύνη σε νεαρότερους αθλητές. Φυσικά, το τελευταίο επιχείρημα εξαρτάται και από τις βλέψεις της εκάστοτε ομάδας. Στον Ολυμπιακό δηλαδή, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία εισόδου στο Champions League.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα