Η ελληνοποίηση στοιχίζει στον Ατρόμητο Sons Of Football

Η αιτία της φετινής αγωνιστικής καθίζησης του Ατρόμητου εντοπίζεται στο τελευταίο καλοκαιρινό σχεδιασμό. Οι ιθύνοντες της διοίκησης προχώρησαν σε αλλαγή φιλοσοφίας και έστρεψαν την προσοχή τους στην αγορά Ελλήνων παικτών.

Η διοίκηση εγκατέλειψε την γνώριμη συνταγή, τη δημιουργία δηλαδή έμπειρου συνόλου από Έλληνες, αλλά και από καταρτισμένους ποιοτικά ξένους. Ανέκαθεν στο κορμό του Ατρόμητου, εντόπιζε κανείς δύο ή τρεις προσωπικότητες που θα έφερναν την αγωνιστική υπέρβαση στο Περιστέρι. Ποδοσφαιριστές, όπως οι Ουάρντα, Μπρούνο, Ντιγκινί ή Ναπολεόνι διέθεταν το ξεχωριστό στοιχείο, που έφερνε υψηλές θέσεις στον σύλλογο. Στο παρελθόν, υπήρξε και ο άξιος Βραζιλιάνος, Λουτσιάνο, τιμώντας με αντίστοιχη προσφορά τα χρώματα του Ατρόμητου.

Στη φετινή σεζόν, οι Σπανός, Αναστασίου και τεχνικό επιτελείο βασίστηκαν σε ελληνόπουλα, τα οποία απομακρύνθηκαν από τους Μεγάλους του πρωταθλήματος λόγω αγωνιστικής ανυπαρξίας ή ανεπάρκειας συμμετοχών. Οι αρμόδιοι του συλλόγου εμπιστεύτηκαν τους Γούτα, Ανδρούτσο, Βέλλιο και Χαρίση, παραβλέποντας το καταλυτικό συστατικό σε ένα πετυχημένο σύνολο: την ποιότητα.

Οι προαναφερόμενοι Έλληνες μπορεί μεν να αποτελούν στρατιώτες και πειθαρχημένες μονάδες, όμως δεν είναι δε αντάξιοι στις φιλοδοξίες του κλαμπ. Η ομάδα χρειάζεται εξίσου τη φαντασία και δημιουργικότητα, καθώς οι συγκεκριμένες επιλογές αδυνατούν να τις προσφέρουν. Εάν κοιτάξει κανείς τις συνθέσεις των διεκδικητών για τις θέσεις των play off, θα συνειδητοποιήσει και τις διαφορές με τον Ατρόμητο.

Ο Άρης διαθέτει τις προσωπικότητες των Ματίγια και Γκάμα. Συγχρόνως, ο ΟΦΗ έχει στις τάξεις του παίκτες, όπως Ναμπί και Σεμέντο. Ακόμη και η Λάρισα κατόρθωσε την ύστατη στιγμή να προσθέσει στο ρόστερ της τον παλιό γνώριμο στο Περιστέρι, Ουάρντα, και φυσικά τον Κάτσε. Για να επιτευχθεί ο στόχος, οι ομάδες εμπιστεύονται την αξία ορισμένων παικτών, που θα τους προσδώσουν το απαιτούμενο ταλέντο και ώθηση. Η επιλογή, βέβαια, ποδοσφαιριστών της ξένης αγοράς απαιτεί γνώση, καθώς εύκολα πέφτει κανείς θύμα σε άτομα αμφιβόλου αξίας.

Ο Ατρόμητος, λοιπόν, απέτυχε να διατηρήσει στις τάξεις του τέτοιου είδους μονάδες. Έτσι, ήδη από την αρχή της χρονιάς παρουσιάζεται δυσλειτουργικός στον δημιουργικό τομέα. Χωρίς τα απαραίτητα γρανάζια, με μοναδικό αγωνιστή τον Μανούσο. Πέρα από το φανερό ζήτημα του προπονητή, ο Ατρόμητος πάσχει κι από ποιότητα, την οποία υπολείπεται φέτος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια. Το πρωτάθλημα παίρνει κομβική στροφή. Οι καλύτερες ποιοτικά ομάδες πλέον διακρίνονται στον ανταγωνισμό των θέσεων για την Ευρώπη. Και στη συγκεκριμένη κούρσα, δύσκολα θα ακολουθήσει ο τωρινός προβληματικός Ατρόμητος.

 

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα