Η Επαρχία σηκώνει την πρώτη κούπα…

Το ημερολόγιο γράφει 25 Μαΐου 1980.. Τελικός κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της Καστοριάς και του Ηρακλή.. Ο μεγάλος Γιάννης Διακογιάννης περιγράφει τον τελικό.. Οι γουναράδες γράφουν ιστορία και με τελικό σκορ 5-2 γίνονται η πρώτη επαρχιακή ομάδα που σηκώνει κάποιον εγχώριο τίτλο.. Στη Νεα Φιλαδέλφεια στο Νίκος Γκούμας ο Γιώργος Παράσχος σηκώνει την κούπα και οι πολίτες της ακριτικής Καστοριάς πανηγυρίζουν έξαλλα μια ιστορική επιτυχία! Παίκτες όπως ο Νίκος Σαργκάνης, ο Τσιρώνης, ο Σημαιοφορίδης κάνουν έναν τρομερό τελικό απέναντι στον Ηρακλή του Χατζηπαναγή και φέρνουν στην λίμνη το άγιο δισκοπότηρο..

Ο Σάββας Βασιλειάδης προπονητής της ομάδας της Καστοριάς έχει κάνει μια ομάδα να την πιεις στο ποτήρι… Έτσι γράφεται ιστορία… Μετά τα επόμενα χρόνια ακολουθούν δύσκολες καταστάσεις για τους γουναράδες… Εκτός από την σεζόν 1996-1997 που βρέθηκαν στην Α εθνική όλες τις άλλες χρονιές εδώ και 30 χρόνια βρίσκονται σε μικρότερες κατηγορίες.. Την δεκαετία του 2000 βρέθηκαν αρκετές φορές στην 4η θέση της Β εθνικής με αρκετά καλό ποδόσφαιρο χωρίς όμως να μπορέσουν να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία… Πέρυσι όμως ήταν η πιο τραγική χρονιά… Δεν αγωνίζεται πλέον πουθενά αυτή τη στιγμή λόγω της αδυναμίας της πρόσφατης διοίκησης να λύσει οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα.. Η ομάδα της Καστοριάς είναι ομάδα με ιστορία και κόσμο που σίγουρα απουσιάζει από την μεγάλη κατηγορία..

Στα καφέ της πόλης στην Λεωφόρο των κύκνων και στην Μεγάλου Αλεξάνδρου το ποδοσφαιρικό θέμα συζήτησης είναι ποιος θα βρεθεί να αναλάβει αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.. Τόσοι μα τόσοι τοπικοί επιχειρηματίες ρε παιδιά με γούνες κάποιος δεν μπορεί να κάνει την κίνηση; Γήπεδο υπάρχει, κόσμος υπάρχει που στηρίζει την ομάδα… Ας ελπίσουμε να βρεθεί η λύση στο ζήτημα και η πόλη της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ξαναζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές….

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα