Η επιθετική δυστοκία έφερε το “Χ” | Ο Τζες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης απόψε στο στάδιο των Ζωσιμάδων, καλούμενος να ξεφύγει από την αγωνιστική κοιλιά που εμφάνισε τόσο κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης όσο και στον αποκλεισμό του από το κύπελλο κόντρα στη Λάρισα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηπειρώτες γνωστά, και οι πιθανές εναλλακτικές περιορισμένες. Με όπλο την άμυνα του καλούνταν σήμερα να αφοπλίσει τον αντίπαλό του και με κάποιο… θαύμα να βρει δίχτυα καθώς μετά τον τραυματισμό του Κόντε δύσκολα φτάνει η ομάδα στο εύκολο γκολ.

Με απόντες τους Γκαρντάφσκι και Περέα, ήταν ακόμα πιο βέβαιο πως η επίτευξη του γκολ θα έμοιαζε με άθλο. Σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα του ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Σίτο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο αριστερό άκρο του ΠΑΣ και πυροβόλησε για το 0-1. Ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, τρία λεπτά μετά με κεφαλιά του Μπρένερ. Η κατάρα που μαστίζει φέτος τους Γιαννιώτες επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, καθώς μετά τους Γκαρνταφσκι και Κόντε, ο Μπρένερ πήρε τον δρόμο των σκόρερ της ομάδας, αποχωρώντας με φορείο αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι κατείχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας από τα πλάγια να βρουν τους εξαιρετικά νωχελικούς Σνάιντερ και Μιλιτσεάνου. Η ομάδα του ΠΑΣ δύσκολα πατούσε περιοχή και πόσο μάλλον να απειλήσει την εστία του πολύ καλού σήμερα Τσιφτσή, σε αντίθεση με την ομάδα του κ. Ράσταβατσ που στις λίγες ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι, έβαλε δύσκολα στον Λοντίγκιν δείχνοντας την επιθετική της ικανότητα.

Το αποτέλεσμα δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες πικραμένη αλλά ούτε και ευχαριστημένη. Και οι δύο αντίπαλοι είχαν τις ευκαιρίες να “κλέψουν” το ματσ οπότε ο βαθμός της ισοπαλίας είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Προσωπική μου άποψη είναι πως ο κ. Μεταξάς θα πρέπει να αναζητήσει νέες λύσεις όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και στο σχηματισμό της ομάδας. Πέραν του ότι δεν διαθέτει ο ΠΑΣ έναν αξιόλογο και επικίνδυνο στράικερ, το φετινό κέντρο του ΠΑΣ ουδεμία σχέση έχει με το περσινό. Αυτό που είδαμε κατά κύριο λόγο είναι η μπάλα να μοιράζεται στο πλάι, και με μακρινές μπαλιές να αναζητείται αφύλακτος παίκτης. Συγνώμη αλλά έτσι γκολ δε βλέπεις.

Επίσης στο 75ο λεπτό και στο 85ο είχαμε την είσοδο των Λώλη και Μίνα αντίστοιχα. Οι δύο παίκτες πέραν από τη φιλοδοξία που φέρει η ηλικία τους, ουκ ολίγες φορές έχουν τραβήξει  τα βλέμματα της κερκίδας με τις εμφανίσεις τους, και έστω και καθυστερημένα που ρίχτηκαν στη μάχη είδαμε τον ΠΑΣ να ασκεί πίεση ψηλά στον Αστέρα και να τον οδηγεί πολλές φορές σε λανθασμένες μεταβιβάσεις. Θα πρέπει λοιπόν θεωρώ να χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα της φαρέτρας αν θέλει η ομάδα να βρει τη μαγική φόρμουλα για να χτυπά παιχνίδια που είναι στα μέτρα της. Επόμενη αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στους Ζωσιμάδες. Η νίκη είναι φυσικά μονόδρομος, ωστόσο μένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα την επιδιώξει ο ΠΑΣ…

Ο Τζες

Διαβάστε Περισσότερα