Η επιβράβευση του Τσιμίκα και ο ανταγωνισμός με τον Ρόμπερτσον Sons Of Football

Ο Τσιμίκας ανήκει και επίσημα στην οικογένεια της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ. Το ανώτατο σκαλοπάτι κατόρθωσε ο νεαρός μπακ στη καριέρα του, καθώς όχι μόνο πλέον θα αγωνίζεται σε κορυφαίο κλαμπ, αλλά σε σύλλογο με αναγκαίο και διαρκή πρωταθλητισμό. Στο διακεκριμένο ρόστερ του Κλοπ, ο ίδιος θα συναντήσει δύο κορυφαία σύγχρονα μπακ, τους Άρνολντ και Ρόμπερτσον. O δεύτερος θα αποτελέσει την πρωταρχική πρόκληση για τον Έλληνα. Μέσα δηλαδή από έναν υγιή ανταγωνισμό, ο Τσιμίκας επιθυμεί να σταθεί δίπλα στο Ρόμπερτσον και να καρπωθεί συγχρόνως αντάξιες παραστάσεις στην Αγγλία.

Ο Έλληνας ακραίος μπακ ολοκλήρωσε μία σειρά από υψηλής απόδοσης παιχνίδια στον Ολυμπιακό. Η γενική του παρουσία, η αυξανόμενη εξέλιξή του και οι πολυάριθμες ικανότητές ανταμείφθηκαν με το πιο όμορφο φινάλε: αποκτώντας την ευκαιρία για την εμπειρία της Premier League στη κατάλληλη κιόλας ηλικία. Ο Τσιμίκας πράγματι διαθέτει ένα τεράστιο προσόν που τον συνοδεύει. Έχει την ευχέρεια να «κολλάει» στο αντίπαλο χαφ και να εξουδετερώνει άμεσα οποιαδήποτε σκέψη από τα πόδια του δεύτερου. Διαθέτει σβέλτη αντίδραση, ταχύτητα στα αμυντικά του καθήκοντα και γίνεται ανυπόφορο «εμπόδιο» για κάθε επιθετικό στη πλευρά του. Φέτος, τα πήγε περίφημα με ισχυρές προσωπικότητες στην Ευρώπη. Ορισμένοι μάλιστα θα τον συναντήσουν την νέα ποδοσφαιρική χρονιά: Μόουρα, Πέπε, ή τελευταίο του θύμα, ο εκρηκτικός Αντάμα Τραορέ

Πέρα από τα αμυντικά προσόντα , ο Τσιμίκας συμβάλλει με τα χαρακτηριστικά του εξίσου στον επιθετικό τομέα. Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτέλεσε το μέσο για να φανερώσει όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητο ο αριθμός των crosses του στην απαιτητική διασυλλογική διοργάνωση, όπως και η εύστοχη σέντρα του, τα μπασίματα του και η αποφασιστικότητα στη ντρίπλα του. Το αξιόλογο επίπεδο της τεχνική του τον διευκολύνει σε συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Η εύκολη δηλαδή συνεννόηση στο build up ευκαιρίας από την πτέρυγά του. Λόγου χάρη, η χημεία του με τον Βαλμπουενά είναι άξιο δείγμα για μία μετέπειτα συνεργασία με τον ποιοτικό Μανέ.

Όπως αρχικά επισημάναμε, ο Τσιμίκας θα συνυπάρξει με τον βασικό Ρόμπερτσον. Ο Σκωτσέζος φέρνει όμοια χαρακτηριστικά με τον Έλληνα. Είναι αρκετά νευρώδης, στο ίδιο ύψος και μάζα κιλών, ενώ έχει στο ρεπερτόριό του έξοχη σέντρα και επιθετικές βλέψεις στο σύστημα του Κλοπ. Το μειονέκτημα εντοπίζεται στα τακτικά μαρκαρίσματα. Ίσως για αυτό οφείλεται και η έλευση του Τσιμίκα, καθώς αποτελεί προτέρημα η αμυντική του προσήλωση. Η φιλοσοφία επομένως του Κλοπ και η χρήση των μπακ από τον ίδιο ταιριάζουν στον Έλληνα. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι στις υποχρεώσεις της Λίβερπουλ υπάρχουν τρία εγχώρια κύπελλα, μία επίπονη κούρσα πρωταθλήματος και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στο μακροσκελές πρόγραμμα της ομάδας, ο Τσιμίκας ίσως βρει περίπου είκοσι συμμετοχές να αποδείξει την αξία του.

Όπως τονίζουν πολλοί, ο Τσιμίκας πρέπει να αναγνωρίζεται ως το ιδανικό παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά. Από την σταδιοδρομία του στο χώρο του ποδοσφαίρου, μπορούν κι αυτά με τη σειρά τους να αποκομίσουν οφέλη και έμπνευση για το άθλημα που τους μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Εγώ όμως θα πρόσθετα, ότι η περίπτωση Τσιμίκα χρειάζεται να μεταμορφώσει το σκεπτικό των Ελλήνων αρμόδιων στο ζήτημα διαχείρισης παιδιών και ακαδημίας. Όπως ο Τσιμίκας ξεκίνησε το ταξίδι του από τις Σέρρες, τον Πανσερραϊκό και όλη την Δυτική Μακεδονία, έτσι λοιπόν υπάρχουν εκεί έξω παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία τους. Νεαροί που πιθανόν δεν θα διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να διαβούν το κατώφλι μίας ποδοσφαιρικής στέγης, αλλά που θα επιζητούν την στήριξη και την συμπόνια που έλαβε ο Τσιμίκας ήδη από τα αρχικά του βήματα.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα