Η εποχή μίας αναγκαίας Αλληλεγγύης Sons Of Football

Στη καταπολέμηση του κορωνοϊού, η πλειονότητα του ανθρώπινου πληθυσμού τέθηκε σε ρόλο πρωταγωνιστή για την τελική του εξάλειψη. Χωρίς να γνωρίζουμε το τέλος της κρίσης, όλοι μαζί ενεργούμε μεθοδικά υπό τις οδηγίες και τα περιοριστικά μέτρα στο βίο μας. Καλούμαστε, λοιπόν, να συνεισφέρουμε συλλογικά, για να σταθεί η ανθρωπότητα και πάλι στα πόδια της. Μήπως όμως επιτελούμε μία συλλογική αλληλεγγύη, που βασίζεται κυρίως στο φόβο και αντίστοιχα στο κίνδυνο της ατομικής ή μη ύπαρξη μας;

Σίγουρα ο ιός μετέτρεψε τις ζωές μας σε μία διαρκής μετάλλαξη. Τόσο όσον αφορά το ημερήσιο πρόγραμμά μας, όσο και τις προτεραιότητες με γνώμονα την υγεία. Ο φόβος ασφαλώς και γεννάται στην άκρη του μυαλού μας. Ως ένα σημείο καθίσταται λογικό, καθώς η μεταδοτικότητά του ιού κινείται σε ανεξέλεγκτο ρυθμό παγκοσμίως. Τα μέτρα, επομένως, ανατέθηκαν από τους ηγέτες των εθνών.

Έπειτα από ένα διάστημα, όλοι μας (σχεδόν) αντιληφθήκαμε την επικινδυνότητα και το χρέος μας απέναντι στον συνάνθρωπο, τον συγγενή μας, ακόμη και για την ίδια μας τη ζωή. Η κυρίευση του φόβου μας ένωσε σε μία κοινή πορεία, ανεξαιρέτως υποχρεώσεων, ατομικότητας και προτιμήσεων.

Η συλλογική αλληλεγγύη κρίθηκε απαραίτητη, φανερώνοντας το ιδανικό συστατικό για να αποκρούουμε προκλήσεις και ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα όλους μας. Στη προκειμένη περίπτωση, η εξάπλωση του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις του, μας ανάγκασε να δρούμε μαζί ως ένα. Περιορίσαμε το ατομικό εγώ, τις προσωπικές ανάγκες μας και τον εγωισμό. Όμως, ακόμη και αυτή η συλλογικότητα κρίνεται παροδική και εφήμερη. Έως ότου δοθεί λύση στην έξαρση του ιού και επιστρέψουμε πάλι στις συνήθειες μας.

Απόμακροι ορισμένοι από κοινές αξίες που πρέπει κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει. Ίσως τεθούμε και πάλι λειτουργικοί σε μία κοινωνία, στην οποία θα «χρωματίζουμε» ξανά την κάθε είδους είδηση. Ανάλογα με ποια σκοπιά αντίληψης προσεγγίζουμε θέματα που μας περικλείουν. Επιπλέον, θα επανέλθει η διάκριση και η μισαλλοδοξία. Στοιχεία που θα μας διασπάσουν από την τωρινή αλληλεγγύη και θα οδηγήσουν τον καθένα στην πλήρη άγνοια και αδιαφορία. Απαθείς μάρτυρες σε γεγονότα, τα οποία θα εκτυλίσσονται στα μάτια μας και θα γυρνάμε ανεύθυνα τη πλάτη μας.

Διαβάστε Περισσότερα