Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ Trelogiatros

Ζώντας κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρία από την Θεσσαλονίκη είναι σαφές ότι αυτοί που μέσα στην ανοησία που κουβαλάνε προσβάλουν την σελίδα και κατ’ επέκταση εμένα, με σχόλια τύπου «καλοπληρωμένο τσογλάνι» και άλλα τέτοια, τους ενημερώνω ότι τους έχω γραμμένους στα παπάρια μου. Τους διαβεβαιώνω ότι ενώ μπορώ δεν έχω, ούτε πρόκειται να επωφεληθώ οικονομικά ποτέ από τον ΠΑΟΚ και περαιτέρω από την ιδιότητα μου ως Blogger όπως κάποιοι ΑΛΛΟΙ κάνουν (και δεν εννοώ προφανώς αυτούς που ζουν μόνο από αυτό οπότε αναγκαστικά πληρώνονται γιατί ζουν αποκλειστικά από αυτό). Ότι κάνω το κάνω για την κάβλα μου και μόνο.

Πάμε τώρα στην κριτική που λένε ότι δεν κάνω (προφανώς δεν με διαβάζουν). Μία κριτική που είναι προσωπική και προφανώς κάποιοι θα διαφωνήσουν.

⚫Το αποτέλεσμα εχθές ήταν τραγικό και πισωγυρίσμα. Οι συνέπειες θα είναι ορατές όχι τόσο στο πρωτάθλημα αλλά στις ερχόμενες κληρώσεις μας στην Ευρώπη. Τόσο λόγω χαμηλής βαθμολογίας, όσο και λόγω μειωμένων οικονομικών εσόδων.
⚫Πρώτη παρατήρηση: Έπαρση και αλαζονεία δεν χωρούν σε κάποιον που πήρε πρωτάθλημα μετά από 30 φεύγα χρόνια. Μόνο ταπεινότητα και δίψα για νέους τίτλους.
⚫Δεύτερη παρατήρηση: Ανυπαρξία επικοινωνιακής πολιτικής. Το κενό του Κυριάκου δεν καλύφθηκε και δεν βλέπω να γίνεται κάτι σε αυτό. Οι δημοσιογράφοι που γράφουν από εδώ και από εκεί είτε εργολαβικά, είτε κατά συνείδηση είναι κατ’εμέ πάντα πολλοί λίγοι. Κάποιοι από αυτούς ταίζουν σανό και παπάδες στον κόσμο και κάποιοι είναι παντελώς αστοιχείωτοι. Δεν ξέρω ποιος συμβούλεψε μία τέτοια τακτική στον Ιβαν. Όποιος το έκανε είναι άσχετος.
⚫Τρίτη παρατήρηση: Ο προπονητής πρέπει να στηριχτεί. Όποια αλλαγή του τώρα θα είναι καταστροφική για την ομάδα. Αυτός με την σειρά του αντιλήφθηκε βίαια σε ποια ομάδα βρίσκεται. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και ο στόχος του θα πρέπει να είναι η επιτυχία της ομάδας και μέσα από αυτήν να επωφεληθεί ο ίδιος και όχι το αντίθετο. Θα σημειώσω εδώ μόνο κάποια πράγματα:

➡πάντα ήμουν αντίθετος σε χρησιμοποίηση καθαρόαιμου αμυντικογενεούς 6αριου. Ιδίως στον χθεσινό αγώνα δεν θα έπαιζα με 6αρι τουλάχιστον μέχρι να πάρω το αποτέλεσμα.
➡Η αμυντική λειτουργία μας δεν έχει σχέση με την αμυντική λειτουργία της προηγούμενης χρονιάς.
➡Η επιθετική μας ανάπτυξη είναι πρόβλεψη και μονόχνωτη.

Δεν το παίζω προπονητής και δεν θα του πω τι σύστημα θα παίζει. Αν είναι ικανός ωφείλει να αντιληφθεί αυτός τι θα κάνει. Να αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες του αντρίκια και να μην ψάχνει δικαιολογίες. Θα κριθεί και θεωρώ ότι θα πετύχει. Το ίδιο έλεγα για τον Λουτσέσκου που αποκλείστηκε από την Εστερσουντ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα.

⚫Τέταρτη παρατήρηση: Κριτική παικτών. Το ποιοι παίκτες υστέρησαν είναι γνωστό. Το ποιοι παίκτες έχουν πρόβλημα ψυχολογίας είναι ακόμα πιο φανερό. Ένας από αυτούς είναι ήδη στον πάγκο. Τα παιδιά αυτά πρέπει να στηριχτούν και όχι να θαφτούν. Πρέπει να προστατευτούν από τον προπονητή ακόμα και μένοντας στον πάγκο. Όλοι τους ωφείλουν να διαπιστώσουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του. Ο ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις. Ο ΠΑΟΚ πήρε κάποιους τίτλους και θα πρέπει να έχει δίψα για ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Οποίοι δεν μπορούν ή δεν αντέχουν να φύγουν. Η νοοτροπία πρωταθλητή είναι διαρκής και όχι στιγμιαία.

⚫Πέμπτη παρατήρηση: Μεταγραφικός σχεδιασμός και Μάριο Μπράνκο. Η ομάδα ρίσκαρε στον μεταγραφικό σχεδιασμό αναμένοντας την κλήρωση για τα προκριματικά του Champions League. Εκεί ατυχήσαμε. Όποτε δεν υπήρξε και η συνέχεια μιας και το ρίσκο να επενδύσεις με αντίπαλο τον Αγιαξ ήταν μεγάλο. Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε όπως τουλάχιστον εδώ γράφηκε πολλάκις ένα καθαρόαιμο 8αρι από το πάνω ράφι και τίποτα άλλο (συν το δεξί μπακ).

⚫Έκτη παρατήρηση: Τεχνικός Διευθυντής Ομάδας. Εγώ θα είχα άλλον Τεχνικό Διευθυντή που κάθετε στον Πάγκο. (Το έχω γράψει στο παρελθόν).
⚫Έβδομη Παρατήρηση: Συμπεριφορά οπαδών πληκτρολογίου. Σε αυτήν υπάρχουν οι ρομαντικοί που στηρίζουν την ομάδα βρέξει χιονίσει. Υπάρχουν άλλοι κάνουν την κριτική τους ως ωφείλουν και έχουν εύλογες απαιτήσεις μιας και οι προσδοκίες τους είναι μεγάλες. Υπάρχουν και οι άλλοι που κράζουν, ειρωνεύονται και ενώ δεν ξεχωρίζουν την βαλβίδα από το κορδόνι συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να παπαρολογούν. Είναι κολλημένοι στην εποχή Γούμενου, το καρκίνωμα της ομάδας.

Οι αντίπαλοι μας τώρα στην Ελλάδα:

⚫Ολυμπιακός: Το μομέντουμ είναι μαζί του. Επωφελήθηκε της υψηλής βαθμολογίας που είχε αποκτήσει στην Ευρώπη και δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Θα είναι ο βασικός διεκδικητής του τίτλου. Αυτή την στιγμή τα Bet τον δίνουν φαβορί. Και το γεγονός ότι σίγουρα θα ενισχυθεί θα αυξάνει αυτές τις πιθανότητες. Η πιθανότητα να σκάσει στον πρώτο γύρο λόγω πολλών αγώνων δεν θα παίξει ρόλο μιας και το πρωτάθλημα θα κριθεί στα Play off.
⚫ΑΕΚ: Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί. Σίγουρα πρέπει να βρει άλλο προπονητή. Το σίγουρο είναι ότι μετά την χθεσινή της εμφάνιση έδειξε ότι θα πουλήσει δύσκολα το τομάρι της, και ο κόσμος της δείχνει συσπειρωμένος.


Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:

Ωφείλουν όλοι να στηρίξουν την ομάδα. Ακόμα και Νταμπλ να πάρουμε φέτος (που προφανώς είναι πολύ δύσκολο) δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα. Η ενότητα είναι επιβεβλημένη. Η γόνιμη κριτική επίσης. Οι αφορισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις μόνο κακό θα κάνουν. Αναμένω την επιστροφή των τραυματισμένων Μαουρίτσιο και Βιερίνια σε πρώτο βαθμό και λιγότερο του Βερνμπλουμ που προφανώς θα μας ενισχύσουν περαιτέρω.
Αυτά και την Κυριακή να κερδίσω τον Πανιώνιο.

Trelogiatros

Διαβάστε Περισσότερα