Η F1 ΠΑΕΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το τριήμερο 10-12 Μαΐου θα διεξαχθεί στην πίστα του Μοντμέλο της Βαρκελώνης ο 5ος κατά σειρά αγώνας της χρονιάς… Μετά τα 4 συνεχόμενα 1-2 των Μερσέντες η ψαλίδα στη βαθμολογία έχει ανοίξει αρκετά μεταξύ της γερμανικής ομάδας και των κυρίων αντιπάλων της! Τα ιταλικά μονοθέσια της scuderia βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο.. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η Ferrari ετοίμαζε νέο κινητήρα για το γκραν πρι του Καναδά αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα την έφεραν στο σημείο να τον έχει από αυτό τον αγώνα… Μια ακόμα αποτυχία θα σημάνει αντίο ζωή και πρωτάθλημα τέλος από τώρα …

Μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα στην ίδια πίστα τον Φλεβάρη όπου εκεί τα κόκκινα μονοθέσια έδειχναν πολύ δυνατά.. Από τότε πέρασαν 3 μήνες και αυτό δεν φάνηκε πουθενά.. Σίγουρα τα ελαστικά στην πίστα θα παίξουν τον ρόλο τους και οι στρατηγικές από όλες τις ομάδες θα είναι σημαντικές πριν αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα.. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι η πιο γνώριμη από πιλότους και ομάδες καθώς εκεί έχουμε κάθε χρόνο τις χειμερινές δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν…τα λάθη λοιπόν εκεί δεν επιτρέπονται..

Την τιμητική του θα έχει και ο Carlos Sainz όπου αγωνίζεται εντός έδρας και μετά την αποχώρηση του δις παγκόσμιου πρωταθλητή Alonso από την φόρμουλα1 είναι ο πιο αγαπητός Ισπανός πιλότος!Ακόμα αξίζει να τονιστεί ότι και η ομάδα της Ρενό τρέχει με την πλάτη στον τοίχο.. Κακό ξεκίνημα ειδικά για τον Ντάνιελ Ρικιαρντο που σε 4 αγώνες μετρά 3 εγκαταλείψεις κάτι που όταν έφευγε από την Redbull ούτε καν μπορούσε να σκεφτεί…Ήδη ακούγεται για εσωτερικές αλλαγές στην γαλλική ομάδα με την προοπτική με την εμπειρία τους στο τεχνικό κομμάτι να την βοηθήσει να πιάσει τους ανταγωνιστές της..

 

Η Αλφα ρομερο θέλει να πλασαριστεί πάλι στην 10αδα και τέλος η παλιά κραταιά ομάδα του σπορ η Williams με τις νέες αναβαθμίσεις που έχει φέρει στα μονοθέσια της θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα της σε απόλυτους γύρους και σε ρυθμό αγώνα.. Ο αγώνας την Κυριακή ξεκινά στις 16:10 και εμείς θέλουμε να δούμε μάχες, έξυπνες στρατηγικές και στο βάθρο διαφορετικές ομάδες για το καλό το πρωταθλήματος… Καλό αγώνα λοιπόν και προσοχή δεν πίνουμε όταν οδηγούμε!!!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα