Η Γαλλία προσδοκά στην ιδανικότερη τριάδα επίθεσης | Sons Of Football

Ο Ντεσάμπ αποφάσισε να ενεργοποιήσει την περίπτωση Μπενζεμά, ο οποίος εδώ και αρκετά έτη αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για ολόκληρη την Εθνική Γαλλίας. Ο επιθετικός της Ρεάλ όμως, πραγματοποιεί δύο συνεχείς παραγωγικές σεζόν όντας ο πολυτιμότερος στον σύλλογο της Μαδρίτης. Δεν θα μπορούσε δηλαδή να περάσει απαρατήρητη η αξία του Καρίμ, με την οποία το επιτελείο της Γαλλίας στοχεύει στη συμπλήρωση της επίθεσης από πλευράς όλων των διαθέσιμων επιλογών για την κατάκτηση του ερχόμενου Euro.

 www.thesun.ie

Ο Αλγερινός προσθέτει ό,τι έλειπε από στοιχεία επιθετικού

Η προσθήκη του Μπενζεμά στη σύνθεση της Γαλλίας όχι μόνο δεν επηρεάζει τη δράση των Εμπαπέ και Γκριεζμάν, αλλά ενδυναμώνει την παρουσία τους στο επιθετικό σκέλος. Αναφορικά με τη χρήση του Γάλλου, ο ρόλος του Γκριεζμάν στον άξονα, όπως και η ελευθερία του Εμπαπέ με την μπάλα στα πόδια δεν περιορίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Παρεμπιπτόντως, ο Μπενζεμά λαμβάνει εν ολίγοις τη θέση φουνταριστού, την οποία κατείχε προηγουμένως ο Ζιρού. Βέβαια, ο πανύψηλος Γάλλος δεν αποτελούσε σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα, αλλά προοριζόταν για την πίεση στους αμυντικούς και την δημιουργία χώρων στον ερχόμενο από τον άξονα Γκριεζμάν. Από την άλλη, ο Καρίμ πρόκειται για μονάδα που διαθέτει όλο το πακέτο: σκοράρει, δημιουργεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και η τεχνική του δεν συναντάται εύκολα στο ποδόσφαιρο. Όχι μόνο θα αποτελέσει στήριγμα στην ήδη πετυχημένη δυάδα των Τρικολόρ, αλλά θα είναι πιθανόν και σημείο αναφοράς στη τελική ευκαιρία. Επιπλέον, ο Μπενζεμά ουδέποτε ήθελε απλά να κινείται στην αντίπαλη εστία. Ο ίδιος αρέσκεται σε συνεχείς προσπάθειες στο αριστερό κυρίως άκρο, από το οποίο διεισδύει συχνά και τροφοδοτεί τους υπόλοιπους. Η ατομική του ενέργεια θα είναι ένα επιπρόσθετο χάρισμα στην ήδη ανταγωνιστική ενδεκάδα του Ντεσάμπ.

www.beinsports.com

Ο Εμπαπέ και το ιδιαίτερο συστατικό ανάμεσα στους τρεις

Πέραν του game changer Μπενζεμά, ο ταχύτατος Εμπαπέ αναλαμβάνει τις πλαγιοκοπήσεις της ομάδας. Με τον διασκελισμό του και το φουριόζο κορμί του, δημιουργεί ρήγματα στα αντίπαλα ακραία μπακ, ενώ είναι ο συχνός αποδέκτης μίας οποιασδήποτε έμπνευσης του ελαφρώς οπισθοχωρημένου Γκριεζμάν. Δίπλα στον Μπενζεμά, ο Εμπαπέ θα εκμεταλλευτεί την εξυπνάδα του πρώτου στον κλειστό χώρο, αλλά και την έφεση να ανακαλύπτει – για τους άλλους – ευκαιρίες. Πλέον, η δημιουργία δεν θα ανήκει μονάχα στον Γκριεζμάν, αλλά θα υπάρχει η ψυχραιμία του Καρίμ και η ποιότητα του εξίσου στους πολυπρόσωπους χώρους ως στήριγμα στον Εμπαπέ. Ο νεαρός της Παρί αποτελεί ίσως τον πιο ταχύ παίκτη της Ευρώπης, επομένως είναι ένα στοιχείο που συμπληρώνει τους άλλους δύο σχετικά με τη μαζική μείξη των προσόντων τους.

www.planetfootball.com

Γκριεζμάν του ύψους και του βάθους

Ο Γκριεζμάν προέκυψε ως το σημείο αναφοράς στην κατάκτηση του τελευταίου Μουντιάλ. Μπορεί ο άγουρος τότε Εμπαπέ να έλαμψε με τα γκολ και την ενέργειά του στον ανοιχτό χώρο, αλλά ο πρώτος δούλεψε ως ψευτο-δεκάρι ανάμεσα στον πιτσιρικά και τα χαφ της μεσαίας γραμμής. Συνεπώς, ο Γκριεζμάν εγκατέλειψε τον συνηθισμένο ρόλο του στράικερ και ήλθε πιο κοντά στους μέσους υποστηρίζοντας τους κιόλας στα ανασταλτικά καθήκοντα. Εκείνη την περίοδο ενδεχομένως παρακολουθήσαμε την τελειότερη εκδοχή του Γάλλου, καθώς ο ίδιος συνδύαζε ταχύτητα, μυαλό στις κινήσεις, αλλά και στις προωθητικές του πάσες. Άγγιξε υψηλές αποδόσεις με τρεξίματα σε κάθε πλευρά, όπως και στο ημικύκλιο ως ο πρωταγωνιστής στην τύχη της μπάλας στο μετέπειτα οργανωτικό κομμάτι.

Από τότε όμως, και με την παρουσία του στη Μπαρτσελόνα, η αγωνιστική εικόνα του Γκριεζμάν είναι όλο και πιο διφορούμενη. Και πριν μεταγραφεί στους Καταλανούς, η σταδιακή πτώση άρχισε να καταγράφεται στην τελευταία του χρονιά στην Ατλέτικο. Το συχνό σκοράρισμα τον έχει εγκαταλείψει παρά την συνεχή τροφοδότηση που δέχεται στο γνώριμο πρωτάθλημα της Ισπανίας, ενώ και από πλευράς δημιουργίας υστερεί σημαντικά. Σε ένα σύνολο που απαιτεί φυσιολογικά την παραγωγή φάσεων και θεάματος. Το κρίσιμο ζήτημα ωστόσο, είναι οι μεταπτώσεις στην απόδοσή του, στην έλλειψη πλέον ευελιξίας. Κανείς δεν λέει με βεβαιότητα πως ο Γκριεζμάν μπορεί να διατηρεί υψηλή πλέον διάρκεια απόδοσης σε συνεχόμενους αγώνες. Το θετικό στη περίπτωση του Γάλλου είναι πως στην Εθνική μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή. Βρίσκει και πάλι τον ταιριαστό του ρόλο και τον υπηρετεί εις πέρας. Επίσης, ο ίδιος φέρνει προσωπικά γκολ που τείνουν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός παιχνιδιού, όπως καλή ώρα το εκπληκτικό γκολ του εναντίον της Ουαλίας στη φιλική πρόβα πριν το πολυαναμενόμενο Euro.

Σίγουρα σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι νωρίς να αναφερθούμε για επιτυχία αυτής της επικείμενης βασική τριάδας στην Εθνική Γαλλίας. Όμως από πλευράς απόφασης, κρίνεται η καταλληλότερη και η τελευταία διόρθωση σε αυτή την απαρτιζόμενη από σταρ σύνθεση. Μη ξεχνάμε κιόλας την ύπαρξη δύο ποιοτικών μέσων, του MVP στο Τσάμπιονς Λιγκ Καντέ, αλλά και τον βελτιωμένο τελευταία Πογκμπά.

Sons Of Football

Διαβάστε Περισσότερα