Η Ιστορία για το πιο ερωτικό τραγούδι ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Είθισται στην Ελλάδα να αποδίδουμε δόξα και τιμή μόνο στους ερμηνευτές των τραγουδιών και όχι στους δημιουργούς. Και όμως, χωρίς τους μεγάλους συνθέτες δε θα μπορούσαμε να απολαύσουμε και να ακούσουμε μερικά από τα σπουδαιότερα Ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Θεωρώ πως σπουδαιότερο ερωτικό τραγούδι από το ‘’Γυναίκα μου’’ δεν υπάρχει στην Ελληνική δισκογραφία. Η ερμηνεία του ανήκει στο Στράτο Διονυσίου και συμπεριλήφθηκε στο δίσκο του ‘’Ο λαός τραγούδι θέλει’’.  Η ερωτική φωνή του Στράτου Διονυσίου απογείωσε μοναδικά τη δημιουργία του Τάκη Μουσαφίρη δημιουργώντας ένα αξεπέραστο μουσικό διαμάντι που δεν άφησε ασυγκίνητη καμία ερωτευμένη καρδιά. Είναι λίγοι στίχοι που όμως, εμπεριέχουν μέσα τους τη γλυκύτητα και την αφοσίωση της ερωτικής αγάπης.

Η ιστορία για τη δημιουργία αυτού του κομματιού όμως είναι ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη.

Ο δημιουργός Τάκης Μουσαφίρης έγραψε αυτό το κομμάτι σε μία προσπάθεια να εξομολογηθεί στη γυναίκα του όλα αυτά που αισθανόταν για εκείνη.

Για να είναι η ηχογράφηση του κομματιού όμως αληθινή και να αγγίξει το συναίσθημα για το οποίο προοριζόταν –είναι γνωστό πως ο Στράτος ηχογραφούσε για μία φορά τα τραγούδια του και τελείωνε- ζήτησε από τον ίδιο να σκεφτεί τη δική του σχέση με τη γυναίκα του. Του είπε πως θα έπρεπε να το ερμηνεύσει σκεπτόμενος όλα αυτά που θα ήθελε να της πει, το σε αγαπώ, τη συγγνώμη, την εξομολόγηση κάποιων δικών του βαθύτερων σκέψεων σε εκείνη. Ήθελε να είναι μία πραγματική εξομολόγηση του ίδιου, όχι απλώς ένα τραγούδι που καλείται να αντιμετωπίσει ως ένας απομακρυσμένος ερμηνευτής. Και το κατάφερε.

Ο Στράτος αποφάσισε να ακούσει την παραίνεση του δημιουργού και την επόμενη ημέρα ερμήνευσε το συγκεκριμένο κομμάτι με τον ανεπανάληπτο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

Γυναίκα μου – Στράτος Διονυσίου

Διαβάστε Περισσότερα