Η κατάρα του Μέσι! Αρθρογράφος CF SILVER

Πολλοί εξεπλάγησαν μετά το χθεσινό 4-0 της Λίβερπουλ, της ομάδας που πριν μια εβδομάδα είχε φάει 3 στη Βαρκελώνη και αναρωτιούνται πώς αποκλείστηκε η μεγάλη Μπάρσα χτισμένη στο μοντέλο παιχνιδιού του Γιόχαν Κρόιφ και ηγούμενη από τον g.o.a.t. γκρέιτεστ οβ ολ ταιμς Μέσι. Eχουμε και λέμε..

Το μοντέλο ποδοσφαίρου που δίδαξε ο Κρόιφ δεν είναι αυτό που παίζει η Μπάρτσα. Στην Ολλάνδία μπορεί κανείς να δει μια ρέπλικα πιο πιστή σε αυτό που δίδασκε ο Γιόχαν αλλά στην Ισπανία το μοντελο μπάζει νερά, όχι τώρα μετά τα χθεσινά αλλ’α μετά το τελευταίο Τσάμπιονς του Πεπ το 2011. Γιατί? 

Γιατί το τικι τάκα, το τσούκου τσούκου μπολ το 2012 πέθανε. Δηλαδή το κρατάω τη μπάλα για να παίξω άμυνα γιατί αλλιώς δε μπορώ να αμυνθώ.
Από το 12 και μετά όλες οι ομάδες που παίρνουν το Τσάμπιονς είναι ομάδες ισχυρές στο φίζικαλ γκέιμ με φυσική κα΄τασταση και ένταση και που παίζουνε στη κόντρα και βγάζουνε τουλάχιστο 3 παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή… 12 Τσέλσι, 13 Μπάγιερν, 14 Ρεάλ Μαδρ., 15 η Μπάρσα και απ το 16 μέχρι πέρσι η Ρεάλ.

Και θα ρωτήσει κάποιος. Και γιατί τότε το σήκωσε η Μπάρσα το 15?
Γιατί η Μπάρσα του 15 του Λουίς Ενρι΄κε αλλαξε τα κοζα και έπαιζε στη κόντρα με το Νέιμαρ και το Μέσι κι ο Τσάβι με τον Ινιέστα ήταν ακόμα βασικοι στο κέντρο για να κρύβουν τη μπάλα.
Κι από τότε τι έγινε?

Από τότε η Μπάρτσα όπου ταξίδευε άρπαζε. Χωρίς νίκη σε δυο μάτς κόντρα στην Ατλ’ετικο, τρία μπαλάκια στοΤορίνο, τέσσερα μπαλάκια στο Παρίσι, τρία μπαλάκια στη Ρώμη, τέσσερα μπαλάκια χθες στο Λίβερπουλ. Τυχαίο? Τα ίδια παιδάκια παίζανε σε όλα αυτά τα ματσάκια. Οι 7 στους 11.

Δεν μπορε’ις να παίζεις με τις δάφνες της ομάδας του Πεπ δέκα χρόνια μετά. Οι ομ’αδες του Κρόιφ όταν αμύνονταν πίεζαν π’αντα ψηλά και κατάπιναν χιλιόμετρα. Οταν λες ότι αντιπροσωπεύεις το ίδιο μοντέλο ποδοσφαίρου επειδή σαρώνεις τις ισπανικές λίγκες κοντρα σε ψευτοτεχνικές ομάδες που δεν σε πιέζουν τύπου Λεγανές Αλαβές Ουέσκα και Βαγιαδολίδ και δε παίρνεις μυρωδιά πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο τότε στην Ευρώπη γίνεσαι περίγελος.

Σήμερα στην Ευρώπη αν δε καταπίνεις χιλιόμετρα καταπίνεις μπαλάκια.  Και κάτι τελευταίο για το g.o.a.t. η κατά άλλους κατσικοπόδαρο. Η κατάρα αυτού του παίκτη ήταν που πήγε σε αυτή την ομάδα γιατί απλά το ποδόσφαιρό της δε του πάει. Αν είχε πάει σε ομάδα που παίζει πάνω κάτω και του έδιναν χώρους με φαστμπρέικς τύπου Λίβερπουλ, Ρεάλ μαλλον θα σήκωνε κάθε μέρα κούπες.

Αρθρογραφία Αναγνώστη CF SILVER

Διαβάστε Περισσότερα