Η McLaren παρουσίασε την MCL36|Δ. Παπασυμεών

Η Βρετανική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο ενόψει του νέου Πρωταθλήματος της Formula 1, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της στο Woking.

Το μονοθέσιο φέρει την κωδική ονομασία MCL36 και θα το οδηγούν οι Lando Norris που ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2025 και  Daniel Ricciardo.

Παράλληλα η McLaren παρουσίασε και τα υπόλοιπα πρόξεκτ της που δεν είναι άλλα που θα λάβουν μέρος στα XE Sports και Indy Car.

Στόχος της ομάδας είναι να συνεχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς πέρυσι κατάφερε να κάνει το 1-2 στη Μόντσα, μετά από  11 χρόνια από το τελευταίο της.

Ο  Διευθυντής της ομάδας, Andreas Seidl, δήλωσε:  “Κατά τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα εργάστηκε σκληρά για την ανάπτυξη της MCL36, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που μπορεί να βρούμε στη σχεδίαση και την παραγωγή αυτών των νέων αυτοκινήτων”, ενώ αναφέρθηκε και στο οδηγικό δίδυμο λέγοντας: “Η απόδοση του Λάντο το 2021 ήταν μια από τις καλύτερες της σεζόν, με τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο και μια pole-position. Έφτασε αγωνιωδώς κοντά στην πρώτη του νίκη  και παρόλο που δεν τα κατάφερε, έχει αποδείξει στον κόσμο ότι μπορεί να  κερδίσει Grand Prix.

Αφού δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο περυσινό μονοθέσιο (MCL35M) από ό,τι θα περίμενε, ο Daniel έκανε ένα δυνατό τελείωμα στο δεύτερο μισό της σεζόν και κατέκτησε την πρώτη νίκη της McLaren από το 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν είδαμε την ικανότητα, την αποφασιστικότητα και τη θετική στάση του Daniel παρά τις δύσκολες στιγμές και κατευθυνόμαστε προς το 2022 καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση”.

Ο τεχνικός διευθυντής James Key πρόσθεσε: “Ξεκινήσαμε από το «0», η ομάδα εδώ στη McLaren εργάζεται σκληρά για να γίνει ανταγωνιστική  για αυτήν και τη μελλοντική σεζόν.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι μόλις αρχίσαμε να ξεκλειδώνουμε τις επιδόσεις από  τους νέους κανονισμούς και ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σεζόν του 2022 θα είναι η έντονη μάχη ανάπτυξης καθώς οι ομάδες αξιολογούν η μία τα σχέδια της άλλης και καινοτομούν νέους τρόπους δημιουργίας κάθετης δύναμης  μέσω του ground effect”.

Ο Lando Norris αναφέρθηκε: “Η περυσινή χρονιά ήταν η καλύτερή μου στη Formula 1 μέχρι στιγμής, και είμαι πραγματικά περήφανος για όσα πέτυχα ως οδηγός και για όσα πετύχαμε ως ομάδα. Ξέρω όμως ότι τα καλύτερα έρχονται και ο στόχος μου είναι να μεταφέρω τη θετική δυναμική που δημιουργήσαμε τον τελευταίο χρόνο και να το πάρω μαζί μου σε αυτή τη συναρπαστική νέα εποχή της Formula 1.Θεωρώ πως μπορώ να βασιστώ στις επιτυχίες του 2021. Μεγάλωσα δίπλα στη McLaren και είμαι πολύ χαρούμενος που πρόσφατα επιβεβαίωσα το μακροπρόθεσμο μέλλον μου με την ομάδα”.

Ο Daniel Ricciardo πρόσθεσε: “Υπάρχει πάντα ένας νευρικός ενθουσιασμός γύρω από την έναρξη της νέας σεζόν, που αυξάνεται ειδικά τώρα που μπαίνεις σε μια εποχή με νέους κανονισμούς. Έχοντας γίνει αρκετές αλλαγές  στους κανονισμούς, νιώθω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την ενέργεια για να με βοηθήσω να προσαρμοστώ στα νέα μονοθέσια,  που απαιτούν νέους τρόπους οδήγησης .Το να μπαίνω στη δεύτερη χρονιά μου με τη McLaren είναι υπέροχο και νιώθω ότι μάθαμε πολλά ως ομάδα το 2021, κάτι που θα μας βοηθήσει καθώς αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση”.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα