Η Μίλαν και η Ίντερ επιβεβαιώνουν τα τελικά σχέδια για το νέο γήπεδο

Η Μίλαν και η Ίντερ επιβεβαίωσαν ότι επέλεξαν το σχέδιο της Populous – με το παρατσούκλι “Καθεδρικός Ναός” – ως προτιμώμενο υποψήφιο για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στη θέση της σημερινής έδρας τους στο Σαν Σίρο.

Το Stadio Giuseppe Meazza είναι η έδρα της Ίντερ από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Μίλαν παίζει εκεί από το 1926, και έχει γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όμως και οι δύο σύλλογοι ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι τα σχέδια για ένα νέο γήπεδο ολοκληρώνονται, αφού επέλεξαν το σχέδιο της Populous έναντι εκείνου της MANICA.

Η Populous έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και την κατασκευή γηπέδων παγκόσμιας κλάσης και είναι συγκεκριμένα οι ιθύνοντες νους πίσω από το γήπεδο της Τότεναμ , το στάδιο Emirates και το Γουέμπλεϊ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του Μιλάνου, Paolo Scaroni, ανέφερε σε δήλωσή του: “Το νέο San Siro θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο στον κόσμο για την ισχυρή ταυτότητα και την αναγνωρισιμότητά του. Ένα ελκυστικό γήπεδο, προσβάσιμο και βιώσιμο για την πόλη του Μιλάνου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των συλλόγων και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά τους”.

Ο Alessandro Antonello, εταιρικός διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ, πρόσθεσε: “Το νέο γήπεδο του Μιλάνου θα βρίσκεται σε μια υπερσύγχρονη πράσινη περιοχή που θα μπορεί να ζει κανείς όλο το χρόνο. Η νέα συνοικία για τον αθλητισμό και την αναψυχή και το πάρκο 50.000 τ.μ. θα καταστήσει το San Siro τη γειτονιά που θα επιλέξει ο κόσμος για τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία”.

Σε αυτή την πιο πρόσφατη δήλωση δεν γίνεται καμία αναφορά για το ποια θα είναι η χωρητικότητα του νέου γηπέδου, αλλά πιθανότατα θα είναι μικρότερη από τις 80.000 που μπορεί να χωρέσει το Σαν Σίρο.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τα γήπεδα στη Serie A ανέκαθεν αφορούσε την ιδιοκτησία, με τα περισσότερα γήπεδα – συμπεριλαμβανομένου του San Siro – να ανήκουν σε δημοτικές ή περιφερειακές αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι οι σύλλογοι δεν είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Το στάδιο Allianz της Γιουβέντους, αν και μπορεί να φιλοξενήσει μόνο περίπου 40.000 θεατές, ανήκει στην ίδια την ομάδα και η οικονομική ώθηση από τα έσοδα από τα εισιτήρια και άλλες εκδηλώσεις του σταδίου ήταν ένας παράγοντας στην κυριαρχία της στην Ιταλία τη δεκαετία του 2010.

 

Διαβάστε Περισσότερα