Η Μπάλα στον Ερασιτέχνη για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό

Ο Κώστας Μπακογιάννης,  έθεσε ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Η ψήφιση απ’ τη Βουλή των Ελλήνων της νομοθετικής ρύθμισης που δίνει για 49 χρόνια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων και των διαφημίσεων του νέου γηπέδου στον Βοτανικό ( λύση σε ένα θέμα που αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» του ερασιτέχνη), με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε (10/01) η διοίκηση του Ερασιτέχνη, τονίζοντας πως θα εισηγηθεί υπέρ της «Διπλής Ανάπλασης» την προσεχή και καθοριστική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, με γνόμωνα στην λύση του κολλήματος απο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές του συλλόγου ώστε να υπάρχει κοινή απόφαση για το πολυπόθητο ΟΚ του ερασιτέχνη.

Απο την νέα εβδομάδα τα νομικά επιτεέία όλων των πλευρών, θα προχωρήσουν στα τελικά προσχέδια των συμβάσεων ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων και Ερασιτέχνη με αναφορά στην ευθύνη των τραπεζών για την ανέγερση του αθλητικού κέντρου και αυτή του Δήμου Αθηναίων με την ΑΕ Παναθηναϊκός που θα αφορά τις εμπορικές χρήσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου

Στόχος του δημάρχου Αθηναίων, είναι ολα αυτά να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 21 Ιανουαρίου, προκειμένου οι συμβάσεις να πάνε για προέγκριση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Απο τοο «πράσινο φως» του δημοτικού συμβουλίου με την σχετική προέγκριση, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα προκυρήξει την καθοριστική Γενική Συνέλευση στην οποία θα φανεί αν θα υπερψηφίσει ή θα καταψηφίσει τη «Διπλή Ανάπλαση», η οποία όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του συλλόγου το πλήρες περιεχόμενο των συμβάσεων, προκειμένου να γνωρίζουν τα μέλη του Α.Ο. τι ακριβώς περιλαμβάνουν, πριν πάνε στις κάλπες.

Τατόχρονα θα προχωρήσει η καθαρογραφή της διμερούς σύμβασης ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό, η οποία θα πρέπει επίσης να περάσει απ’ την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του σώματος του Αθλητικού Ομίλου.

Η συνολική χρηματοδότηση του πρότζεκτ, 115 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό τα οποία χρήματα θα αντληθούν από το κρατικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα έργα υποδομής σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας θα χρηματοδοτηθούν απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης  ενώ την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στην περιοχή του Βοτανικού θα πληρώσουν οι τράπεζες (Alpha Bank/Πειραιώς), βάσει όσων προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα