Η Premier League επιβεβαιώνει τις πέντε αλλαγές από τη σεζόν 2022/23

Η Premier League επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι θα μπορούν να κάνουν πέντε αλλαγές από την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Οι πρόσθετες αλλαγές υιοθετήθηκαν προσωρινά ως μέρος του Project Restart το 2020, αλλά εγκαταλείφθηκαν την επόμενη αγωνιστική περίοδο – προς μεγάλη δυσαρέσκεια πολλών προπονητών, συμπεριλαμβανομένων των Πεπ Γκουαρντιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και Ραλφ Χάσενχουτλ.

Ωστόσο, η Premier League έκανε έκτοτε αναδίπλωση στο θέμα, επιβεβαιώνοντας ότι θα επιτρέπονται πέντε αναπληρωματικοί παίκτες όταν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος 2022/23.

“Οι σύλλογοι συμφώνησαν να αλλάξουν τους κανόνες που αφορούν τους αναπληρωματικούς παίκτες”, “Από την επόμενη σεζόν, οι σύλλογοι θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πέντε αντικαταστάσεις, οι οποίες θα γίνονται σε τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με μια επιπλέον ευκαιρία στο ημίχρονο.

“Συνολικά εννέα αναπληρωματικοί παίκτες μπορούν να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα”.

Η απόφαση επικυρώθηκε στη συνεδρίαση των μετόχων της Premier League την Πέμπτη και δεν ήταν το μόνο που συζητήθηκε.

Συμφωνήθηκε επίσης η ημερομηνία έναρξης της θερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία θα ανοίξει στις 10 Ιουνίου και θα κλείσει την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ενημερώθηκαν επίσης τα μέτρα της Premier League για τον κοροναϊό.

“Από τις 4 Απριλίου, η Λίγκα θα καταργήσει τις δύο φορές την εβδομάδα διενεργούμενες εξετάσεις COVID-19 σε παίκτες και προσωπικό και θα προχωρήσει μόνο σε συμπτωματικές εξετάσεις”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Άλλες βασικές ενημερώσεις περιλαμβάνουν την κατάργηση της απαίτησης για κλινικά διαβατήρια για την πρόσβαση σε προηγουμένως απαγορευμένες περιοχές στους χώρους προπόνησης και τις ημέρες των αγώνων, καθώς η Premier League επιστρέφει στις συνήθεις λειτουργίες”.

“Η ευημερία των παικτών και του προσωπικού παραμένει προτεραιότητα και η Premier League θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εθνική κατάσταση του COVID-19 και να προσαρμόζει τα πρωτόκολλα σε επίπεδο πρωταθλήματος, όπως απαιτείται, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες των αρχών δημόσιας υγείας και των ιατρικών εμπειρογνωμόνων”.

 

Διαβάστε Περισσότερα