Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ | DRAZEN

Τα μεγάλα κορμιά των Τσέχων , έβαλαν δύσκολα στην Εθνική Ελλάδας στο χθεσινό ματς. Η άμυνα των Τσέχων έδινε προκλητικά τα ελεύθερα σουτ και ο Γιάννης στο πρώτο ημίχρονο είχε εξουδετερωθεί. Από την άλλη η επίθεση των Τσέχων δούλεψε υποδειγματικά.

Η off ball κίνηση από το δίδυμο Bohacik-Hruban αλλά και η δημιουργία παιχνιδιού από τον Satoransky έδωσε πόντους αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι στους Τσέχους.

Τελείωναν εύκολα τις φάσεις έψαχναν σε κάθε φάση τα mismatches και έπαιζαν με επιτυχία στο σετ παιχνίδι.

Ο μόνος που πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο με όλες τις αρετές που διαθέτει ήταν ο Καλάθης ενώ παράλληλα ήταν εύστοχος και στο τρίποντο.

Άλλαξε στο 2ο ημίχρονο η Εθνική και έδειχνε να μην αφήνει την Τσεχία να κάνει το παιχνίδι της. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η φθορά από φάουλ των ψηλών της Τσεχίας. Η είσοδος των Παπαπέτρου-Λαρεντζάκη έδωσε στην άμυνα σκληράδα αλλά και έδειξε ότι η Εθνική έχει και άλλους πυλώνες στο σκοράρισμα.

Ο Γιάννης ηρέμησε , διάβασε καλύτερα το παιχνίδι και μάλιστα καθάρισε το ματς με δυο τρίποντα. Επιπλέον ο Γιάννης πήρε τα ριμπάουντ και προστάτευσε τη ρακέτα και έκλεισε όλες τις γωνίες πάσας.

Ο Σλούκας έδωσε το καθαρό μυαλό και μάλιστα ήταν μέσα στον αγώνα ο πιο ψύχραιμος και ψυχρός παίχτης της Εθνικής.

Γενικά η άμυνα με το ψηλό σχήμα (Γιάννης & Παπαγιάννης) δεν δούλεψε σωστά. Ο coach Ιτούδης έπαιξε small ball και δικαιώθηκε. Οι αλλαγές στα σκριν συνεχίστηκαν αλλά η ομάδα με πιο κοντά σχήματα έκλεψε μπάλες και εμπόδιζε σουτ.

Από την αρχή της τελευταίας περιόδου μέχρι και 4,5 λεπτά πριν τη λήξη , δέχθηκε η Εθνική μόλις τρεις πόντους.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η Εθνική στην διοργάνωση δεν κάνει πολλά λάθη. Επίσης μπορεί και πηγαίνει αρκετές φορές στην γραμμή των βολών.

Η Εθνική χρειάζεται πολλές κατοχές , ανοιχτό γήπεδο και παιχνίδι άνω των 90 πόντων για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Τα σουτ δεν μπήκαν με τους Τσέχους αλλά η αλήθεια είναι 3 σουτ παραπάνω χρειαζόμαστε.

Έχει μέταλλο η ομάδα , διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ο coach από τον πάγκο μπορεί την ώρα του αγώνα και παρεμβαίνει καταλυτικά στο παιχνίδι της ομάδας.

DRAZEN

 

Διαβάστε Περισσότερα