Η προσωπικότητα του Ελ Αραμπί επικάλυψε τον μέτριο Ολυμπιακό Sons Of Football

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε σκορ πρόκρισης έναντι της Ομόνοιας (2-0), συνεχίζοντας όμως να προβληματίζει με την χαμηλή του απόδοση. Ράθυμος, άνευρος και δίχως τη φρεσκάδα που μας συνήθιζε επί Μάρτινς όσον αφορά τέτοιου είδους απαιτητικούς αγώνες. Το ερυθρόλευκο σύνολο δημιούργησε ελάχιστα, εμφανίζοντας μάλιστα τις τωρινές του αδυναμίες. Λίγο έλειψε να «κολλήσει» στην ισοπαλία, αλλά ο πολύτιμος Ελ Αραμπί το πήρε πάνω του με το ατομικό ταλέντο που τον διακατέχει.

Το σκορ μακιγιάρει κατά πολύ την εικόνα του Ολυμπιακού

Οι παίκτες δεν διέθεταν την ίδια αρμονία και συνύπαρξη εντός γηπέδου, όπως πέρσι στα προκριματικά. Εδώ που τα λέμε, ακόμη και η αξιομνημόνευτη κατοχή έχει αλλοιωθεί σε μερικό βαθμό. Βέβαια, αιτιολογείται με την αποχώρηση σημαντικών μονάδων και την έλευση αντίστοιχα νέων. Ο Ολυμπιακός υπολειπόταν σαφώς σε ταχύτητα, ένα χαρακτηριστικό που το αποκτούσε από τους ταχείς Ποντένσε, Ομάρ και Τσιμίκα. Ακόμη και από τον Γκιγιέρμε με το άμεσο παιχνίδι του. Οι αντικαταστάτες είναι εμφανώς πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς αποτελούν διαφορετικό σκαρί ποδοσφαιριστών. Λόγου χάρη, ο Χολέμπας ουδέποτε διακρινόταν για το νευρώδες στυλ και το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Τσιμίκα. Το ίδιο και ο χρήσιμος κατά τα άλλα Ραφίνια. Η ταχυδύναμη δεδομένα του λείπει, πράγμα που το συναντούσε κανείς στα πατήματα του Ομάρ. Φυσικά, ορισμένοι από τους νεοφερμένους φέρνουν τα δικά τους στοιχεία, που με το καιρό ίσως προστεθούν στο σύνολο ή δημιουργήσουν μία νέα εξίσου έκδοση. Ο χρόνος πράγματι θα δείξει.

Υπομονή για έναν εξτρέμ αξίας…

Ο καιρός κυλάει και οι ακραίοι επιθετικοί αξίας, που θα κάνουν τη διαφορά, δεν προστίθενται στο ρόστερ. Αποτελεί μείζον ζήτημα που καλούνται να λύσουν όλοι οι αρμόδιοι του συλλόγου. Ο φιλότιμος Ραντζέλοβιτς δεν μπορεί να αναλάβει το φορτίο της δημιουργίας μοναχός, όπως ούτε μόνο να βασίζεται κανείς ανέκαθεν στις επινοήσεις του Βαλμπουενά ή του Φορτούνη. Από την άλλη, ο Μασούρας δείχνει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα δίπλα στο φορ, παρά στα άκρα που οι απαιτήσεις αυξάνονται.

Ο Ελ Αραμπί καθόρισε το παιχνίδι με την ποιότητά του

Ο Μαροκινός φορ εισήλθε στο ματς και άφησε τη σφραγίδα του σε όλους τους τομείς. Αρχικά, ο ίδιος τόλμησε και έκανε την όμορφη κάθετη πάσα στο Ραντζέλοβιτς για το πέναλτι (;), ενώ από τα πόδια του ή την κεφαλιά απειλήθηκε ο keeper της Ομόνοιας. Συνέβαλε δηλαδή στη δημιουργία, απειλή και φυσικά στο σκοράρισμα με έναν μοναδικό τρόπο. Η όλη κίνηση του Ελ Αραμπί εκθέτει κατά κάποιον τρόπο και την έλλειψη δημιουργών εντός της ομάδας, αλλά και τον «λίγο» Χασάν που πράγματι δεν μπορεί να σταθεί στις βλέψεις των φίλων της ομάδας και αντίστοιχα στα ‘θέλω’ της ίδιας. Ο Μαροκινός διαθέτει και ένα ακόμη στοιχείο: προσωπικότητα που τον επιτρέπει να μάχεται μέχρι να βρει το γκολ, προκειμένου να εξιλεωθεί για την αφλογιστία του. Επιθυμεί την διάκριση, το κέδρος των κόπων του και την επαναφορά της θετικής επιρροής του στα αποτελέσματα. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο πως ένας 34χρονος φορ μπορεί και έχει καλό έλεγχο της μπάλας, ικανότητα με το σώμα, αλλά κυρίως να διανύει χιλιόμετρα με συχνές διαγώνιες κινήσεις στις πλευρές. Ασταμάτητος και αξίζει κανείς να τον παρακολουθεί για την ολοκληρωμένη και πειστική του παρουσία.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα τις τελευταίες προσθήκες που μένουν ακόμη να ολοκληρωθούν. Η τωρινή ομάδα δεν φαντάζει ανταγωνιστικό σύνολο για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν βγάζει αυτή τη σιγουριά που πήγαζε σε κάθε έδρα που εμφανιζόταν η ομάδα. Ένα μήνα απέχουμε από ευρωπαϊκούς ομίλους, οπότε ο Μάρτινς διαθέτει ένα κρίσιμο διάστημα μέχρι τις τελικές παραστάσεις.

ΥΓ. Αποκομμένη η μεσαία γραμμή χωρίς Γκιγιέρμε. Και ο Εμβιλά δείχνει βαρύ κορμί για άμεσα βασική στήριξη πάνω του…

Διαβάστε Περισσότερα