Η Σμύρνη Εάλω. ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Η Πανωραία Χατζηκώστα  ήταν ( και θα είναι ) η διασημότερη Ελληνίδα εδώ και 3 αιώνες. Όλοι την γνώριζαν, αλλά όλοι την προσφωνούσαν με το παρανόμι : ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ. Αν ζούσε στις αρχές του 20ού αιώνα το πιθανότερο να ήταν και φίλαθλος του Πανιωνίου. ( ή του Απόλλων ). Αιβαλιωτισσα γαρ, απο παραδοσιακή οικογένεια , βαθειά πλούσια η ίδια, μια κλασσική αρχόντισσα απο τις Κυδωνίες. Ήταν μια, απο τους 35.000 που αναγκάστηκαν σε φυγή ώστε να γλυτώσει την σφαγή του Ιούνη του 1821. Ουδέποτε ήταν φτωχή. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να χάσει τα πάντα  ( οικογένεια & περιουσία ). Παρόλα αυτά , ακόμα και άστεγη στο Ναύπλιο, η γενναιοδωρία της έμεινε απαράμιλλη. Προς χάρη του αγώνα στο Μεσολόγγι, χάρισε και τα μοναδικά υπάρχοντα που είχε.

Σήμερα  και στην καθομιλουμένη,( αντί για σύμβολο περηφάνιας ) έχει μείνει σύμβολο απαξίωσης & κακομοιριάς. Deja vu για τον Πανιώνιο…? Η Ιστορία επαναλαμβάνεται …? Κάρμα ..??
Ως άλλη Ψωροκώσταινα αντιμετωπίζεται απο τους Νεοελληνες και ο Πανιώνιος.Δακτυλοδεικτούμενος... παριάς… παράδειγμα προς αποφυγή… Είτε χλευάζεται ή λοιδορείται, δεκάδες χρόνια από το δημοσιογραφικό ( οπαδικό πια κατεστημένο ) είτε συκοφαντείται. Τις περισσότερες φορές όμως απλά αγνοείται….. Σαν να μην υπάρχει. Είτε ιδιωτικοί , είτε δημόσιοι σταθμοί απλά δεν ασχολούνται. Εκτός και αν υπάρχει νεκρολαγνεία.
Το ενδιαφέρον δεν είναι πως έπεσε ο Πανιώνιος. Εχει ξαναπεσει. Και έχει ανέβει αμέσως. Το ενδιαφέρον είναι η πρωτάκουστη χαιρεκακία, άλλων οπαδών  και δημοσιογράφων, είτε απροκάλυπτα χρωματισμένων, είτε ΄΄ θεωρητικά ΄΄ ουδέτερων. Αλλά και οπαδών ” μικρότερων ” ομάδων πλην ΠΟΚ.  –   ” Μακάρι και στο  μπάσκετ ” –  ” Ουστ καλή διάλυση  ”  ” Ψοφο .. ” είναι λίγα από τα εκατοντάδες μηνύματα που φιλοξενήθηκαν σε 2  ιστοσελίδες ( που προφανώς και υιοθετούν τέτοιες απόψεις ).
Κοντεύεις να πιστέψεις, πως για τούτη την παρακμή , για τον καρκίνο στο σώμα του αθλητισμού ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει αυτός..
Η φετινή πλεκτάνη όμως δεν έχει ιστορικό προηγούμενο . Ουδέποτε η Ελληνική πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς της, μεθόδευσαν την διάλυση ενός συλλόγου στα 2 βασικά του & δημοφιλή αθλήματα. Ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση. Και όταν μιλάμε για μεθόδευση πρέπει να μιλάμε με στοιχεία. Έτσι λοιπόν:
Α) Αποφασίστηκε η συνέχιση των play off  ΕΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ  οι  αποφάσεις όλων των ομοσπονδιών, ήταν, η λήξη της σεζόν χωρίς κανένα υποβιβασμό ( χειροσφαίριση , πετοσφαιριση, καλαθοσφαίριση , υδατοσφαίριση ). Ακόμα και στο ποδόσφαιρο,  – πλην της superleague – όλες οι κατηγορίες σταμάτησαν. και δεν υποβιβάζεται ΟΥΔΕΙΣ. Κάπως έτσι, στην υδατοσφαίριση ο βέβαιος υποβιβασμός του Παναθηναϊκού, και  ο 2ος  επιλαχών ΠΑΟΚ αποφεύχθηκε.Στο basket το ίδιο.Άρης και ΠΑΟΚ ως τελευταίοι γλύτωσαν τον υποβιβασμό.
Β) Αλλαξε με την γνωστή  ”ντροπολογία ” η ποινή υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθη σε αφαίρεση βαθμών. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Ο νομοθέτης ορίζει πως η μέγιστη απώλεια για τα αδίκηματα είναι -10. Αντί λοιπόν του ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ -20 για την Ξάνθη, εκείνη τιμωρήθηκε μόνο με -12 , ώστε να έχει απόσταση ασφαλείας από ενδεχόμενο απευθείας υποβιβασμό στα play out.
Γ) Επειδή όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, μόλις η ομάδα πάλεψε και έκανε κάποιες νίκες, παρόλους τους τραυματισμούς , συγκεκριμένη ομάδα ΑΠΕΣΥΡΕ παίκτη με δανεισμό ( όπως είχε συμφωνηθεί και γνωρίζοντας πως δεν έχει το δικαίωμα να τον βάλει να παίξει στα play off ) με σκοπό την αποψίλωση του roster του Πανιώνιου. Ακριβώς το ίδιο έπραξε έτερη ομάδα, όταν τον Δεκέμβρη του 19 σταμάτησε τον δανεισμό παίκτη και τον έδωσε σε αντίπαλη με σκοπό την αποδυνάμωση του.
Δ) Αφού συκοφαντήθηκε ( για στημένη κλήρωση ) και λοιδορήθηκε για δήθεν φιλικές νίκες τα πράγματα εξελιχθηκαν διαφορετικά. Συγκεκριμένη ομάδα ( αδιαφορη για υποβιβασμό ) με εντολή διοίκησης, έπαιξε με τον 3ο τερματοφύλακα απέναντι σε Ξάνθη και Παναιτωλικό , και λόγου της απειρίας……… κέρδισαν πολύτιμους βαθμούς. Ξαφνικά.. με τον Πανιώνιο.. επιστρατεύθηκε ξανά ο μόνιμος και ικανοτατος βασικός goalkeeper.
Δ) Ούτε όμως όλα αυτά ήταν αρκετα. Μετά την νίκη για με την Ξάνθη, ( που οι  ελπίδες παραμονής ήταν πολύ σοβαρές)  κατακρεουργήθηκε από διαιτητικές αποφάσεις, όπως στην Λάρισα που έμεινε με 10 παίκτες για 65 λεπτά αναίτια, αλλά και με τον Ατρόμητο, όπου ο αντίπαλος του δεν αγωνιστηκε τα τελευταία 20 με παίκτη λιγότερο.Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή φρόντιζε να παίζει πάντα 19:15 στην πιο ζεστή ώρα.H φυσική εξουθένωση των παικτών ήταν προμελετημένη, αφού ήταν γνωστό πως δεν είχε βάθος στον πάγκο..
Οι 4 άσπονδοι εχθροί του δούλεψαν μεθοδικά για τον υποβιβασμό του. Και τα κατάφεραν. Φρόντισαν σε όλα τα επίπεδα να μην χαθεί η καταπληκτική ευκαιρία με το -6 για υποβιβασμό. Ο Κορωνοιος  πήγε να τα ”χαλασει” αλλά έχουν γνώση οι φύλακες,
Υγ. Σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με την κοροϊδία από την Πολιτεία, και το εκ προμελέτης έγκλημα στο basket. Πως 10 χρόνια ένα γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Ν,Σμύρνης δεν γίνεται, και πως τα 17 εκατομμύρια –  που του αναλογούν –  προσπαθούν να μείνουν ”ορφανά” και να προωθηθούν σε …… άλλες γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλης απόχρωσης.
Υγ2. Τα εν οίκω μη εν δήμω, λέει ένα αρχαίο ρητό Πάνθηρες. Χίλια τα δίκια σας, αλλά όταν σε στηρίζουν οι εχθροί σου κάτι δεν κάνεις καλά.

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα