Η Σμύρνη Εάλω ( part 2 ) ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Σε προηγούμενο άρθρο, είχα εξηγήσει γιατί ο υποβιβασμός του Πανιωνίου στο ποδόσφαιρο δεν ήταν μόνο από δική του υπαιτιότητα ( κακός αγωνιστικός σχεδιασμός, ποινή – 6 κλπ ) αλλά προήλθε μετά από πλεκτάνη, τόσο της ίδιας της Πολιτείας σε συνεργασία με τους  αρμόδιους φορείς ( Ε.Π.Ο. Κ.Ε.Δ. Superleague ).
Χωρίς να ” βλέπουμε ” φαντάσματα ή να επινοούμε εχθρούς, θα εξηγήσω γιατί μεθοδεύεται ( έως και τώρα που γράφεται το άρθρο η διάλυση και στην καλαθοσφαίριση και που αποσκοπεί αυτή.) Παρέθεσα 5 κύριες αιτίες για τον υποβιβασμό. Επειδή όταν γράφτηκε το άρθρο , δεν είχαν ξεκινήσει οι αγώνες Ξάνθης – Απόλλων, δεν συμπεριλήφθηκε ακόμα ένας δόλιος παράγοντας, ο έκτος κατά σειρά ( και ίσως η πιο τρανή απόδειξη και όχι απλά ένδειξη )
Η ακριτική ομάδα λοιπόν, γνωρίζοντας την απόφαση του CAS ότι δεν την συμπεριλαμβάνει στην επανεξέταση, ( άρα παρέμεινε η ποινή χάδι των -12 και δεν θα έχει δικαίωμα για προσφυγή ) καταλαβαίνει πως σε περίπτωση καταδίκης του ΠΑΟΚ, και εκείνης με την ποινή του υποβιβασμού, ( η οποία ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ) θα καταλήξει τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα. Εν τούτοις παίζει σε όλους τους αγώνες με ένα και μοναδικό σκοπό, αυτόν που της έδωσαν εντολή. ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
Στην περίπτωση αυτή ο Πανιώνιος θα είχε το τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στον Απόλλων ( με την γνωστή αποχή ) να παίξει 2 αγώνες όντας έτοιμος ή να αναγκαστούν σε  αναδιάρθρωση. Επειδή λοιπόν όλα ήταν πιθάνα ( την επόμενη έπαιζε Πανιώνιος – Παναιτωλικός ) παίζει do οr die τα παιχνίδια με Αστέρα και Λάρισα. Την ενδιαφέρει να μην έρθει τελευταία και υποβιβαστεί απευθείας και όχι να περάσει και τον Παναιτωλικό. Στα μπαράζ θα πάει αλλά θα είναι σαν μην έχει πάει…….. με την δικαιολογία που ξέρουμε όλοι.
Ο σκοπός έχει επιτευχθεί. Ο Πανιώνιος υποβιβάζεται – και διαλύεται – ενώ η Ξάνθη όντας ένοχη για την πολυιδιοκτησία δεν φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ αφού είναι σε άλλη κατηγορία. Κερασάκι μια μικρή λεπτομέρεια αν κάτι πήγαινε στραβά.. : H  ΕΠΟ για πρώτη φορά στα χρονικά ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Superleague ( που πάντα γίνεται δεκτή ) να καταργηθεί η αφαίρεση βαθμών  και υιοθετεί την ποινή των -3. Ποιον αφορά αυτο…? Μαντέψτε μόνοι σας.
Για να έρθουμε και στο basket: 06/08/2010. Δέκα χρόνια πίσω εξαγγέλεται το νέο κλειστό στην Αρτάκης. Ο Πανιώνιος μεσουρανεί με τον κ. Λιανό, είναι ομάδα που παίζει Ευρωλίγκα ( 2008 -2009 ) και είναι σχεδόν μόνιμα 3ος. Ενώ παρουσιάζεται το σχέδιο αυτό καταχωνιάζεται στα συρτάρια της Νομαρχίας και γίνεται μπαλάκι μεταξύ συμβάσεων, και μιας κατεδάφισης που δεν γίνεται αν δεν υπάρχουν υπογραφές με ανάδοχο. Η δικαιολογία είναι να μην την πατήσει όπως η Α.Ε.Κ.
Ο Λιανός απηυδισμένος από τα υπέρογκα κόστη σε Ελληνικό και Αρτάκης αποχωρεί το 2014, ο Πανιώνιος από τότε βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση, αλλά τον Ιούλιο του 2014 προχωρά, ώς εκ θαύματος στην νέα φάση το έργο. Εντάσσεται σε επιχορήγση  17,87 εκαταμύριων ευρώ (μαζί με άλλα έργα όπως το γήπεδο στην Ν.Φιλάδέλφεια και της Λ. Αλεξάνδρας) Η σύμβαση όμως δεν θα κατατεθεί εγκαίρως απο την Περιφέρεια και το έργο θα αργήσει άλλα 4 χρόνια…. !
Το 2018 και ενώ η ομάδα πάλι απειλείται με υποβιβασμό (και γλιτώνει από θαύμα….)  το έργο εγκρίνεται από το ελεγκτικό συνέδριο. Όλα καλά το γήπεδο γκρεμίζεται.. ο Πανιώνιος , Ταταυλα Μίλων κλπ ξεσπιτώνονται αλλά …. Δεν χτίζεται τίποτα !! Σχεδόν 20 μήνες από το ξεσπίτωμα δεν ακούγεται κιχ. Πλην κάποιων φωνών που μιλούν για ΑΠΕΝΤΑΞΗ του έργου λόγω προβλημάτων στις μελέτες. Εκεί θα έπρεπε να γίνει νέος διαγωνισμός κάτι που θα καθυστερούσε πολύ το έργο με κίνδυνο να χαθεί η επιχορήγηση. Αλλά χωρίς Πανιώνιο στο μπάσκετ κανείς δεν θα ζητάει καινούργιο γήπεδο….? Σωστά…?
Ετσι τα 17,87 εκατομμύρια θα πάνε σε δύο άλλα έργα … Πράσινης απόχρωσης. Επινοείται λοιπόν να θεσπιστούν για την σεζόν νέα κριτήρια  για τις ομάδες της Α1. Εκτός των οικονομικών κριτηρίων που ήταν σχεδόν αδύνατα λόγω κορονοϊού  να ισχύσουν, με φωτογραφική διάταξη επιβάλλεται ότι πρέπει να έχουν γήπεδο τουλάχιστον 1200 θέσεων κάτι που δεν πληροί το Σ. Μπεφόν που δηλώνει ο Πανιώνιος. Όποιος δεν μπορεί πέφτει όχι απλά Α2 αλλά Β εθνική.  Εύκολα και γρήγορα δεν θα υπάρχει ομάδα να θέλει και γήπεδο στην Αρτάκης.
Η διάλυση του Πανιώνιου σε ποδόσφαιρο και καλαθοσφαίριση έχει αιτία. Είναι τα 17,87 εκατομμύρια που θέλει επίσημα η Πολιτεία με την στάση της  να αρπάξει απο το κλειστό της Αρτάκης και να τα δώσει αλλού. Είναι το 1,2 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο Νέας Σμύρνης από το πρόγραμμα  Φιλόδημος, που εγκρίθηκε από το 2018, το όποιο θα έπρεπε ήδη να ανακαινίζει τις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Πανιώνιου. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και δεν θα γίνει.
Διαμερίσαντο τα ιμάτια αυτού έβαλον κλήρον……

ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα