Η σύγκριση Τσιμίκας – Γιαννούλης και το προβάδισμα

Μείζον θέμα η σύγκριση των νεαρών αριστερών μπακ και η συζήτηση για τα ατού καθώς και για τα μειονεκτήματα τους. Και οι δύο πραγματοποίησαν πολύ καλές εγχώριες εμφανίσεις και ήδη μονοπωλούν τις συζητήσεις περί μετακίνησης τους στο εξωτερικό. Ένας όμως από τους δύο προηγείται με βάση τα διαπιστευτήρια τους.

Ας αρχίσουμε με τον Γιαννούλη του ΠΑΟΚ, ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του Βιερίνια. Ο νεαρός φανέρωσε περαιτέρω εξέλιξη έπειτα κι από τη σύντομη θητεία του στον Ατρόμητο. Εγκατέλειψε λοιπόν το φοβικό ύφος και πρόσθεσε πυγμή στο παιχνίδι του. Διακρίνεται για τα ανεβάσματα του, τα οποία ενίσχυαν φέτος τις «πληγωμένες» πλευρές του ΠΑΟΚ. Χωρίς φρέσκο Μπίσεσβαρ και με την μακροχρόνια απουσία του Αρχηγού, οι Γιαννούλης και Λημνιός διατήρησαν ορισμένα μπασίματα και σέντρες στη καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

Όσον αφορά τα αμυντικά καθήκοντα, Ο Γιαννούλης δείχνει πιο ευάλωτος σε σύγκριση με τις επιθετικές του αρετές ως μπακ. Τα διαρκή overlap τον αφήνουν εκτεθειμένο, ενώ στο μαρκάρισμα χρειάζεται περισσότερη σκληράδα και υπομονή. Βέβαια, ο νεαρός διέθετε υψηλή απόδοση συνεχώς, ανεβάζοντας την εκτίμηση του στο πρόσωπό του από το κοινό.

Αντίστοιχα, ο Τσιμίκας διανύει τη δεύτερη γεμάτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Η εξέλιξη του είναι απροσδόκητη με προοπτικές μακροπρόθεσμα. Φέτος, ο ίδιος αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των Ερυθρόλευκων και οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις του απέδωσαν μία καθολική αναγνώριση από το φίλαθλο κοινό. Εκρηκτικός ο νεαρός, με θράσος στις τοποθετήσεις. Υπομονετικός στο πρέσινγκ του αντιπάλου, αποπνέοντας σιγουριά στην αμυντική του προσήλωση. Η ύψιστη πρόκληση για τον πιτσιρικά υπήρξε φυσικά το τεστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διοργάνωση μονομάχησε πράγματι με εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο αποσόβησε κινδύνους στην άμυνα, αλλά διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά στη προώθηση του παιχνιδιού. Όπως και ο Γιαννούλης, έτσι και ο Τσιμίκας επιχειρεί αρκετές εύστοχες σέντρες και προστίθεται στην επιθετική εξίσωση του Ολυμπιακού. Τα στοιχεία που κάνουν διαφορά στο Τσιμίκα είναι το αέρινο στυλ του και η ευκολία του να διαπερνά κατά μέτωπο τον αντίπαλο.

Συζητώντας λοιπόν για το προβάδισμα μεταξύ των δύο νεαρών μπακ, αυτό δίνεται στον Τσιμίκα. Οι απαιτήσεις της φετινής ευρωπαϊκής πορείας τον καθιστούν πολυτιμότερο ,ενώ η αμυντική του ικανότητα υπερισχύει του Γιαννούλη. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του ερυθρόλευκου ακραίου μπακ είναι τα εκπληκτικά σλάλομ, με αποκορύφωμα τις κούρσες του στη Τούμπα και το Εμιρέιτς. Συγκεκριμένα, ο Τσιμίκας εγκαταλείπει ορισμένες φορές τον ασβέστη για να τρέξει απευθείας από τον άξονα, στον οποίο δημιουργεί κανείς ανισορροπίες στους αντιπάλους. Εάν προσθέσει ο νεαρός και το τελείωμα με σίγουρα σουτ, θα βελτιστοποιήσει την όλη ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι δύο θα δεχθούν πιθανό ενδιαφέρουν από το εξωτερικό, αποδεχόμενοι το επόμενο βήμα. Μπορεί ο Τσιμίκας να προπορεύεται σε ορισμένα στοιχεία, αλλά και ο Γιαννούλης μπορεί να τελειοποιήσει τα ελαφρώς αδύναμα αμυντικά του καθήκοντα. Άλλωστε, και οι δύο γενικά έχουν ανάγκη την διάρκεια και την μυϊκή ενδυνάμωση προκειμένου να παραμείνουν ανεπηρέαστοι αγωνιστικά.

 

Διαβάστε Περισσότερα