Η τέχνη χρόνια δεν κοιτά !!! Κώστας Ιλίσια

Σήμερα Θ’ ασχοληθούμε με δύο καλλιτέχνες της blues  μουσικής οι οποίοι έως τα γεράματα τους ήταν ενεργοί. Έτσι κάνουμε κι ένα παραλληλισμό με τον αείμνηστο Νίκο Αλεφαντο,  Ο οποίος μέχρι και λίγο πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι μίλαγε για τη μεγάλη του αγάπη τη μπάλα,  το ποδόσφαιρο και τις τακτικές.

Ο Pinetop Perkins ( 7/7/1913-21/3/2011 )  ήταν πιανίστας και τραγουδιστής της blues γεννημένος στο Μισσισσιπι. Ξεκίνησε ως κιθαρίστας αλλά τραυματίστηκε από μαχαίρι σε μια συμπλοκή κάπου στο Αρκανσας. Ανίκανος να παίξει κιθάρα πήγε στο πιάνο σε ηλικία περίπου 12 ετών. Συνεργάστηκε με τον Earl Hooker , κιθαρίστα και ξάδελφο του John Lee Hooker.
Λέγεται ότι ο Perkins  ήταν ο συνθέτης του Boom Boom,  κομμάτι που έγινε μεγάλη επιτυχία από τον John Lee Hooker αργότερα. Ήταν  για μια 10ετια μέλος της μπάντας του Muddy  Waters αντικαθιστωντας τον άλλο μεγάλο πιανιστα Otis Spann.Το 1995 έχασε τη σύζυγο του Σάρα Λιούις και βυθίστηκε στο αλκοόλ και την κατάθλιψη.  Το 2001 εμφανίστηκε στο Chicago Blues Festival  με τον IkeTurner.
Το 2004 το αυτοκίνητο που οδηγούσε χτυπήθηκε από τρένο στην Ιντιάνα καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά ο 91χρονος !!! Πέρκινς βγήκε ελαφρά τραυματισμένος.
Μέχρι το 2011 ζούσε στο Ωστιν του Τέξας όπου και πέθανε από καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του σε ηλικία 98 ετών. Ας τον δούμε να παίζει “πιανακι” σε ηλικία 97 ετών μπαίνοντας στη σκηνή υποβασταζόμενος.

97 year old stuns crowd.  Sings “BLUES” at Live Concert

Rock Me Baby- Beverly “Guitar” Watkins w/the Rick Fowler Band, Foundry, Athens, Ga., 03/10/17

Κώστας Ιλίσια

Διαβάστε Περισσότερα