Αρχική Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ HEAT CULTURE | DRAZEN

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ HEAT CULTURE | DRAZEN

Στις αρχές Απριλίου , σε ένα παιχνίδι των Heat κόντρα στους Suns , ο coach Spoelstra έβαλε στο παρκέ τον Haslem . Στα 41 του χρόνια , στη 19η σεζόν του , πάτησε το παρκέ και έγραψε ιστορία.

Οι Heat είχαν εκείνη τη στιγμή είχαν άλλους τέσσερις παίκτες στην πεντάδα , μαζί με τον Haslem , που δεν είχαν γίνει draft. Robinson , Vincent , Highsmith και Yurtseven.

Οι Heat έγιναν η τέταρτη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που χρησιμοποίησε τουλάχιστον πέντε παίκτες , χωρίς να έχουν επιλεχθεί στο draft , σε τουλάχιστον 65 αγώνες την τρέχουσα σεζόν. Από τις τέσσερις ομάδες, οι Heat είναι οι μοναδική ομάδα μάλιστα με ρεκόρ νικών.

Οι Heat έχουν τελειοποιήσει την τέχνη στο να επιλέγουν παίχτες εκτός draft.

Από τότε που ανέλαβε ο ταλαντούχος κύριος Riley , έχει κάνει μόνο 14 επιλογές του πρώτου γύρου σε 26 χρονιές draft και μάλιστα τρία από αυτά ανταλλάχθηκαν την ίδια ημέρα.

Για να μπορέσει να χτίσει την επόμενη ημέρα έπρεπε να χτυπήσει τη πόρτα σε παίχτες που ήταν undrafted.

Ο coach Spoelstra δηλώνει ότι όλη η προσπάθεια είναι μια φιλοσοφία που διέπει τον οργανισμό. Το πραγματοποιούν ισχυρίζεται εδώ και χρόνια.

Ξέρουν τι ψάχνουν και σαφώς δεν είναι για όλους, αλλά τους αρέσει να είναι οι δημιουργοί των ονείρων.

Βρείτε μια προοπτική , Δώστε μια ευκαιρία , Δείτε να πετυχαίνει.

Την άνοιξη του 2018 ο Chet Kammerer , χρόνια μέλος του οργανισμού επεξεργαζόταν τους παίκτες για το επερχόμενο draft στο οποίο οι Heat δεν είχαν στην πραγματικότητα καμία από τις επιλογές.

Σε μια ιδιωτική προπόνηση στο Los Angeles , εντόπισε έναν παίκτη που ήταν εκτός draft. Έναν παίκτη που ένιωθε ότι προσωποποιούσε αυτό που έβρισκε τόσο συχνά η ομάδα του.

Μια προοπτική, με καθορισμένο ρόλο , που θα μπορούσε να είναι βασικό στήριγμα της ομάδας σε βάθος χρόνου.

To όνομα του παίχτη είναι πλέον γνωστό , Duncan Robinson. Ήταν τότε ο Big Ten Sixth Man της χρονιάς με το Michigan . Οι Heat τον σκάναραν στην πρώτη του επαγγελματική προπόνηση.

Στο Summer League και σε 7 ματς με τη φανέλα των Heat , o Robinson σημείωσε 12,4 πόντους μ.ο. , με 21/38 σουτ.

Η απόδοση του , τον βοήθησε να κερδίσει ένα two-way contract.Έπειτα ο Robinson πήρε χρόνο συμμετοχής στην G-League και τους Sioux Falls Skyforce. Έως και την έναρξη της 2019-20, ο Robinson είχε κερδίσει μια θέση στο roster της ομάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα , ο Robinson υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ για παίχτη που δεν επιλέχθηκε ποτέ στο draft . Συμβόλαιο αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια. Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ στο Miami.

O βετεράνος Haslem δηλώνει στους νέους παίχτες. Θα σας δώσουμε την ίδια ευκαιρία που θα δώσουμε το Νο.1 του Draft.Υπάρχει όμως και το αλλά. Πρέπει να δουλέψει κάποιος σκληρά για να του δείξουμε εμπιστοσύνη.

Η συνταγή επιτυχίας των Heat είναι πραγματικά απλή. Αν και δεν μετατρέπεται κάθε παίκτης που ανακαλύπτουν σε success story, ο οργανισμός είναι συνεπής στα κριτήρια αναζήτησής του.

Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που είναι αφοσιωμένοι σε αυτή τη διαδικασία. Το προπονητικό επιτελείο στην πλειοψηφία τους είναι και οι ίδιοι προϊόντα του προγράμματος ανάπτυξης των παικτών.

Όταν αφιερώνει κάποιος παίχτης πλήρως τον εαυτό του στην κουλτούρα της ομάδας και τη δουλειά , η ίδια η ομάδα τον ανταμείβει για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει.

Αυτό είναι πραγματικά το στοιχείο που διαχωρίζει τους Heat από τις άλλες ομάδες. Ότι τους ενδιαφέρει να εξελίσσονται οι παίχτες.

Ο coach Spoelstra λέει ότι η ανάπτυξη των παικτών εξαρτάται και από τη δουλειά των βετεράνων όπως ο Haslem.

Ο λόγος που μπορούν και ωθούν αυτούς τους παίχτες να δουλέψουν σκληρά είναι πριν καν τους προσεγγίσουν για το μπάσκετ, τους ενημερώνουν ότι είναι μέλος της οικογένειας και θέλουν το καλύτερο για αυτούς.

Όσο βρίσκονται στην ομάδα , θα επενδύσουν πάνω τους ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ. Λατρεύουν τα Underdogs , τα κυνηγούν και επενδύουν πάνω τους.

O Robinson ξεκίνησε δεν ξεκίνησε βασικός σε 16 παιχνίδια που έπαιξε στις τρεις τελευταίες κανονικές περιόδους.

Ο ρόλος του άλλαξε στην κανονική περίοδο φέτος. Μπαίνει ως αλλαγή και ο coach Spoelstra τοποθέτησε στη θέση του τον Stauss. Άλλον έναν παίκτη που δεν ήταν draft.. Με βασικό τον Strauss , οι Heat είχαν ρεκόρ 14-2. Το πιο βασικό ότι ο Robinson δεν έχασε τη φόρμα του.

Οι παίκτες του Heat που δεν ήταν draft , συγκέντρωσαν σχεδόν το 40% των συνολικών πόντων του αυτή τη σεζόν, δεύτεροι καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Τέσσερις από τους πέντε πρώτους σε συμμετοχές την κανονική περίοδο για την ομάδα των Heat,  ήταν παίκτες χωρίς να έχουν επιλεχθεί σε draft.

Αυτή η ισορροπία οδήγησε τους Heat σε μια σεζόν με 53 νίκες, την πρώτη σεζόν με 50 νίκες από την τελευταία χρονιά των Big-3 και τη σεζόν 2013-14.Μάλιστα τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Ανατολής.

Ο Haslem δηλώνει με λίγο παράπονο αλλά μπόλικη αλήθεια. “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε τα λάθη που έκαναν όσοι επιλέχθηκαν στο draft.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε τεμπέληδες και να μην ξέρουμε τα συστήματα . Τέλος δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην παίζουμε σκληρά”.

Κυρίες και κύριοι , απλώς υποκλιθείτε στην Heat Culture.

DRAZEN

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: